מיומה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

16/03/2014 | 15:47 | מאת: מישל

אני אישה באמצע החיים ,אך טרם קיימתי יחסי מין. גילו לי מיומה גדולה ו אצטרך לעבור ניתוח או טיפול אחר להסרת או הקטנת המיומה. המיומה גדולה. שאלה :ביצעתי רק us בטן אבל חסרים נתונים בפענוח. אני רוצה לגשת לייעוץ ואין לי מספיק נתונים.למעט גודל המיומה. גם מביך אותי כל פעם לספר על "מצבי". מה לעשות? האם צריך MRI? תודה

א. הגדרת גיל כ אמצע החיים אינה הגדרה רפואית המאפשרת התייחסות. ב. מיומה גדולה, גם היא אינה הגדרה רפואית. גדול זה יחסי, ובדיקת אולטרהסאונד טובה נותנת מימדים מדויקים (במילימטרים) והגדרת מיקום, ומספר המיומות (שרירנים) וכיוב. ג. בדיקת MRI אינה נדרשת להגדרת מיקום וכיוב שמיומות אלא רק במצבים חריגים, לאחר שנמצא שאולטרהסאונד איכותי לא סיפק. לא נראה לי שמיצית עדיין את יכולות האולטרהסאונד. ד. רק לאחר כל אלה, ומידע על תכניות ילודה, וכיוב, ניתן להתייחס לחלופות הטיפול המעדפות והמתאימות פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות