FSH

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

04/02/2014 | 21:28 | מאת: אישה

שלום דוקטור בת 37, ללא ילדים, רוצה להביא בקרוב, רווקה. ביצעתי פרופיל הורמונלי, כל הבדיקות תקינות מלבד FSH 20.20. לפני שנתיים עמד על 6.60 והופתעתי מאוד מהתוצאה. עוד לא הייתי אצל מומחה פוריות, קבעתי תור לעוד שבוע. אני לחוצה מאוד מהתוצאה ואודה על רגישות בהתייחסות לזה :) בנוסף מיומה סבסרוזית בקוטר 6 סמ בדופן אחורי תחתון, (בתוך הרחם). גורמת לי לכאבים כרובים. ה- FSH האחרון שנמדד לפני הנ"ל נמדד לפני שנתיים וחצי ועמד על 6.60 אני הולכת למרפאת פוריות, מתחילה לקחת חומצה פולית ומבינה שחייבת להתחיל כבר מחר בנסיון להרות. שאלותיי הן: 1. האם לידיעתך ייתכן והמיומה משפיעה גם מצב הFSH? 2. ההאם חזרה על בדיקת דם במחזור הבא תוכל להצביע על תשובה אחרת? 3. בעבר שקלתי ניתוח להסרת מיומה בשל הכאבים, מאחר והזמן דוחק, האם כדאי לי להניח לזה מאחר וגם צריך זמן התאוששות מהניתוח - ולנסות להיכנס להריון מיידית וזהו? 4. תהליך שאיבת ביציות וכו' - אפשרי בנוכחות מיומה כזו? (אין לי בן זוג כך שזו גם פרוצדורה). תודה רבה.

המבוכה בה את נמצאת באה לידי ביטוי בהצגת הדברים. מגוון שאלותיך אינו יכול להוביל לקבלת החלטות . לא לשם כך נועד פורום סרי טרנט. רגישות אכן נדרשת, אבל לצד רגישות עליך להתמודד עם המצב באופן בוגר. לגבי ההריון, את מציינת בקרוב ולא ברור מה זה בקרוב. עקרונית יובהר כי אין קשר בין השרירן לרמות ה FSH ,בכוון זה או אחר. אבל יש קשר בין הורמון זה לרזרבה השחלתית, לפוריותך, ועליך לבדוק זאת עם מומחה הפוריות. לא ניתן להתייחס לשאלה על הקשר בין השרירן לפוריות. חסרים פרטים על מיקומו, ולכן לא ניתן גם לאמר עד כמה עלול השרירן להפריע לשאיבת הביציות. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות