פוליפ

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

26/04/2014 | 17:38 | מאת: שירן

שלום האם ניתן להבחין בפוליפ בצוואר הרחם בבדיקה שגרתית אצל רופא נשים כשהוא עושה רק א.סאונד וגינאלי? (כלומר לא משתמש במכשיר הזה שמרחיב את צוואר הרחם - ספקולום או משהו כזה)

פוליפ בצואר הרחם ניתן לאיבחון בדכ בהסתכלות ישירה לאחר הרחבת הנרתיק עי המכשיר הזה שנקרא ספקולום. זאת, במידה והוא חיצוני מחוץ לצאור וניתן אולי למישוש. אם הוא גבוה בתעלת צואר הרחם הוא אינו ניתן לראה וניתן לעיתים לאיבחון באולטרהסאונד. פרופ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות