כריתת רחם עם או בלי צוואר רחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

26/02/2014 | 15:03 | מאת: נעמה

שלום רב האם בניתוח כריתת רחם במידה ואין בעיה בצוואר הרחם, כדאי להשאיר את הצוואר או כדאי להורידו כדי למנוע בעיות האם ישנן השלכות להורדת צוואר הרחם? והאם במהלך ניתוח יכול להיות שחייבים להוריד את הצוואר גם אם החליטו שהכריתה תיהיה תת שלמה תודה

ההחלטה אם לכרות או להשאיר את צואר הרחם אינה שאלה של מצבו, אם הוא תקין או לא. מדובר במרבית המקרים בהחלטה המתקבלת לפני הניתוח תוך הסבר היתרונות והחסרונות עם הרופא או המחלקה בה יתבצע הניתוח. כללית ייאמר שלצואר הרחם אין תפקיד של ממש, אינו משפיע על קיום יחסי מין או בכל צורה אחרת, והשארתו מותירה אזור החשוף לצורך בהמשך מעקב גינקולוגי. כאמור, יש הגורסים לכאן או לכאן ויש לדון על כך עם המנתח. פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות