מיומות ברחם וגלולות

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

02/03/2014 | 16:05 | מאת: אורית

שלום, מקריאה בפורום הבנתי שגלולות אינן טיפול יעיל למיומות ברחם. שאלתי היא האם גלולות עשויות להחמיר את המיומות, במידה ונוטלים אותן כשיש מיומות ברחם?

שרירני רחם גדלים בעקבות השפעה הורמונלית (אסטרוגן ופרוגסטרון) וזה גם הרכב הגלולות. גלולות ודאי אינן טיפול לשרירני רחם. גלולות יכולות לגרור לשינוי בדימום לפרק זמן קצר, לעיתים יש בכך כדי לדחות החלטה על טיפול של ממש, ולעיתים גם לגרור עקב כך לנזק לרחם ו/או צמצום מגוון הטיפולים האפשריים עקב הדחייה. מה הטיפול הנכון? זה כבר תלוי בגודל במיקום ובקצב גידול השרירנים. פרופ. יונה. תדיר

02/03/2014 | 23:04 | מאת: אורית

אם כך, אם אני מתחילה טיפול בעוד כשבועיים, והתחלתי עכשיו חפיסה חדשה של גלולות, האם כדאי להפסיק את הגלולות כבר עכשיו או לגמור את החבילה? אני פוחדת שאם אפסיק עכשיו המחזור יקדים וגם ככה, בעקבות הדימומים הכבדים אני סובלת ממחסור בברזל ותחושות של סחרחורות בעיקר בזמן המחזור (לוקחת תוסף ברזל באופן קבוע). כאמור השאלה היא האם בכל זאת להפסיק עכשיו או לסיים את החבילה?

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות