שאלות לאחר ניתוח הוצאת שרירן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

24/01/2014 | 16:30 | מאת: יעל

שלום! אני בת 30, לפני חודש וחצי עברתי ניתוח לכריתת שרירנים (פתיחת בטן וכריתת שרירן סוסברוטי בקיר אחורי ושרירן נוסף אינטרמורלי בקיר קדמי) לפני כשלושה שבועות הייתי בביקורת אצל הרופא שרק בדק את הצלקת ואמר שהיא נראית טוב ושאני אצטרך לעשות אולטרסאונד בעוד חצי שנה. שכחתי לשאול אותו בנוגע לפעילות גופנית. אודה לך אם תייעץ לי מנסיונך מתי אפשר להתחיל לעסוק בפעילות גופנית כגון ריצה, ספינינג וכד'? ועוד דבר נוסף - האם ווסת לאחר ניתוח כזו אמורה להיות סדירה? אני שואלת מאחר וכבר קיבלתי ווסת ראשונה כחודש לאחר הניתוח, אך היום, לאחר שלושה שבועות בלבד מאז הווסת האחרונה יש לי דימום שאני לא יודעת אם זה ווסת או לא. תודה רבה תודה

אי סדירות בחודשים הראשונים של הדמם שו תופעה שכיחה. עקרונית מותר לעשות הכל, אך הנחיות לאחר ניתוח יש לקבל מהרופא/ה המנתח/ת. ניתוח אינו זהה בכל מקרה.

24/01/2014 | 16:22 | מאת: יעל

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות