הידרוסונוגרפיה לעומת היסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

16/02/2014 | 20:36 | מאת: שלי

מתי מבצעים כל אחת מהבדיקות ובעצם מה ההבדל ביניהן? זה נכון שהידרוסונוגרפיה הינה בדיקה קלה יותר לעבור?

מדובר בשתי בדיקות שונות אם מידה של חפיפה במידע המתרבל מהן ואשר הן משלימות לעיתים זו את זו. במקרים רבים מדובר בהעדפה אישית של רופא מסויים ובמיומנות שונה. ההיסטרוסקופיה קצת יותר מדוייקת במידה והכוונה לברר אם מדובר בפוליפ, או במידה ורוצים לקחת דגימת רירית לבדיקה, וההידרוסונוגרפיה מותנת מידע על מראה חלל הרחם, מידע המתקבל גם בהיסרוסקופיה האבחנתית. פרופ. יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות