שאלה לפרופ'

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

26/03/2014 | 06:07 | מאת: אלה

שלום, האם פוליפ בחלל הרחם גורם לרירית רחם עבה או שאלו שני דברים שונים וכל אחד וסיבותיו?- אשמח אם אפשר לפרט. מהן הסיבות שגורמות לרירית רחם להיות עבה?- הבנתי שזה עודף אסטרוגן? תודה

פוליפ בחלל הרחם אכן מלווה לעיתים ברירית רחם עבה. רירית רחם יכולה להיות אכן מעובה בעקבות חשיפת יתר להורמות האטרטוגן, או אולי עודף יחסי כתוצאה מחוסר שווי משקל הורמונלי שמקורו בחסר פרוגסטרון, ולעיתים גם בעקבות סיבות אחרות של עיבוי רירית כתהליך טרום סרטני הנקרא endometrial hyperplasia. גם אם זו הסיבה הפחות שכיחה יש לברר מה הסיבה ולכרות את הפוליפ שזו פעולה יחסית פשוטה. פרופ יונה תדיר

29/03/2014 | 10:53 | מאת: אלה

תודה רבה על המענה המהיר. שאלה על רירית מעובה כתוצאה מ: 1.חוסר שיווי הורמונלי 2.גידול טרום סרטני כיצד אפשר לברר את הסיבות ע"י אילו בדיקות? ומה הטיפול? אם יש חוסר שיווי משקל הורמונלי כפי שציינת מחוסר פוגרסטרון ביחס לאסטרוגן הייתכן שהמחזור ישאר סדיר כל 28 יום בדיוק? תודה שוב

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות