שרירן ואספקת דם לשחלה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

15/02/2014 | 22:57 | מאת: שאלה

שלום יש לי שרירן שכנראה גורם לכאב חד באזור שחלה שמאל ובטן/אגןתחתונים (כנראה, כי אין ודאות וייתכן שזה מהגב או מבקע שנבדק כרגע). האם שרירן שנמצא צמוד לשחלה בדופן אחורי שמלאיתחתון סבסרוטי קרוב לצואר הרחם בקוטר 5 סמ עלול לפגוע בזרימת דם לשחלה ועקב כך לפגוע בפעילות השחל ה- כלורמ לפגוע ברזרבה השחליתית? והאם הסרה של השרירן מנטרלת את המשך הפגיעה? תודה.

נוכחות שרירן אינה פוגעת בד"כ באספקת הדם לשחלה. לשרירן יש אספקת דם גדולה מכלי דם המתפתחים יחד איתו ומקורותיו בד"כ מעורק הרחם. שרירן הקרוב לצואר הרחם אינו קרוב לשחלה (במחינה אנטומית) שהרי כל שרירן הוא חלק מהרחם, אך באזורי רחם שונים, וגם אם היה קרוב יותר לשחלה עדיין, אספקת הדם כאמור שונה. הסרת השרירן ודאי לא תשפר את אספקת הדם לשחלה ולא זו הסיבה אשר בגללה מנתחים (כאשר יש הצדקה או צורך לנתח). פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות