הריון בסיכון עם מיומה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

17/04/2014 | 22:21 | מאת: אביבית

נמצאה אצלי מיומה באזור הפונדוס כ4 ס"מ לפני 3.5 שנים לא גודלת רק בהריונות -מאז היתה לי הפלה אחת ו2 הריונות תקינים סה"כ 6 ילדים דימומים מאד קשים במחזורים ואחרי לידות צניחת צוואר הרחם+שלפוחית השתן הרופאה הסבירה לי שעוד הריון זה סיכון לאור המיומה והגיל שלי 39 ממליצה על ניתוח להרמת צוואר הרחם+ סגירת חצוצרות אך לא מדברת על הסרת המיומה כלל ניתן להסיר את המיומה לאור המיקום שלה ?

שאלתך טובה, אך לא ניתן להשיב עליה בדרך זו. מדובר במגוון שיקולים, חלקם כירורגיים טכניים, וחלקם מחייבים בדיקה והתייחסות גם למבנה גופך. כוונת הרופאה כנראה שמיומה כזו לא ניתן להוציא בניתוח בגישה נרתיקים לסוג הבעיות שלך (צניחה, הרמת צואר הרחם) אבל מדובר גם ממעיות טכניות המחייבות לעיתים גישה ניתוחית משולבת וזה ממש לא לדיון איטנרנטי בהכללות כגון אלה. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות