תופעות לאחר ניתוח כריתת רחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

02/03/2014 | 17:52 | מאת: אליה

אני כחודש ושבוע לאחר כריתת רחם . לאחר כחודש החלו לי לחצים בבטן התחתונה ותכיפות במתן שתן ( כל שעה) ודליפה קלה לא רצונית לא במאמץ. אציין שמעולם לא סבלתי מהתופעה גם במאמץ ואני ממש מדוכאת מהמצב האם זו תופעה מוכרת לאחר ניתוח כזה? האם יתכן שזו עדיין תקופת החלמה והמצב יחזור לקדמותו? אציין שגם בפורום וגם ביועץ לא דיברו איתי על הסיכון הזה תודה

אין זה מתפקידו של פורום ציבורי באינטרנט ליידע נשים מה מגוון הסיבוכים האפשרי, הסביר, השכיח או הנדיר, לניתוח זה או אחר. זה צריך להיות חלק מהדיון הטרום ניתוחי. כמוכן, לא ציינת אם מדובר בניתוח כריתת רחם בגישה בטנית או נרתיקית? בגישה לפרוסקופית? כריתה עם צואר הרחם? או בלי? וכל אחד מאותם ניתוחים מלווה בתופעות שונות לאחר הניתוח, חלקן שכיחות יותר וחלקן פחות. חלקן מצבים נורמליים וחלקם לא. ומאחר וסביר להניח שאת רוצה לדעת רק מה שקשור לבעייתך, במצב לאחר ניתוח יש להוועץ ברופא/ה המנתח/ת. פרופ' יונה תדיר

02/03/2014 | 18:22 | מאת: אליה

תודה רבה אני מאוד מעריכה את תשובתך ואת יועצם ניתוח בחתך בטני כולל צוואר רחם רק אם תוכל לומר לי האם מה שתיארתי שכיח נדיר או סביר אמרו לי שאני צריכה סבלנות האם סבלנות תעזור?

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות