מיומה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

28/03/2014 | 21:16 | מאת: אלין

שלום, לפני 6 שנים עברתי ניתוח פלסטי של דפנות הנרתיק והיסטרוסקופיה לאלציה של רירית הרחם. לפני חודשיים נמצא אצלי שרירן ברחם- 26*42 מיקום- סב מוקזי נמוך. ושרירן נוסף- 18*21 מיקום- תוך דופני ימני היום השרירן בגודל- 36*50 ומימין זקיקי 18 מ"מ השאלה שלי האם להוציא את השרירן (מיומה) או לא כדי לי? תודה.

שרירן תת רירי, במידה והוא בולט לחלל הרחם, ניתן להוצאה בקלות יחסית בגישה היסטרוסקופית )דרך הנרתיק). ככל שיגדל כך יקשה הדבר עד כדי חוסר יכולת להוציאו בדרך זו. לשאלה מה לעשות? זה כבר תלוי במגוון שיקולים כגון גיל, סימפטומים, כתניות ילודה, וכיוב. פרופ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות