טיפול בשרירני רחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

14/03/2014 | 12:08 | מאת: יעל

שלום, אני בת 38, מאובחנת עם שרירנים ברחם, סובלת מדימומים חזקים מאוד בזמן המחזור וכן כאבי מחזור קשים. בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי במאי 2012 נמצאו הממצאים: שרירן 1: בגודל 25X31 מ"מ שרירן 2: בגודל 27X34 מ"מ שרירן 3: בגודל 22X25 מ"מ בבדיקה שבוצעה כשנה וחצי לאחר מכן נמצאו הממצאים: שרירן 1: 37X30 מ"מ שרירן 2: 39X59 מ"מ שאלתי היא לאור הממצאים והתלונות מה יכול להיות הטיפול המומלץ? האם יש הכרח בניתוח/כריתת השרירנים או שאפשר לטפל גם ללא ניתוח?

קצב גידול השרירנים שלך תואם למה שניתן היה לצפות, ואין זה סביר להניח שהשרירן השלישי שהיה לפני שנה וחצי נעלם. הוא אולי לא נרדה או לא נמדד. בהיותך בת 38 יש לך עוד כ 12-15 שנה עד הגיעת לגיל המעבר , גיל אשר עד אליו ימשיכו השרירנים לגדול והסבל מהדימומים ימשך. יש אמנם מגוון רחב של טיפולי, חלקם כירורגיים (ניתוחים) וחלקם לא כירורגיים. הטיפול היעיל היחיד שאינו ניתוח הוא צנתור עורקי הרחם או ליתר דיוק עורקי השרירנים. גם המילה ניתוח כוללת מגוון רחב של סוגי ניתוחים, חלקם זעיר פולשניים (כגון לפרוסקופיה או היסטרוסקופיה) וחלקם בצורה פולשנית יותר. יש גם ניתוחים משמרים לכריתת השרירנים בלבד. ההתאמה לסוג הטיפול נעשית על פי מגוון רחב של שיקולים, כולל מיקומם המדוייק של השרירנים בשכבות הרחם, סימפומים נוספים, תכניות ילודה וכיוב. פרופ. יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות