שאלה בבקשה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

28/04/2014 | 19:14 | מאת: קליר

שלום, אני בת 33 בריאה בד"כ. בינואר האחרון עשיתי ניתוח להסרת ציסטה דרמואידית והכל עבר בשלום. הלכתי לביקורת כמעט ארבעה חודשים אחרי, אצל הרופא המנתח והוא אמר לי ששוב יש לי ציסטה, כנראה מאותו הסוג אך היא 2 ס"מ וכרגע אין מה לעשות עם זה אלא רק לתאם ביקורת לעוד 3 חודשים. אני מאוד מוטרדת !!! איך זה חור? למה? האם אוכל לעשות משהו על מנת שלא? מה זה אומר... אין לי עדיין ילדים האם לא אוכל להביא ילדים לעולם? אציין שיש לי כאבים בגב התחתון- עצם הזנב. האם יש קשר? התקשרתי לרופא והוא אמר שבגודל של הציסטה לא סביר שהכאבים בגב קשורים. אשמח למענה :)

העובדה שיש לך ממצא חוזר של ציסטה דרמואידית אינו מפתיע. מדובר בהתפתחות של תאים עובריים אשר עם הזמן עוברים שינוי זה והופכים להיות ציסטה עם הרכב תאים מגון. הרופא המנתח ניסה קרוב לוודאי לשמר את פוריותך ככל שניתן ולכן ממצאים בגודל מיקרוסקופי לא ניתן היה לראות/ או להוציא, ולכן הם מתפתחים עם הזמן בצורה זו. עד כמה ניתוחים אלה , או יותר נכון ציסטות אלה, יפגעו בכושר פוריותך? אין הכרח בכך והדבר תלוי במידה רבה במצב האגן לאחר הניתוח. יחד עם זאת , לא כדאי לדחות את מימוש הפוריות לשנים רבות מידי (כמקובל בישראל המודרנית). פרופ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות