בהמשך לשאלתך הקודמת על ציפרלקס ולוריוון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

19/08/2018 | 17:42 | מאת: Skay

RE:תודה,אשמח לדעת... 19/08/2018 | 17:37 | מאת: skay תודה רבה לך על התשובה המהירה! רציתי לדעת מה המינון המומלץ של תוספת הלוריוון לציפרלקס מתי לקחת אם אני לוקחת את הציפרלקס בבוקר ולמשך כמה זמן? אודה לתשובות בברכה

30/08/2018 | 16:34 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום, לוריוון, בדומה לכדורי הרגעה אחרים, יכול לשמש כתוספת לטיפול בנוגדי דיכאון במקרים בהם הדיכאון מלווה בתסמיני חרדה, במיוחד בתחילת הטיפול. חשוב לציין כי לא מדובר בתוספת הכרחית, התרופה מסייעת להתמודד עם חרדה בזמן שנוגד הדיכאון עדיין אינו מביא לשיפור הרצוי. המינון הספציפי וצורך בתרופה נקבע ע״י פסיכיאטר המטפל/רופא משפחה באופן אישי. מומלץ לצמצם את השימוש ככל הניתן ולרוב ההמלצה היא להשתמש בתכשיר כ- SOS  בלבד.

08/09/2018 | 09:07 | מאת: skay

בוקר טוב ד"ר ספקטור עבר קצת זמן ואני לוקחת ציפרלקס 10 מ"ג כבר חודש ימים. את הלוריוון לוקחת רק כ SOS. בימים האחרונים חשה עייפות מרובה,לעיתים קיצונית, ובד"כ בשעות אחה"צ ירידה לפעמים חדה במצב הרוח, תחושת דיכאון בחלק משעות היום. הכדורים עזרו לי במקצת עם החרדות. עדיין חשה רעידות, בלילה יקיצות מרובות ותחושת עצבנות לפעמים עצבנות גם במשך היום, תיקים בעיניים לא כל הזמן אבל מידי פעם. עדין קשה לי לצאת מהבית אבל התחלתי לצאת אפילו לזמן קצר. הלכתי לרופאה היא אמרה לי להמשיך חודש נוסף במינון 10 מ"ג את הציפרלקס. אני חשה מודאגת כי עדין אין שיפור משמעותי , לעיתים רגיעה לעיתים עצבנות. שמעתי שבמקרים כאלה כדאי לעלות את המינון אך הרופאה אמרה שבשל ריבוי תופעות הלוואי כדאי שאמשיך במינון 10 מ"ג לעוד חודש. מדובר ברופאת המשפחה שלי.מודאגת האם עלי להעלות מינון, להמשיך ב 10 מ"ג או שהתרופה לא מתאימה לי? אודה לייעוץ ממך בברכה שנה טובה

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול