תרופות לטיפול בדיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

02/09/2018 | 16:46 | מאת: ענת

שלום, האם תרופות לטיפול בדיכאון אמורות לעזור עם הסימפטומים היותר "גופניים" כמו עייפות, קשיי שינה וחוסר תיאבון, והשיפור בהם מביא לשיפור במצב הרוח, או שיש לתרופות גם השפעה על תחושות של עצבות ומצב רוח באופן ישיר יותר? תודה מראש.

13/09/2018 | 12:05 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, עייפות, חוסר תאבון, קשיים שינה הם התסמינים של דיכאון ומרבית התרופות נוגדות דיכאון מביאות עם הזמן לשיפור בתסמינים אלו לא באופן ישיר אלא השיפור הוא משני לירידה בעצמת הדיכאון. עם זאת, ישנן תרופות בודדות שהתופעות הלוואי שלהן הן עליה בתאבון ורדימות. תרופות אלו, כבר בשלבים הראשונים של הטיפול יכולות לשפר הרדמות ולהגביר את התאבון עוד לפני שמתרחש השיפור הכללי. בתרופות אלו מקובל לבחור במקרים ספציפיים בהם קשיי שינה וירידה במשקל הם התסמינים המרכזיים .

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול