האם יש מקום להוסיף

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

09/12/2018 | 23:40 | מאת: אייל

שלום !!! רציתי להתייעץ חד משמעית האם כדאיי לי לפנות מחוץ לתרופות הפסכיאטריות אותן אני נוטל ביומיום לכל מיני וסוגי מטפלים וטיפולים "טבעיים..." למינהם??? כמו כדורי הרגעה או טיפות כאמור הכל מחנות טבע ..או למשל פרחי באך .או כדורים הגורמים לעירנות וכ"ו.. דעת הרופא המשפחה שלי היא שלילית הוא אומר לי חבל לך על הכסף וגם שזה לא מועיל . השאלה היא כיצד אני מתגבר על הדחף לרכוש כל מיני תרופות למינהם . תודה על התגובות . לילה טוב תגובה

18/12/2018 | 19:22 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום, השאלה היא האם מדובר במחלה/הפרעה נפשית שהתרופות עשויות להקל עליה או לסירוגין מדובר בהפרעה שהתרופות לא צפויות לתת לה מענה מספק (כגון הפרעת אישיות). חשוב לזכור כי בחלק גדול מבעיות נפשיות התרופות עשויות לתת מענה חלקי בלבד ויש חשיבות רבה לטיפול הלא תרופתי כגון טיפול פסיכולוגי או שיקומי. בכל מקרה, לא ניתן לקבוע במסגרת הפורום וללא בדיקה מה הדרך המועדפת עליך וכדאי לפנות להערכה מקיפה אצל הפסיכיאטר המטפל.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול