העברה מרסיטל לברינטליקס

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

27/10/2018 | 20:58 | מאת: יעקב

אני לוקח 20 מ"ג רסיטל ובעבר לקחתי מינון מקביל של ציפרלקס 10 מ"ג . המינון די עוזר עוזר ככה שנראה לי שזה המינון הנכון לבעיה שלי - דיכאון וחרדה המלווים בתופעות של כאבים כרוניים של מעי רגיז . הבעיה היא תופעות לוואי של עליה במשקל וחוסר ליבידו . אני שוקל לבקש להחליף את התרופה לברינטליקס היות ובעבר ניסיתי תוספת וולבוטרין וגם סימבלטה שלא ממש עשו לי טוב , השאלה שלי היא מה המינון המקביל של ברינטליקס לרסיטל 20 מ"ג ? והאם היא אכן מנסיונך ופחות לפי הפרסומים יעילה כמו SSRI רק ללא פגיעה בחשק מיני ועליה במשקל ? וגם מה בד"כ התופעת לוואי הכי דומיננטית שלה והאם היא עוברת תוך כדי טיפול [בווולבוטרין וסימבלטה זה היה עצירות ] [ברסיטל וציפרלקס זה היה החשק המיני ותחושת כבדות ]

08/11/2018 | 11:12 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

המינון המינימאלי הטיפול של ברינטליקס הוא 10 מ"ג ליום, וזה מקביל למינון המינימאלי הטיפולי של רסיטל שהינו 20 מ"ג ליום. התופעת הלוואי הנפוצות של ברינטליקס הן בחילות ותחושת האי נוחות במערכת העיכול. עם הטיפול בה יש פחות סיכוי לעליה במשקל ופגיעה בתפקוד המיני. מאחר ומדובר בתרופה חדשה יחסית שלא צברה מספיק ניסיון קליני , קשה להעריך את מידת היעילות שלה בשלב זה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול