סימבלטה ותרופות אחרות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

17/09/2018 | 17:02 | מאת: קרו

שלום, לוקה בדיכאון וחרדה, מטופלת בסימבלטה 90 מג, 4 לורווין, 1 כדור שינה. האם יש כדור על בסיס יומי שיכול להחליף את השימוש בכדורי לוריוון? ואם קיים, מהו? יש לציין מטופלת כבר שלושה וחצי שבועות.

04/10/2018 | 10:58 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, לוריוון הוא כדור להרגעה שמביא להקלה בתסמינים של חרדה והשפעתו נמשכת כמספר שעות. מומלץ כי השימוש בו וכדורי הרגעה אחרים דומים (כגון קלונקס, ואבן ועוד) יהיה מוגבל בזמן . כדורי הרגעה בדרך כלל נינתים כטיפול נלווה לתכשירים נוגדי חרדה שמביאים בירידה בתסמינים של חרדה כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול. לכן , לשאלתך, לא מומלץ שהשימוש בלוריוון או כדורי הרגעה אחרים ימשיך להיות טיפול קבוע וכדאי לשקול תוספת של כדור נוגד חרדה (בהתאם לשיקול דעת של הרופא המטפל) שיביא לירידה בעצמת החרדה ויפחית את הצורך בכדורי הרגעה באופן כללי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול