דיכאון - מניה דיפרסיה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

01/09/2018 | 17:42 | מאת: רחל

שלום דוקטור,אני בת 68 מזה שנים סובלת מדיכאונות. המניה מתבטא בקניות מרובות, אבל לא חלילה דברים מסוכנים. לאחרונה כבר כמה חודשים סובלת מדיכאון קשה ביותר, בשלב זה קיבלתי תרופות רבות שהעלו לי בהדרגה, לוסטרל 200 מג, לעלות ל200 למוגין, ובלילה 225 קווטיאפין, לוקחת קלונקס כפעמיים ביום. אני מרגישה חולשה, חוסר אנרגיה וחושבת שאני לוקחת יותר מדי תרופות,חלק מהתרופות קיבלתי בעבר כמו למקטל אורגינלי שהופסק לי כי לא עזר במיוחד. אבקש ממך חוות דעתך על הטיפול והאם ישנם תרופות ששומרות על יציבות ללא עליות וירידות, לא יכולה לקבל ליתיום, תודה

13/09/2018 | 12:00 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, הפרעה דו-קוטבית (מניה דפרסיה) היא מחלה כרונית שמתאפיינת בהחמרות לאורך הזמן כאשר הטיפול למרבה הצער לא תמיד מצליח להביא לאיזון מושלם ולמנוע את ההחמרות. התאמת הטיפול למטופל הספציפי הינו תהליך מורכב שמתבצע לאורך הזמן בהתאם לתגובה של המטופל לתרופות שונות, ניסיון העבר ושיקולים נוספים. אין אפשרות לתת המלצות ספציפיות במסגרת הפורום ויש לחזור להתייעצות עם הרופא המטפל. חשוב להדגיש כי על אף הקשיים ניתן להגיע למצב של איזון סביר במרבית המקרים כשיש חשיבות רבה למעקב עקבי והענות לטיפול. בנוסף, מאוד חשוב לקבל תמיכה, עדיף ע"י גורמים מקצועיים (פסיכולוג, עו"ס, עובדי שיקום) ולעשות מאמץ לשמור על רמת תפקוד ככל שניתן.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול