היפרקום במקום פריזמה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

08/09/2018 | 20:18 | מאת: בר

אני לאחר התקף חרדה קשה ראשון, התחלתי לקחת פריזמה (5 ימים) חצי כדור ומעוניינת לעבור להיפרקום בשל היותו טבעי וללא תופעות לוואי. *האם ניתן בשלב זה להפסיק טיפול בפריזמה ולעבור להיפרקום? *תוך כמה זמן היפרקום משפיע? * האם מוכרים מקרים בהם היפרקום הצליח להחליף פריזמה באופן יעיל? *אשמח להמלצה על פסיכיאטר שמכיר את ההיפרקום ויכול להמליץ..

13/09/2018 | 12:11 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, היפריקום לא משמש לטיפול בחרדה ולכן אינו מומלץ בטיפול במצבים אלו. פריזמה הוא תכשיר נוגד חרדה ודיכאון יעיל ובטוח, אמנם השפעתו היא איטית והדרגתית ולרוב לוקחת בין 4 ל-6 שבועות . במידה ויש קושי להמשיך עם הטיפול, חשוב לפנות להערכה חוזרת אצל הרופא המטפל כדי לבדוק אפשרויות נוספות להמשך הטיפול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול