ציפרלקס 10 מג - תופעת לוואי

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

08/10/2018 | 08:56 | מאת: דני

שלום, בן 59 לוקח ציפרלקס כבר שבועיים וחצי, ב 6 בבוקר . (חרדות ודיכאון). מאז אם אני לא אוכל כל 2-3 שעות אני מרגיש חולשה וחוסר שקט ואפילו בחילה קלה . מתבטא גם בתחושת שורף חלש על שרירי הידיים. קצת דומה לסכרת ,נבדקתי לסכרת תוצאות תקינות .. התופעה עוברת כל יום בסביבות 5 בערב וחוזרת בלילה ומפריעה לשינה. ואז אני אוכל משהו בלילה כל 3 שעות כדי לישון. האם זאת תופעה ידועה והאם היא תעבור , כי אני למעשה די עם חולשה רוב היום וקשה לתפקד .. אם צריך להחליף כדור האם מומלץ ע"י פסיאטרים לעשות את הבדיקה הגנטית עם רוק, נוירופרמג'ן להתאמת תרופה ? האם זה באמת עוזר לרופא להחליט? בתודה דני

15/10/2018 | 17:39 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, ציפרלקס בדומה לנוגדי חרדה אחרים צפוי להשפיע ולהביא לשיפור כעבור כ-4-6 שבועות מתחילת הטיפול. סביר להניח שמרבית ההתופעות המתוארות ככל הנראה קשורות לחרדה ורק חלק קטן מהם תופעות לוואי של הכדור. יש להיעזר בסבלנות ולהמשיך במעקב אצל הרופא. הדיווחים בנוגע ליעילות של הבדיקה הגנטית אינם חד משמעיים ולכן בשלב זה לא ניתן להמליץ עליה כאמצעי טוב לבחירת התרופה המתאימה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול