שאלה בבקשה לגבי רמוטיב -התרופה הטבעית

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

12/12/2018 | 23:01 | מאת: יעקב

האם ניתן או מסוכן לשלב סורבון עם רמוטיב 500 מג , כך שרמוטיב יפעל נגד דיכאון וסורבון כנגד חרדה , האם שילוב שכזה במידה ואפשרי למעשה גורם לזה שהסורבון יכול לחזק את השפעת הרמוטיב ? שאלה נוספת , ידוע לי שזמן טיפול הוא אינדיוידואלי לכל אדם בהתאם למצבו , אך מהו הזמן המינימלי לפחות שיש לקחת תרופות אנטי דיכאוניות שכאלה בכדי שניתן יהיה לנסות להפסיק לאחר שהורגשה הטבה , ידוע לי שיש זמן לטיפול שלוקח כ 4-6 שבועות , ואחכ זמן להתייצב על מינון קבוע , כמה זמן במינימום צריך לתת אחרי שהושג השיפור ? האם רמוטיב עשוי לסייע גם לבעיות של פיברומיאלגיה וכאבים כרוניים כמו ה SNRI ,היות ושניהם מגבירים סרטונין ונוראדרנלין ?

18/12/2018 | 19:34 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום, השילוב אפשרי אך יכול להגביר סיכוי לתופעות לוואי ולא בהכרח להביא לתגובה יותר טובה. רמוטיב אינו מותווה לטיפול בפיברומיאלגיה ואין מידע מחקרי מספק בנוגע ליעילות שלו בטיפול בכאבים כרוניים. עם זאת, בדומה לנוגדי דיכאון אחרים, הוא יכול להטיב בהתמודדות עם כאבים כרוניים שמלווים בדיכאון. באופן כללי לכל נוגדי דיכאון לוקח בין 4-6 שבועות עד שניתן להעריך את ההשפעה שלהם. כעבור פרק הזמן הזה ובמידה ויש שיפור חלקי עם המינון ההתחלתי, מומלץ לשקול עליה במינון.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול