לא יודע מה עובר עליי ומה האבחנה שלי

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

14/09/2019 | 20:17 | מאת: עדי

שלום,שמי עדי. אני לא יודע ממה אני סובל אני יכול רק לתאר את מה שאני מרגיש ואולי תעזרי לי בכיוון של זה. יש לי לחץ חזק בחזה עם כאבים הצוואר ובראש ויש לי טיקים הצוואר והפנים. יש לי הרבה שינויים במצב הרוח ואני מרגיש הרבה פעמים עצבני וחרד ובלי סוף מחשבות מציפות. אני נמצא בטיפול פסיכולוגי שנקרא סיביטי אבל מרגיש שאני לא מצליח ליישם את מה שנאמר. אני כבר הרבה זמן בטיפול ללא שיפור בתחושות אלא להיפך החמרה. יש לי התנגדות מסוימת לתרופות אבל מכיון שהטיפול הפסיכולוגי לא צולח נראה לי שלא תהיה לי ברירה. מה לדעתך עליי לעשות להישאר בטיפול פסיכולוגי סיביטי או לפנות לטיפול מסוג אחר כי יש לי הרבה רקע מהילדות למרות שאני חושב שאין לזה השפעה? הפסיכולוגית שלי אומרת שזה חרדות אבל לי זה נראה משהו קצת יותר חזק מזה כי אני לא מצליח לשפר את מצבי,האם זה יכול להיות דיכאון?למרות שאני עובד ובעל משפחה אבל אני מרגיש שנורא קשה לי. תודה

24/09/2019 | 20:42 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום עדי, קודם כל חשוב לציין כי אין אפשרות לאבחן את מצבך באמצעות הפורום וללא בדיקה פרטנית. ממה שאתה מעלה ניתן להבין שהטיפול הנוכחי לא מצליח לקדם אותך ובסביר במקרה זה לפנות להערכה מקיפה אצל איש מקצוע, עדיף פסיכיאטר. המשמעות לא בהכרח התחלת הטיפול התרופתי אלא אבחון מקיף עם הצגת אפשרויות טיפול שונות. אכן, הטיפול התרופתי יכולה להיות אופציה סבירה וחשוב שתקבל מידע מקיף הן על היתרונות והן על החסרונות של האפשרות הזאת.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול