ציפרלקס ופגיעה בחשק המיני

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

15/09/2019 | 21:30 | מאת: אורן

היי, אני נוטל ציפרלקס כבר תקופה ארוכה, וזה הוריד לי את החשק המיני. האם ככל שהמינון של הציפרלקס גבוה יותר, הפגיעה בחשק המיני חזקה יותר? והאם יש תחליף לציפרלקס ככדור אנטי דיכאוני שלא קיים בו התופעת לוואי הזאת? לשימוש כתרופה נגד דיכאון. חוויתי דיכאון חזק ובעקבות זאת נוטל ציפרלקס באופן קבוע. תודה

24/09/2019 | 20:48 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום, הפגיעה בחשק המיני עלולה להיות משמעותית יותר עם המינון הגבוה יותר אמנם לרוב לא נעלמת גם כשיורדים במינון. מאחר וישנם הבדלים אינדיוידואלים בתגובה של מטופלים לנוגדי דיכאון מאותה הקבוצה, יש סיכוי שנוגד דיכאון אחר לא יגרום לאותה התופעה או לפחות ישפיע פחות על התפוקד המיני. נוגדי דיכאון מקבוצת SNRI כגון איקסל ואפקסור בדרך כלל משפיעים פחות אם בכלל על התפקוד המיני ויכולים להיות אלטרנטיבה טובה להחלפה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול