דיכאון עונתי- אבחון וטיפול

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

27/10/2019 | 17:05 | מאת: שירי

שלום, רציתי לשאול בקשר לדיכאון עונתי, קודם כל למי אמורים ללכת לשם אבחון? רופאי משפחה נוטים לנפנף דברים... הבנתי שיש מנורה מיוחדת שניתן לקנות לבית ולהשתמש בה לצורך טיפול באור. מה שם המנורה? תודה,

04/11/2019 | 08:28 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, קודם כל מומלץ וחשוב לעבור הערכה פסיכיאטרית כדי לאבחן את המצב, לאפיין אותו ובהתאם לכך לחשוב על אופציות טיפוליות. אכן נמצא קשר בין חשיפה מועטה לאור לבין התפתחות הדיכאון אצל חלק מהמטופלים. המחקרים אכן הראו כי הגברה של החשיפה לאור עשוי לשפר את המצב, אמנם עד כה לא ידוע לי על טיפול שנמצא בשימוש רחב והוכח כיעיל לטיפול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול