מאוזן.אך לא תמיד.2 שאלות חשובות.

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

21/08/2019 | 20:32 | מאת: האנגלי ממצריים

אני סובל מדיכאון וסכיזופרניה.לוקח מדגם תרופות כבר תקופה ממושכת.שנה שעברה התחלתי טיפול עם ציפרלקס 20 מיליגרם.אחרי חודש או יותר של טיפול התחלתי להרגיש נפלא.תחושה מצויינת שימחה ופשוט התאהבתי בחיים.בחודש האחרון.נכנסתי לדיכאון כבר בפעם השלישית.גם התחושה הטובה שהייתה נעלמת.האם התרופה מפסיקה להשפיע?ועוד שאלה.מרגיש תשוש פיזית.לוקח מלבד ציפרלקס גם סרקוול 250 בונדרמין וטרזודיל.אני מבין שזאת כמות גדולה של כדורים אבל בלעדיהם אני לא יכול.יש מה לעשות?

25/08/2019 | 18:40 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום , חשוב לנסות לברר מהי הסיבה האפשרית להחמרה: האם לאחרונה התמודדת עם גורמי לחץ, שינויים בשגרה, אולי שינויים במצב הבריאותי , ירידה בפעילות גופנית וכד׳. לא ניתן להמליץ על השינוי בטיפול התרופתי במסגרת הפורום וללא בדיקה מקיפה. אכן קיימת אפשרות שהתרופה ״הפסיקה״ להשפיע, אך במקרים רבים ניתן לזהות גורם שהביא להחמרה ולנסות לטפל בו.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול