חרדה ופחד מאירוע שקרה לי

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

13/09/2019 | 19:03 | מאת: עופר

שלום רב, בעקבות אירוע שקרה לי שרוי בחרדה, נידקתי בזרוע במועדון חשוך כנראה ממזרק, מאז (לפני חודש וחצי) בפחד מתח וחרדה מחשש להדבקה בזיהום כלשהו (קיבלתי טיפול מונע ל-hiv, אך עדיין אי אפשר לשלול הדבקה, צריך להמתין) מה עליי לעשות לנפש שלי . אני מחפש רק להתכנס עם עצמי במיטה, לא יוצא/מבלה. אני מרגיש שחיי הסתיימו. איך אעזור לעצמי. מה גם שאם נידבקתי חלילה. כיצד אתמודד עם זה?

24/09/2019 | 20:37 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום , אכן ההתמודדות עם האי ודאות אינה פשוטה ואין דרכים פשוטות להקל עליה. חשוב מאוד לקבל תמיכה מאנשים קרובים וכן להעריך בצורה אובייקטיבית את הסיכונים ומשמעויות שלהם. הרבה פעמים בהעדר מידע מספק יש נטיה להעצים את הסיכון והנזק , כאשר קבלת מידע אובייקטיבי ועדכני והערכה מציאותית של הסיכון עשויים להפחית את הלחץ ולהקטין רמת החרדה. מקווה שהדברים יסתדרו על הצד הטוב וחרדתך תפחת.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול