דיכאון וחרדות לאחר פרידה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

20/12/2019 | 12:50 | מאת: ליה

שלום רב, אני בת 28. לפני כחצי שנה התחלתי לסבול מחרדות ודיכאון עקב קשיים שהיו לי בקשר הזוגי. עברתי טיפול סיביטי בהצלחה וחזרתי לעצמי לגמרי. לפני כחודש וחצי עברתי פרידה קשה מאוד מאותו בן זוג ושקעתי בדיכאון קשה ותחושה של חרדה בנוגע לעתיד. זה התבטא בכך שכל היום הייתי עם תחושות קשות של עצב וייאוש והיה לי קשה לאכול ולישון. נמצאת כרגע בטיפול פסיכולוגי ולא מתקדמת כל כך בגלל שאין לי מוטיבציה להשקיע בו. בעיקר סובלת. מצד שני אני חוששת מכדורים פסיכיאטריים. רציתי לדעת בעוד כמה זמן זה עשוי להשתפר.

25/12/2019 | 08:43 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום, לצעיר לא קיימת תשובה חד משמעית לשאלתך. יש הרבה גורמים שעשויים להשפיע על השינוי המצב הנפשי: הזמן שעובר מהפרידה, מידת הרגישות שלך ונטיה לפתח מצבים דיכאוניים, הטיפול. על אף החשש שלך מכדורים, אני בכל זאת הייתי ממליצה להתייעץ עם הפסיכיאטר, שאגב לא בהכרח יתרשם שיש צורך בטיפול. הערכה כזאת יכולה לעזור לך להבין טוב יותר את מה שעובר עליך ולהכיר טוב יותר את הפשרויות הטיפול שיכולות לעזור, גם אם לא תבחרי בסופו של דבר בהם.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול