ציפרלקס תסמונת גמילה ???

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

25/08/2019 | 23:52 | מאת: סא

לקחתי ציפרלקס 5חודשים בעקבות כאבי ראש שהיו לי פחדתי שיש לי משהו שהתפתחה לי חרדה עברתי בדיקות רבות התחלתי לקחת 5 מג ביום חמישה חודשים נרגעתי התחלתי להוריד הורדתי כשלושה שבועות בהדרגה הייתי בסדר ואחרי 3 שבועות התפתחו לי כאבי ראש הפסיכיאטר אמר שאחזור לתרופה נטלתי 5 מג 3 שבועות הכאב ראש קייםהגשתי לנויירולוג שנתן לי טיפול לכאבי ראש תעוקתיים לופרסור ללחץ דם אקספו לכאבים ו בקלוסל כמרפה שרירים. הפסקתי את חצי כדור ציפרלקס פחדתי מאינטראקצייה בין התרופות היום 3 ימים אחרי התחילו לי כאבים שורפים בראש. האם בגלל הפסקת ציפרלקס? האם יש כאן תסמונת גמילה? האמת אני כבר לא יודעת כי גם ביולי שעשיתי הפסקה אחרי שלקחתי 5 חודשים 5 מג ביום ועשיתי הפסקה מדורגת היו לי כאבים אבל רק אחרי 3 שבועות מהפסקת התרופה אנימלא יודעת אם זה קשור בתרופה והפסקת או שזה משהו אחר. הרי מההתחלה היו לי כאבי ראש בלי קשר לשום תרופה כי לא לקחתי . אשמח לדעת אם זה תסמונת גמילה ואם יש אינטראקציה בין התרופות שציינתי מול ציפרלקס ומה כדאי לעשות האם לחזור לתקופה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תופעות לוואי כתוצאה מהפסקת ציפרלקס עלולות להופיע לעיתים רחוקות ובאות לידי ביטוי בתופעות דמוי שפעת. הן לרוב לא נמשכות מעבר לשבוע לאחר ההפסקה ולא סביר כי יופיעו כעבור 3 שבועות.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול