תופעות לוואי קשות -ויאפקס 75xr

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

07/08/2019 | 09:35 | מאת: יואב

אמא שלי סובלת מדכאון שנים רבות.ניסינו. ב-10 שנחם אחרונות מספר לא קטן של כדורים שלא עזרו(ג'ילקס.מרוניל.ציפראמיל.מירו. וכו'). כבר שבוע נוטלת כדור ויאפקס 75 xr. ועדיין תופעות לוואי של סחרחורת.חולשה.דכאון קשה. אנחנו אמורים לעלות למינון 150 מ"ג. xr. מתי לדעתך יהיה אפשר להעלות מינון כאשר אנו חוששים שתופעות הלוואי יתחזקו האם כדי לחכות עוד שבוע-שבועיים ?

12/08/2019 | 08:55 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, קודם כל דיכאון אינה תופעת לוואי של התרופה. הופעתן של תופעות לוואי היא אידיווידואלית , אך לרוב התופעות פוחתות כעבור שבוע-שבועיים מתחילת הטיפול. אצל חלק מהמטופלים התופעות ממשיכות להיות משמעותיות ואף מונעות המשך הטיפול בתרופה. במקרים אלו כדאי לשקול מעבר לתרופה אחרת. לא מומלץ לעלות מינון כשתופעות לוואי עדיין משמעותיות. מאחר ומדובר במקרה ספציפי אין דרך ללא בדיקה לתת המלצה וכדאי לפנות להערכה אצל הפסיכיאטר המטפל כדי לבחון את המצב ולקבל החלטה נכונה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול