ירידה דרסטית במשקל לאחר גמילה מסרוקסט

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

15/10/2019 | 15:20 | מאת: מברר

שלום, אני בגילאי ה30 שלי. סובל מאז גיל ההתבגרות מדיכאון והתקפי חרדה קשים. במשך 10 שנים נטלתי סרוקסט שעזר חלקית. לפני שנתיים, בשל תופעות לוואי קשות ובדיקה גנטית שמצאה שהסרוקסט לא טוב לי, עברתי גמילה הדרגתית במשך 3 חודשים. במשך הגמילה, התחלתי לרדת במשקל בלי סיבה למרות שהרגשתי טוב ולמרות שהתיאבון שלי היה טוב. לאחר הגמילה התחלתי לקחת ציפרלקס, אך הירידה במשקל המשיכה. כיום אני עם ציפרלקס, עם הטבה חלקית (סובל עוד מהתקפי חרדה, אומנם ברמה פחותה) אך אני מרגיש בסדר ומתפקד (גם מתאמן בחדר כושר). אני כרגע בתת משקל למרות שיש לי תיאבון טוב. בדיקות הדם האחרונות שלי תקינות, עשו לי גם בדיקת מצלמת מעי גס והיה תקין. האם יכול להיות שהמשקל שלי לא עולה בגלל שעדיין סובל מהתקפי חרדה (בעיקר בזמן שינה) שגורמים לחילוף חומרים מהיר מידי? תודה רבה.

24/10/2019 | 09:40 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום, במידה ואין סיבה גופנית - רפואית לירידה במשקל, ההסבר האפשרי הוא ההשפעה של התסמינים הנפשיים על התאבון, שאצל חלק מהמטופלים מובילים לירידה במשקל, לפעמים באופן מאוד משמעותי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול