פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול

הפורום יעסוק באבחון וטיפול במחלות כבד. הפורום מזמין את הגולשים לשאול שאלות בנושאים ספציפיים, כגון: מחלות כבד נגיפיות (הפטיטיס A,B,C), כבד שומני, נזק מאלכוהול ותרופות, מחלות מטבוליות ואוטואימוניות, מחלות דרכי מרה, סרטן ראשוני של הכבד והשתלות כבד.
5689 הודעות
5437 תשובות מומחה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול

פורום זה עוסק במחלות כבד בקרב מבוגרים בלבד.
15/03/2009 | 17:11 | מאת: ל'

שלום- מטעמים משפחתיים אבקש לדעת באשר לשיטות הטיפול האפשריות והפרוגנוזה להישרדות. האם בהכרח PSC חוזר גם לאחר השתלה שמא הרפואה התקדמה בנדון ויש ביכולתה לחסום חזרת המחלה. האם גם PBC חוזר. וכן מתוך ניסיונכם עם מערכת הבריאות מהו תור ממוצע להשתלת כבד במדינה וכוונתי לכבד מתורם חי וגם באשר לתור מכבד אשר מתורם מנוח. בברכה.

לקריאה נוספת והעמקה

שתי המחלות נוטות לחזור בכ 1 מתוך 5-6 מקרים. אין טיפול מונע. ברוב המקרים החזרה בצורה קלה . התור להשתלה בארץ נקע בצורה אובייקטיבית לפי ניקוד ע"י MELD שכולל בילירובין קריאטנין ו INR. הניקוד הגבוה מוצב בראש הרשימה. השתלה מתורם חי יתרונה שאפשר לבצעה בכל עת.

16/03/2009 | 18:15 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

שלום, PSC ו-PBC אכן יכולים לחזור בשתל הכבד ב-30% תוך 10 שנים. \ אין המתנה לכבד מתורם חי כיוון שהתורם חייב להיות בן משפחה קרוב. אורך ההמתנה לכבד מתורם מת תלוי בחומרת המחלה וסוג הדם ולא ניתן להעריכו בלי נתונים אלה. הרבה בריאות!

15/03/2009 | 09:36 | מאת: סי

לפני כמה חודשים גילו אצלי הפטיטיס סי. כנראה קיים אצלי כבר לפחות 30 שנה. בבדיקת עומס יצא כמב מיליונים, תפקודי כבד תקינים ואולטרסאונד תקין. גנוטיפ 1. נראה שהוירוס רדום. האם חייבים לטפל במקרה זה (זריקות וכדורים) או שניתן להשאיר במעקב?

לקריאה נוספת והעמקה

המושג רדום אינו מושג רפואי. נראה שהוירוס משגשג בדמך. כמות הוירוס אינה פרופורציונית לנזק שנגרם. להערכת הנזק לכבד והצורך במתן טיפול ובחירת הטיפול יש לפנות לרופא כבד.

הרופאים כותבים שאין הוכחות לפעולת גדילן מצוי וצמחים אחרים נגד וירוס C וזה לא נחשב הוכחות? http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17548793?ordinalpos=3&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum איך להתייחס לכל מה שכתוב על הטיפול הרפאוי שהורס את הגוף? http://lloydwright.org/Hepatitis/index.php?option=com_content&task=view&id=392&Itemid=65 למי מהאמין?? עזרו להחליט!!

לקריאה נוספת והעמקה

אמונה היא נושא עמוק וחשוב שאינני יכול לדון בו, אבל היא מרכיב חשוב מאוד בהצלחת כל טיפול. לגבי גדילן מצוי, אם תנתחי התוצאות ישנם מחקרים מבטיחים במעבדה שהשתמשו בתמציות מעבדתיות (שהופקו במעבדות כימיות) שאינן בשוק והראו תוצאות מבטיחות במעבדה ולא בהכרח באנשים. לגבי המחקרים שפורסמו מדובר על מחקרים בכמות לא מספקת של אנשים שאיכותם המדעית ירודה ברובם וכל אחד השתמש בתכשיר אחר אשר אינו בהכרח התכשיר שתיקני בבית מרקחת. סיכום עדכני של הנושא ומאוד מנומק תמצאי ב http://www.cochrane.org/reviews/en/ab003183.html וב http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18334810 אכן לחלק מהטיפולים הרפואים הקיימים כיום תופעות לואי קשות אשר הרופא המטפל דן לגביהן עם המטופלים לפני החלטה על דרך טיפולית. בכל מקרה יהיה מעניין לשמוע ממך על תוצאות הטיפול אותו בחרת בהמשך בהצלחה!

13/03/2009 | 22:51 | מאת: חביבה

שלום פרופ זיו. בהמשך לפוסט על אחייני עם ה F4 . הכבד שלו כנראה גדל כל הזמן (200 ממ מרקם לא סדיר , מצולק)יחד עם הטחול, 150ממ. והכי גרוע זה הגרוד של הבחור. כל הגוף כל הזמן. אחד הרופאים המליץ על תרופה בשם URSOLIT ורופא אחר אמר שלא ייטול התרופה ביניים עד שיהפוך הגירוד לאימתני ממש. מאז שזוכרת אותו , וזוכרת כל החיים, אחייני לא נטל מימיו תרופה אפילו לא אקמול. הוא תמיד בריא וספורטאי. 1) האם יש סוגי מאכלים שיכולים למנוע הגרד? האם ישנם כאלו שאסורים לו כעת? 2)האם הסיבה לגרד נעוצה במיצי מרה עליה לוחץ כעת הכבד ומפריע לתפקוד? 3)ושוב, האם ישנם מקרים בהם ההצטלקות הזו ותופעותיה ברי תיקון וריפוי? מולדת? כרונית? אותנו זה מדהים :( תודה רבה

1. אסור לשתות אלכוהול ויש להיוועץ עם רופא לפני נטילת כל תרופה כולל תרופות ללא מרשם 2.יתכן אך יש לערוך בירור אצל רופא לוודא אם ישנן סיבות אחרות לעיקצוץ 3.כן - קיימים מצבים ברי תיקון בהם טיפול הולם יכול להביא לשיפור

13/03/2009 | 03:54 | מאת: חולוני

שלום רב! הינני נשא היפטיטיס ב' כרוני. עליתי מברית המועצות לשעבר.אובחנתי כבר בגיל הרך כחולה צהבת ואושפזתי בבית חולים.לאחרונה מזה 4 שנים אני במעקב חצי שנתי של בדיקות דם באנזימי הכבד ואולטרה סאונד. להלן ממצאי הבדיקה האחרונה: ALT גבוה מהמותר כבד שומני עם הסתידות זעירה של 3 מ"מ באונה הימנית(דבר שלא היה בבדיקה שהיתה לפני) מה זה אומר? ובנוסף אובחנתי בהיפטיטיס ב'(PCR שלילי) שמתאפיין בהיפטיטיס ד'(עם נוגדנים חיוביים) מה הפירוש של השינוי? ומה פירוש של הנוגדנים החיוביים והשליליים? אשמי לקבל תשובה בקרוב!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בדיקת ה - PCR השלילית מצביעה על העובדה כי מידת הרפליקטיביות של הוירוס הינה נמוכה מאוד, אחת הסיבות אכן יכולה להיות המצאות של וירוס D פעיל, נוכחות נוגדנים להפטיטיס D איננה בהכרח מחייבת נוכחות של הוירוס בדם והבדיקה הדרושה היא HDV RNA שאיננה נמצאת בסל השרותים וניתן לבצעה בעלות כספית בבית חולים הדסה, נתון זה יתרום על מנת להבין את העליה בערכי האנזימים ום הוא שלילי יש לנסות לברר את העליה בבדיקות נוספות.

12/03/2009 | 23:05 | מאת: עדנה

עשו לי בדיקת CT לכבד בגלל שבמיפוי התוצאה לא חד משמעית. להלן התוצאה: סריקה טומוגרפית ממוחשבת של הבטן במנח אקסיאלי: בוצעה בדיקה טרי פאזי לכבד. הבדיקה בוצעה לפני ואחרי הזרקת חומר ניגודי. הוזרק חומר נון יוני דרך הוריד. הכבד במימדים תקינים עם הסננה שומנית מינימלית. קיים נגע בסגמנט 3 של הכבד בקוטר 4.5 ס"מ המקבך האדרה נודולרית היקפית ומתמלא מההיקף למרכז, מתאים להמנגיומה. הבדיקה הנ"ל נעכה כי במיפוי הממצאים לא היו חד משמעיים. האם אני יכולה להניח שאכן הנגע הוא המנגיומה ולהניח לפחדם ולחרדות שמא מדובר בנגע ממאיר??? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המחשבה בבדיקות אלה הינה על נגע שפיר ולא ממאיר, תשובת ה -CT מאשרת את האבחנה של המנגיומה שהיא ממצא שפיר ולכן אין מקום לפחדים וחרדות מנגע ממאיר.

12/03/2009 | 21:28 | מאת: רותי

טרבינאפין לפטרת ציפורנים ברגלים בשילוב למיקטל. שלום רב, אני משתמשת באופן קבוע בלמיקטל (250 מ"ג ביום). לאחר שנה של ניסיון לרפא פטרת בציפורני הרגליים בעזרת טיפול חיצוני ולאי הצלחה, לאחר בדיקות דם תקינות התחלתי לפני שבועיים טיפול בטרבינאפין 250 מ"ג ליום. בעקבות תחושה לא טובה של בחילות וכאבי בטן עשיתי כבר היום בדיקת דם נוספת והתוצאות תקינות (כולל תפקודי כבד).אני מאד חוששת ואנסה לתמצת ל- 3 שאלות: 1. האם העובדה שאני לוקחת טרבינאפין בנוסף ללמיקטל מהווה סיכון יתר לפגיעה בכבד? 2. האם תיתכן פגיעה בכבד שלא משתקפת בבדיקות תפקודי כבד? 3. האם ביצוע בדיקות דם תכופות בתקופת הטיפול ימנען נזק לכבד? כמובן גם הרופא וגם אני שואפים למשך זמן טיפולי קצר ככל שאפשר. תודה רבה על זמנכם, רותי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רותי, ישנן תופעות לוואי רבות לרופות חלקן באות לידי ביטוי בבל\חילות וכאבי בטן ואין בן סימן בהכרח לגבי פגיעה כבדית, העובדה שאנזימי הכבד שלך תקינים כעת לאחר התחלת הטיפול מעודדת ויש צורך להמשיך מעקב בשלב זה, האינדיקציה להפסקת התרופה היא בהתאם לתופעות לוואי שלך באם לא ניתן לסבולם ובשלב זה אם אנזימים תקינים, לא בגלל הכבד. על שאר השאלות ד"ר בראון כבר ענה לך בהרחבה ואין שינוי בשלב זה בתשובות.

12/03/2009 | 16:41 | מאת: מיכל

שלום לד"ר, האםחיידק הליקובקטר שיש לאדם יכול להוביל ( אם לא מגלים בזמן) לשחמת הכבד??? מה דעתכם??? תודה, מיכל

12/03/2009 | 20:14 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

לא

12/03/2009 | 14:25 | מאת: דינה

לאימי בת 65 , נמצאו 91 ערכי GGT. על מה זה מעיד? ואיך מטפלים בזה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
12/03/2009 | 20:13 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

דינה שלום, GGT הוא אנזים בלתי ספאציפי העולה כמעט בכל מחלת כבד. הגורמים העיקריים הם כבד שומני, תרופות או מחלות דלקתיות. יש צורך באולטרהסאונד של הבטן וברור על ידי בדיקות דם ספאציפיות אצל רופא המשפחה.

לאחייני בן ה 38 כאבה הבטן וב CT גילו טחול וכבד מוגדלים קמעה, וכבד לא הומוגני ומעט נודולרי. המשך בדיקות גילו לתדהמת המשפחה הצטלקות כבד ברמה של F4 ,ו GGT 150 מה שמצביע כנראה על שחמת. ושלא נדע. אלא מאי , אני קצת נדהמת משום שיתר הממצאים כמו אלבומין ויתר תיפקודי הכבד GOT בילירובין המוגלובין ואחרים - כולם תקינים. פרוטאין סי 0.6כנראה מצביע על דלקת או גידול. אין זכר לשום הפטטיס משום סוג , או וירוס בגוף, או רעלן או תפקודי לב (עבר אקו-לב ותקין לחלוטין- הבחור ספורטאי) לא שותה אלכוהול לא מעשן , בחור בריא כשור בן יומו. המשפחה מזועזעת. לאחרונה החל לסבול מגרוד בכל רחבי הגוף ודימומים קלים מפי הטבעת. הוא מתפקד נורמאלי ואני לא יודעת אבל סימני השאלה החרדתיים מציפים אותנו. האם יש גורם אחר בספרות להצטלקות כבד כזו? האם הצטלקות כבד יכולה להיות הפיכה בימינו? מה קורה כאן, ואילו בדיקות נוספות מומלצות? מה לדעתכם וניסיונכם הגורם? בתודה והוקרה.

לקריאה נוספת והעמקה
12/03/2009 | 13:12 | מאת: חביבה

מתחננת ,אם ניתן, כי תעלעלו בכל ספרות הרפואה העומדת לרשותכם ותאמרו אם יש סבירות לכבד מולד צלקטי \ לחילופין לבעייה כרונית מוזרה שמסתכמת בצילוק כבד, שמא תמיד הצילוק F4 מעיד על הרס כבד . ושוב תודה

12/03/2009 | 20:08 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

חביבה שלום, לא ברור אם האבחנה של F4 נעשתה על ידי ביופסיה של הכבד?? או באמצעים אחרים פחות מדוייקים. בכל מקרה יש צורך אם אכן מדובר בשחמת הכבד בבחור צעיר, לבצע ברור נרחב אצל מומחה למחלות כבד על מנת להגיע לגורם ולטפל בהתאם. הגורמים לשחמת הכבד רבים ובנוסף על אלה שהזכרת כוללים גם מחלות מולדות מטבוליות ומחלות של דרכי המרה.

תודה לך פרופ'. האבחנה נעשיתה ע"י בדיקה חדשנית ומדויקת , פיברוסקאן טסט מקס משהו.. לא בטוחה. אולי לא מדייקת בבדיקות. לדאבון המשפחה - F4 האם ייתכן כי בביופסיה שיעבור בקרוב (אם תזוז הבירוקרטיה) תאותר גם בעיית דרכי מרה? האם ייתכן כי דרכי מרה מחוללי שחמת? הבחור מסכן מתגרד והחל סובל מבטן קשה כבר כמה ימים ודימומי פי טבעת. כואב לו תמיד בצד שמאל ככה אומר והאם ייתכן כי זה עקב הטחול המוגדל? לא נעים לו להטריד את רופאיו אבל מהצד אני מסתכלת והטיפול בו לדעתי זוחל, והוא לא נותן לנו להתערב. אני מרגישה רע רע רע שבא לי לבכות כל היום. לא יאומן. בחור בריא. סליחה , אבל האם אנחנו נאבד אותו בתוך מספר חודשים??

11/03/2009 | 23:26 | מאת: אדית

שלום, בימים אלה עלי להשלים את סדרת החיסונים לצהבת A ו B (חיסון שני של A ושלישי של B) בעקבות גילוי שאני נשאית של צהבת C. אני מנסה להכנס להריון. ברצוני לדעת אם עלי להשהות את הנסיונות להרות למשך התקופה לאחר החיסונים ואם כן לכמה זמן. בברכה, אדית

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר להשלים חיסונים גם בהריון. בהצלחה!

11/03/2009 | 23:35 | מאת: אדית

תודה רבה על התשובה המהירה ד"ר בראון ולילה טוב :)

02/04/2009 | 14:07 | מאת: אוסי

שלום, אני בשבוע 23 להריוני ועליי להשלים את סדרת החיסונים שך צהבת A ו- B (חיסון שלישי). את תחילת החיסונין קיבלתי לפני ההריון ורציתי לשאול האם אוכל להשלים את החיסונים בזמן הריון? בברכה, אוסי

11/03/2009 | 23:01 | מאת: רותי

שלום רב, אני בת 37 בריאה בדרך כלל. אני משתמשת באופן קבוע בלמיקטל 250 מ"ג בעקבות התקף אפילפטי לפני 5 שנים. לאחר כמעט שנה בה אני סובלת מפטרת בציפורני הרגליים, ולאחר שטיפול מקומי לא הועיל, התחלתי לפני שבועיים לקחת טרבינאפין 250 מ"ג ביום בבליעה (למשך כחודשיים). הבנתי שטרבינאפין עשוי להזיק לכבד, וכמו כן שעקב שימוש קבוע בלמיקטל (למוטריגין), הסיכוי לפגיעה בכבד גבוהה יותר. האם אכן השימוש בלמיקטל מעלה את הסיכון? איזה נזק יכול להתרחש לכבד? האם הפנית הרופא לבדיקת דם 3 שבועות לאחר תחילת הטיפול אכן תימנע בוודאות פגיעה? האם יש סימנים שאוכל להרגיש אשר עשויים להעיד על פגיעה כלשהי בכבד? אודה לתשובתכם,

לקריאה נוספת והעמקה

עצם ביצוע הבדיקות אינו מונע הפגיעה אך יכול לאתר אותה מוקדם וע"י כך להביא להפסקת הטיפול בעוד מועד. תתכן פגיעה בכבד עקב למיקטל אך התרופה חיונית ואין סיבה להפסיק אותה אם כעת הפרעות כלשהן סימנים לפגיעה בכבד הם הרגשה כללית רעה, בחילה, חולשה ועייפות, חוסר תיאבון, עיקצוץ , צהבת ובלבול.

11/03/2009 | 23:22 | מאת: רותי

ראשית תודה רבה על תשובתך. רציתי רק לחדד את השאלה, למיקטל בוודאי שלא אפסיק כ"כ מהר עקב הסיכון להתקף אפילפטי, השאלה שלי היא האם הטרינאפין שאני לוקחת כעת בנוסף ללמיקטל מעלה את הסיכון לפגיעה בכבד באופן משמעותי? ואם כן אולי אשקול פעם נוספת אם להמשיך בלקיחתו.

11/03/2009 | 11:54 | מאת: יהודית

אחותי עברה בשנת 2003 כריתת שחלות ורחם בעקבות סרטן שחלות. מזה כחודש יש לה כאבי בטן. בתחילה היו ייותר דחופים וכעת היא מרגישה שיש משהו אבל לא יודעת להגדיר מה זה הכאב העמום. היא נשלחה ע"י האורולוג לבדיקת אולטראסאונד כליות ושלפוחית שתן להלן התוצאות: בשתי הכליות מוקדים אקוגניים - אנגיומיולפומות מימין בקוטר 0.6 ס"מ ומשמאל קוטר 1.6 ס"מ. הכבד בגודל ומירקם תקינים 2 מוקדים קשיחים באונה ימנית יתכן - גרנולומות. כל שאר האברים תקינים. שאלותי: מה זה אנגיומיוליפומות? האם צריך משהו לעשות ? מה זה גרנולומות? מה יכול להיות מוקדים קשיחים בכבד? האם הם יכולים לגרום לכאב בבטן מעל שלפוחית השתן?

לקריאה נוספת והעמקה

אנגיומיוליפומות הן גידולים שפירים שכיחים בכליות. דורשים מעקב בסונר בלבד.וגרנולומות הן סוג של דלקות. אף אחד מהממצאים הללו אינו מסביר כאב, אלא אם התרחש דימום בתוך האנגיומיוליפומה. יש לחפש סיבה אחרת לכאב.

10/03/2009 | 19:08 | מאת: אבי

שלום וברכה, אני כבן 35 ועשיתי לא מכבר מספר בדיקות תקופתיות שתן כללי תקין שקיעת דם תקין ספירת דם תקין כימיית דם תקין - חוץ מלבד הערך של GGT 80 כאשר הערכים התקינים אמורים להיות 5-55 יש לציין שמצב בריאותי תקין ונורמלי. מה הדבר אומר והאם יש חשש למשהו רציני או שהדבר בסדר? מה עלי לעשות? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין חשש. GGT עולה עקב שימוש באלכוהול, תרופות או השמנה

09/03/2009 | 15:24 | מאת: עינב

שלום! אני בת 33 לפני כשנה בבדיקות הדם GGT היה גבוהה מאוד לאחר בירורים נוספים כולל ביופסיה וMRCP התבשר לי כי עולה חשש למחלת ה PSC לא בוודאות (אין לי מחלות צהבת למניהם או מחלת לופוס בקיצור הבדיקות תקינות למעט ANA חיובי, מאז בדיקות הדם תקינות ואני לא לוקחת שום טיפול. האם אני יכולה לתרום טסיות לחולה סרטן הזקוק לסוג הדם שלי? בברכה עינב

לקריאה נוספת והעמקה

כן

09/03/2009 | 13:36 | מאת: לאה

שלום רב, הנני אישה בת 66 סובלת מהמחלות הבאות: תת פעילות של בלוטת התריס, פריצות דיסק בגב התחתון, שומנים בדם וסוכרת גבולית (ערכים של 125). להלן תוצאות בדיקת תפקודי כבד שבצעתי לאחרונה: ALT-126 AST-68 CK-166 הנני נוטלת באופן קבוע את התרופות הבאות: אלקטרוקסין,סימבלטה,מירו 45 מ"ג וחצי כדור בונדרומין לפני השינה. יש לציין כי עד לפני כחודש נטלתי באופן קבוע בנוסף לתרופות המצויינות גם : הורמונים,סימבקור מזה כחודש מרגישה תחושה של בעירה פנימית,חנק וטעם מר בפה. אבקש לקבל חוות דעת לערכים הגבוהים בתפקודי הכבד והאם יש צורך בבדיקות נוספות לזיהוי ערכים אלו. בתודה מראש לאה

לקריאה נוספת והעמקה
12/03/2009 | 20:01 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

לאה שלום, אכן ערכי אנזימי הכבד מוגברים ומצריכים המשך הברור. יש צורך באולטרהסאונד של הבטן כי יתכן ומדובר בכבד שומני וניתן לראות זאת באולטרהסאונד ,והרחבת הברור באשר לגורם בבדיקות דם אצל רופא המשפחה.

09/03/2009 | 10:12 | מאת: חזיקיהו

בס"ד אני נשא של הייפטיטיס ב אשר מטופל כ 5 שנים בזאפיקס ובמעקב קבוע הבדיקוצת שלי תקינות לחלוטין כולל אולטרה סאונד הבעיה היא שבבדיקות עמידות הנגיף נתגלה שהנגיף פיתח מוטציה L למרות שההתרבות של הנגיף נמוכה כ148 אולם אני עכשיו נאלץ בהמלצת הרופא ליטול תרופה נוספת השאלה שלי האם גם לכדור השני יש אפשרות של מוטציה ? כמה כדורים שמסוגלים לדכא את הנגיף יש ? אני בן 47 ומרגיש טוב ואני פשוט מתבייש לשאול את הרופא המטפל כי הוא ממש נחמד כלפיי ודואג לי מאוד ולכן הייתי מבקש לקבל מידע נוסף לגבי מצבי( אני יודע שלא נכון להתבייש ... ) מה יכול לקרות במידה ולא הייתי שותה תרופות כלל ?

לקריאה נוספת והעמקה

היום קיימות בשוק הישראלי 5 תרופות לטיפול בהפטיטיס B והשישית בדרך. הוירוס יכול לפתח מוטציה לכל תרופה- לחלק בקלות יתרה ולחלק קשה יותר. השילוב יעיל מאוד. מידע לגבי מצבך אפשר לתת רק ע"י הרופא שמכיר אותך ויודע מה גרם לו להתחיל ולהמשיך בטיפול.

20/05/2015 | 13:58 | מאת: רינה חמיש

מלבד זאפיקס אלו תרופות נוספות יש להפטיטיס B. שהן חדישות יותר.?

20/05/2015 | 14:01 | מאת: רינה

כמה תרופות יש להאפאטיטיס B? ומהן?

09/03/2009 | 00:32 | מאת: ClickRisk

כאשר מחדירים למאושפז זונדה, האם יש מניעה כלשהי לאלחש/להרדים את איזור הגרון/צוואר/וושט טרם החדת הזונדה ? חשוב לציין שלאדם אין בעיה באיזור זה, אלא בקיבה, לכן לא ברור מדוע מתעקשים (ללא הסבר) שלא להפחית מהתהליך הכואב, ע"י הרדמה/אלחוש. האם יש סיבה לכך, או שאין בעיה להרדים/לאלחש את המקום לפני ביצוע הפעולה ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ הליך החדרת הזונדה הנו קצר ולא כואב. אפשר לאלחש הנחיר. באשר ללוע- אילחוש עלול לפגום ביכולת להיכנס לושט - ולגרום לכניסה לקנה הנשימה בטעות בגלל ביטול התחושה.

08/03/2009 | 07:54 | מאת: מירב

לרופאה הנכבדה שלום רב. אני בת 34 ונוטלת טגרטול למניעת אפילפסיה. בבדיקת דם שגרתית שביצעתי לאחרונה עלו הממצאים הבאים: AST=39 ALT=63 BILIRUBIN TOTAL=0.5 BILIRUBIN DIREKT=0.11 ALBUMIN=5.0 שאלתי היא:עד כמה הממצאים הנ"ל חמורים? והאם ישנו צורך דחוף להפסיק עם הטגרטול (על אף יעילותו המוכחת במניעת התקפים)ולחפש תרופה אחרת? בנוסף ברצוני לשאול האם ישנן בדיקות נוספות שכדאי לבצע (בפרט אם ההחלטה תהיה להשאר עם הטגרטול) תשובתך חשובה לי מאד ואני מודה לך עליה מראש. בברכה- מירב.

לקריאה נוספת והעמקה

הפגיעה אינה חמורה. הממצאים אינם נגרמים בהכרח מטגרטול- השינויים השכיחים עקב טגרטול נראים בצורה שונה בד"כ. רצוי מאוד לחזור על הבדיקות ואם עדיין לא תקינות שרופא יבדוק אותך בצורה מעמיקה ויחליט על המשך הבירור.

06/03/2009 | 10:18 | מאת: כוכבית

שלום רב, אני רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה לרמה הגבוהה של הברזל וכן לתפקודים הגבוהים של כבד מה עלי לעשות? מה זה יכול להראות, האם עלי לדאוג לאיזה תחום לפנות כדי לברר את העניין ? בתודה מראש על תשובה מהירה 100- 74 mg/dl 73 GLUCOSE 43- 17 mg/dl 27 UREA 0.95- 0.51 mg/dl 0.30 CREATININE 8.0- 2.0 mg/dl 3.5 URIC ACID 146.0- 136.0 mEq/L 137.7 SODIUM 5.1- 3.3 mEq/L 4.5 POTASSIUM 8.0- 4.8 g/dl 7.0 PROTEIN-TOTAL 10.60- 8.50 mg/dl 8.99 CALCIUM 5.2- 3.5 g/dl 4.2 ALBUMIN 6.2- 3.4 mg/dl 4.8 PHOSPHORUS 200.0- 110.0 mg/dl 137.1 CHOLESTEROL 150- 10 mg/dl 68 TRIGLYCERIDES 120- 40 mg/dl 35 CHOLESTEROL- HDL 130.0- 40.0 mg/dl 87.7 CHOLESTEROL-LDL calc - mg/dl 102 NON-HDL_CHOLESTEROL 93- 28 µg/dl 130 IRON 27- 0 U/L 83 GOT (AST) 34- 0 U/L 128 GPT (ALT) 297- 96 U/L 229 ALK. PHOSPHATASE 145- 0 U/L 87 CPK

לקריאה נוספת והעמקה

מצטערים אבל זה לא פורום ילדים

05/03/2009 | 15:17 | מאת: המפחד

עשיתי בדיקת דם רגילה אני בן 31 הכולסטרול הקל 275 הכולסטרול הקשה 212 כל אנזימי הכבד גבוהים פי שלוש על מה זה מצביע מה עלי לעשות האם הכבד במצב קשה לענות במהירות

ערכי הכולסטרול מאוד מוגברים וכן אנזימי הכבד, במיוחד בהייחס לגילך הצעיר, יש צורך באיזון קפדני של פרופיל שומנים וכן לבצע ברור למחלות כבד, הכבד בשלב זה סובל ויש להתייחס בהתאם

04/03/2009 | 09:15 | מאת: מפ

רמת הפריטין שלי היא 620 מה המשמעות ומה עלי לעשות ידוע לי כי הכבד שלי שומני והgpt got ggt גבוהים

לבדוק ברזל וטראנספרין בדם בצום.להימנע מכל תוסף מזון שמכיל ברזל. להימנע מאלכוהול, לבצע פעילות גופנית מסודרת ולרדת במשקל. לגשת לרופא לוודא אם אתה סובל ממחלות שגורמות לפריטין מוגבר.

19/03/2009 | 07:40 | מאת: מפ

שלום רב, איזה מחלות גורמות לפריטין מוגבר?

03/03/2009 | 11:32 | מאת: shabi

תוצאות alt - 94 ast -58 הנני עוסק בפעילות גופנית אינטנסיבית ומקצועית בחדר כושר כ-6 פעמים בשבוע במשך שנים וצורך תוסף חלבון באופן קבוע של 28 גרם חלבון פעמיים ביום אני בן 43 ושוקל כ-104 קילו האם יש בערכים אלה אפשרות של גרימת נזק בלתי הפיך לכבד ומה ניתן לעשות לשם הורדת הערכים לטווח הנורמה בתודה שבי

יש לחזור על הבדיקות ולוודא אם ההפרעה עדיין קיימת. אם כן לחפש ביסודיות את הסיבה להפרעה ע"י בדיקות דם ובדיקת סונר כבד.רצוי שתתיעץ עם תזונאי ספורט אם הדיאטה שלך הולמת גילך והמאמצים שאתה מבצע.

28/02/2009 | 12:39 | מאת: דוד

לפני כ 3 שנים אותרה אצלי המנגיומה בכבד. מאז אני במעקב שנתי כאשר הקוטר של ההמנגיומה גדל. הממצא האחרון: "כבד- לא מוגדל, באונה השמאלית הודגם מוקד היפראואי באורך 2.5 ס"מ, קרוב לוודאי המנגיומה. טחלו- תקין, כיס מרה- גודל רגיל, ללא אבנים, דופן לא מעובה. דרכי מרה- אינן מורחבות. כליה ימנית+ שמאלית- בגודל רגיל, פרנכימה שמורה, בשתי הכליות אין עדות לאבנים או הידרונפרוזיס. אאורטה לא מורחבת, לבלב תקין, רטרופריטנאום- לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות". הקוטר של ההמנגיומה היה בשנת 2005 1.9 ס"מ וב- 2006 2 ס"מ. כעת כאמור 2.5 ס"מ. לאחרונה אני חש דקירות וצריבות רבות באזורים רבים בחלל הבטן הגב והחזה השמאלי בעיקר- האם יש לכך קשר? במשפחתי מקרי סרטן רבים מאוד- האם יש קשר בין סרטן להמנגיומה. למה אין תשובה וודאית שמדובר בהמנגיומה אלא רק "קרוב לוודאי"? מה הבדיקה שנותנת תשובה של 100%? למה ההמנגיומה גדלה ומה המשמעות של זה?עד איזה גודל נותנים לזה לגדול ואיך מטפלים? שלחו אותי לבדיקות דם: כימייה המטולוגיה ןיצא תקין. איך ניתן לוודא שלא מדובר בסרטן? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

כאשר מדובר על המנגיומה והמעקב משנת 2005 2 ס"מ ו - 2.5 ס"מ הינם מס' קרובים למדי ולא בהכרח מצביעים על גדילה של ההמנגיומה אלא לעיתים על זוית מדידה שונה ודורש רק המשך מעקב. גם המנגיומות מאוד גדולות אינן מחייבות התערבות כירורגית. למעשה אין צורך לברר ממאירות כיוון שהמנגיומה היא ממצא שפיר.

כאשר מדובר על המנגיומה והמעקב משנת 2005 2 ס"מ ו - 2.5 ס"מ הינם מס' קרובים למדי ולא בהכרח מצביעים על גדילה של ההמנגיומה אלא לעיתים על זוית מדידה שונה ודורש רק המשך מעקב. גם המנגיומות מאוד גדולות אינן מחייבות התערבות כירורגית. למעשה אין צורך לברר ממאירות כיוון שהמנגיומה היא ממצא שפיר.

27/02/2009 | 13:13 | מאת: גיל

שלום רב האם כל מי שיש כבד שומני יכולה להיות בעיה בעתיד או לא מחיב 2 אם קים כבד שומני ובדיקות הדם במשך השנים מראה על רמה תקינה בבדיקות של אינזימי הכבד אז אפשר להיות רגועים או שזה לא מחיב תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן כאשר מדברים על כבד שומני יודעים היום כי הינו סיבה לאי ספיקת כבד ולסיבוכיו, אכן רק אחוז מסויים מהחולים יפתחו סיבוכים וחלק לא יפתחו לעולם, קשה לדעת מי יפתח ומי לא ולכן יש צורך לטפל בכלל החולים, משמע שינוי אורח חיים, פעילות גופנית ואיזון מטבולי קפדני.

26/02/2009 | 19:07 | מאת: שגיא

שלום, תוצאות בדיקת הדם האחרונות שעשיתי מצביעות על הערכים הבאים: ALT - 175 AST - 86 חשוב לציין שגם בבדיקות קודמות היו לי ערכים גבוהים אך לא ברמות האלו. מה המשמעות של תוצאות אלו, מה אני צריך לעשות ומה יכולות להיות הסיבות לערכים האלו?

לקריאה נוספת והעמקה

התוצאות אכן חריגות ואם זה כפי שצויין חוזר על עצמו יש צורך לברר באיזה הקשר ולמה נלקחו ואם כבדיקות ראשוניות אזי יש צורך בברור סיבות שונות למחלות כבד כמו וירוסים, מחלות אוטואימוניות, כבד שומני וכו'

26/02/2009 | 09:32 | מאת: יוד

בוקר טוב. אני בן 47 מתפקד כמעט רגיל,אני חולה בשחמת רקע הפטיטיס C גנוטיפ 3A. סובל ממימת ובצקת בנונית ונשלטת ע"יאלדקטון 50 ופוסיד פעם עד פעמיים בשבוע.דליות דרגה1+סובל משילשולים וחולשה מדי פעם,ומתעייף מהר. תוצאות בדיקות דם הם:WBC 3.1.PLT 70.GOT 60.GPT 45.ALBUMIN 3.BILIRUBIN TOTAL 1.8.BILIRUBIN DIRECT 0.4. FIBRO SCAN בשלושה נקודות:32+53.7+35.8. אלפה פרוטיאין 4: INR 1.14. שאלתי האים אני יכול לקבל פג אינטרפרון +רבורין. למרות שכדוריות הלבנות נמוכות? אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הבעיה העיקרית במקרה שלך היא פחות הלויקוציטים ויותר הטרומבוציטים שלא יאפשרו את הטיפול לאורך זמן ובצורה יעילה.

בבדיקת אולטרסאונד התגלה נגע בכבד בגודל 3.7 ס"מ. נשלחתי לבדיקת מיפוי שבנדון ולהלן התשובה: בוצע מיפוי של אזור הבטן באריתרוציטים מסומנים. המיפוי כלל בדיקה דינמית, סטטית מוקדמת וסטטית מאוחרת לאחר כ 3 שעות. כמו כן בוצעה בדיקה טומוגרפית (SPECT) של הבטן. בבדיקה הדינמית ובבדיקה הסטטית המוקדמת- אזור פרפוזיה ומאגרי דם מוגברים בחלק תחתון של האונה השמאלית. בבדיקה הסטטית המאוחרת- אזור בעל מאגר דם מוגבר בחלק תחתון וקדמי באונה השמאלית עם עצמת קליטה פחותה יותר לעומת בשלבים מוקדמים. סיכום: תהליך בעל ווסקולריזציה מוגברת באונה השמאלית של הכבד. הממצאים במיפוי לא אופייניים להמנגיומה. באבחנה מבדלת וסקולר מלפורמציה או תהליך אחר. שאלתי היא: מה זה אומר?? אנא תשובה דחופה כי אני מוטרפת מדאגה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מיפוי אריתרוציטים מסומנים בדר"כ עושים על מנת לאפיין נגע שהינו המנגיומה. התשובה שניתנה לבדיקה שלך אומרת שהממצא לא אופייני להמנגיומה. מלפורמציה וסקולרית מתייחסת לשינויים בכלי דם היכולים לבוא בחשבון לפי התוצאות הנ"ל ובכל מקרה יש צורך להמשיך לברר את הנגע כיוון שלא ניתנה תשובה חד משמעית

24/02/2009 | 15:03 | מאת: m.j.

אני בת 70 נושאת את הנגיף של אפטיס ס.הגילוי היה לפני כ-15 שנה אך הרופאים טוענים שזה נמצא אצלי לפני כ-40 שנה כי בתקופה ההיא קיבלתי 3 מנות דם לאחר שתף דם בחתונתי. מי אז אני נמצאת במעקב .איטרפרון לא מתאים לי לפי דברי הרופא הבדיקות מראים תיפקודי כבד לא תקנים , אני עושה כל שנה אולטרא סאנד אשר יוצא הכל תקין, כמוכן גם גסטרוקופי תמיד יצא תקין, אך בבדיקה האחרונה לפני כ-8 חודשים יצאה לי שדרכי הושת סתום ורופא המטפל נתן לי כדורי דרלין 160מג. אבקשכם להודיעני אם המצב החמיר או שזה יכול להמשיך ככה, אני כעקרון מרגישה מצויין. מה היא הצעתכם להמשך הטיפול. m.j.המודאגת. תודה רבה על ההיתחסות ועל ההפרעה.

לקריאה נוספת והעמקה
27/02/2009 | 19:07 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

שלום, המידע שנתת איננו מספיק. אם הממצא בגסטרוסקופיה היה :"דליות" בושט שלא היו קיימות קודם ולכן קבלת טיפול בדרלין, דליות הן אכן סימן להתקדמות המחלה והטיפול הוא בדרלין.יש צורך בהערכת המצב וכמובן מעקב קבוע.

27/02/2009 | 19:07 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

שלום, המידע שנתת איננו מספיק. אם הממצא בגסטרוסקופיה היה :"דליות" בושט שלא היו קיימות קודם ולכן קבלת טיפול בדרלין, דליות הן אכן סימן להתקדמות המחלה והטיפול הוא בדרלין.יש צורך בהערכת המצב וכמובן מעקב קבוע.

27/02/2009 | 19:07 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

שלום, המידע שנתת איננו מספיק. אם הממצא בגסטרוסקופיה היה :"דליות" בושט שלא היו קיימות קודם ולכן קבלת טיפול בדרלין, דליות הן אכן סימן להתקדמות המחלה והטיפול הוא בדרלין.יש צורך בהערכת המצב וכמובן מעקב קבוע.

27/02/2009 | 19:07 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

שלום, המידע שנתת איננו מספיק. אם הממצא בגסטרוסקופיה היה :"דליות" בושט שלא היו קיימות קודם ולכן קבלת טיפול בדרלין, דליות הן אכן סימן להתקדמות המחלה והטיפול הוא בדרלין.יש צורך בהערכת המצב וכמובן מעקב קבוע.

27/02/2009 | 19:07 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

שלום, המידע שנתת איננו מספיק. אם הממצא בגסטרוסקופיה היה :"דליות" בושט שלא היו קיימות קודם ולכן קבלת טיפול בדרלין, דליות הן אכן סימן להתקדמות המחלה והטיפול הוא בדרלין.יש צורך בהערכת המצב וכמובן מעקב קבוע.

24/02/2009 | 13:05 | מאת: איה

לאחרונה עברתי ברורלגבי נימולות. במסגרת הבירור עברתי מיפוי עצמות והממצא היה: "לא הודגמו מוקדים פתולוגיים בעצמות השלד. הודגמה קליטה פתולוגית ברקמות הרכות בבטן הימנית מתחת לכליה-יתכן במבנה הקשור לכליה הימנית. בכל אופן דרוש המשך בירור ע"י us ו\או ct" Vלכתי לus כליות והממצא היה (בקיצור) " כבד בגודל תקין, סמוך ל IVC הודגם תהליך אקוגני, 39X29X43 מ"מ גודלו. המגיומה? כליה ימנית עם קורטקס דל יחסית, נצפה גודש מינימלי במערכת המאספת, ספק מערכת מאספת כפולה. לסיכום: ממצאים בכבד ובכליה כמתאריתר סריקת הבטן תקינה." (כל שאר הממצאים היו תקינים) רופא משפחה שלח אותי דחוף לגסטרו ונקבע לי תור לעוד חודש. האם הממצאים מדאיגים?

לקריאה נוספת והעמקה

אינני יכול לענות- עברת מיפוי עצמות שלא נועד מלכת תחילה לענות על השאלה הזאת וסונר שהתקשה לענות. מציע לבצע CT עם הדגמה איכותית של כלי הדם העורקיים הורידיים וגם צילומים מאוחרים ואז אפשר להביע דעה.

24/02/2009 | 09:29 | מאת: גליה

שלום האם יש גידולים שפירים נוספים בכבד שנובעים מכלי דם חוץ מהמנגיומה?

כן

שלום רב, שלום, אני בת 60 לפני חצי שנה התחילו כאבי בטן חזקים ללא ירידה במשקל, גירוד חזק בכל חלקי הגוף, עייפות גדולה ובחילות. להלן בדיקות הדם: mitochondrial ab יצא חיובי. ggt 101 במגמת עליה( חודש שעבר 64. gpt alt 47 got ast 30 alk.phosphatase 119 BILIRUBIN-TOTAL 0.4 ldh 410 cea 1.03 ca-19-9 5.48 כמו כן, ערכתי סיטי בטן להלן התשובה: נמצאה צ'יסטה באספקט הקידמי של גוף הלבלב בחלקו הפרוקסימלי בקוטר 9 מ"מ, נמצא נגע ציסטי נוסף דיסטאלית יותר בגוף בלבלב בקוטר 5.3 מ"מ ונגע דומה נוסף קידמית לו בחלק הקידמי של הלבלב באותו קוטר. פרט לכך הלבלב על מרכיביו במימדים תקינים , אין הרחבת צינור הלבלב. נמצא סעיף בתריסריון היורד בחלקו הפנימי בקוטר 2.5 ס"מ. אבקש את התייחסותך לבדיקות ,יצויין שלפני 15 שנה חליתי בסרטן שד. איכות החיים שלי ירדה בשנה האחרונה, אשמח לקבל תשובה מה יש לי ודרכי טיפול.. בכבוד רב אלי .ר בכבוד רב

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקות הדם חורגות רק במעט מן התקין ואינן אבחנתיות. מציע לחזור על בדיקת הנוגדנים למיטוכונדריה (AMA) ולהשלים בירור ע"י בדיקות דם נוספות ANF IMMUNELECTROPHORESIS IGG4. יש להיועץ ברופא גסטרו מומחה ללבלב לגהי הצורך בבדיקה יותר מעמיקה של הציסטות.

הבדיקות שהמלצת לעשות שנית ולעשות חדשות מה הם באות לבדוק בעצם?

22/02/2009 | 18:04 | מאת: משה

יש לי בילירובין גבוה מספר שנים 4.0 אמרו שזה גילברט ללא שום טיפול מאחר וכל בדיקות תפקודי הכבד במשך השנים ועד היום תקינים לחלוטין.באולטראסאונד אחרון היום נמצא: הכבד שומני עם איזורים של sparing ליד גיס המרה ובשער הכבד. לפני כמה חדשים התחלתי לקחת תרופה לקצב הלב בשם ריתמקס 3 פעמים ביום 450 מ"ג סימסטטין 20 מ"ג נורמיטן 1 נורווסק וקרטיה. האם תרופות אלו או בחלקן יכול להביא שומנים בכבד? הסוכר אצלי 129 שאר הבדיקות תקינות. אשמח לקבל חוות דעתכם באיימיל. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול לקוי בסוכר, קרי סוכרת, טרום סוכרת, אי סבילות לסוכר- הם הגורמים העיקריים לכבד שומני. אין סיבה להפסיק או לשנות התרופות שאתה נוטל כעת.

22/02/2009 | 16:19 | מאת: יוליה

אבא שלי נשא הפטיטיס B. בבדיקת דם alpha1-fetoprot. - 2.62IU/ml HBV DNA quant. - 17100 IU/ml HbeAg nonreactive Hbe reactive HB Surface Ab - 0.07 nonreactive HB Core Ab IgG&Ig - reactive תפקודי כבד תקינים לגמרי. יש לנו תור לרופא שאמר שימליץ על טיפול תרופתי באחת התרופות שיכנסו לסל ב-2009 כלומר ברקלוד, סביביו, הפסרה. התוכל בבקשה להמליץ איזו תרופה עדיפה ומדוע? ואיפה אפשא למצוא על זה חומר (אני רוקחת במקצועי) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אנו נוהגים להמליץ על טיפול רק לאחר בדיקה מקיפה והערכה כוללת קודם כל על הצורך בטיפול ואחר כך בוחרים תרופה.

21/02/2009 | 21:49 | מאת: רונה

שלום מה אומרת תוצאת הבדיקה הנ"ל כשהיא 15.3 ראיתי שהיא הרבה מעל טווח הנורמה. אנא תשובתך המהירה. תודה.

אם מדובר בספירת דם אזי הכונה לתאי דם אדומים קטנים. הסיבות יכולות להיות חסר ברזל או מחלות חסר דם מולדות ששכיחות בעדות מסויימות.

22/12/2010 | 09:21 | מאת: חיה

לקחתי לזמן מה ברזל פריפול וזה עשה לי יציאות לא סדירות ולכן הפסקתי ברצוני לקחת ברזל טבעי האם יש לכם המלצה בבדיקת דם יצא HYPO % 24.3 MICRO% 6.1 המלוגובין 10.8 מחכה לתשובה תודה

22/12/2010 | 09:21 | מאת: חיה

לקחתי לזמן מה ברזל פריפול וזה עשה לי יציאות לא סדירות ולכן הפסקתי ברצוני לקחת ברזל טבעי האם יש לכם המלצה בבדיקת דם יצא HYPO % 24.3 MICRO% 6.1 המלוגובין 10.8 מחכה לתשובה תודה

21/02/2009 | 16:56 | מאת: ענבל

שלום, האם ייתכן גידול ממאיר בכבד בגודל 3 ס"מ עד 5 ס"מ שלא יהיו לו כל סימפטומים? תודה, ענבל

לקריאה נוספת והעמקה

כן

21/02/2009 | 21:45 | מאת: ענבל

ואוו, איזה פחד. תודה

21/02/2009 | 14:25 | מאת: דניאלה

שלום, בעקבות הרגשה של עייפות יתר, חולשה וכאבי שרירים למרות מנוחה מספיקה לאורך תקופה ארוכה, הופנתי לבדיקות דם כלליות. הסתכלתי על התוצאות וראיתי חריגה באחד הסעיפים: ALT(GPT) = 35 U/L האם זה מצביע על מחלה מסויימת בכבד? אודה לתשובה בהקדם.

המספר מאוד גבולי וכל מחלה אינטרקורנטית יכולה לגרום לעלייה זו ואיננה מכוונת למחלת כבד, יש צורך לחזור על הבדיקה ולהחליט על הצורך בהמשך ברור בהתאם.

15/10/2009 | 20:52 | מאת: יעקב

קיבלתי לעשות בדיקות כלליות בגלל שיש לנו מחלת סוכרת במשפחה וחלקן חרגו מהנורמה.אשמח אם אוכל לקבל הסברים על החריגות (GPT )-ALT - 78 Erythrocytes-25 תודה

21/02/2009 | 09:57 | מאת: דן

שלום אני בן 29 בריא בדכ, מתאמן באופן קבוע ולא סובל מעודף משקל לאחרונה ביצעתי בדיקת דם שאליה נשלחתי ע"י רופאת עור כיוון שאני אמור להתחיל טיפול בכדורים כנגד פטריה בציפורן אחת מאצבעות הרגל. בבדיקה נתקבלו ערכים גבוהים בשני פרמטרים GOT 54 GPT 139 אציין כי נהגתי לתרום דם באופן קבוע שנים אך לפני כשנתיים או שלוש לאחר תרומת דם במדא קיבלתי מכתב לביתי שבו נאמר כי לא ניתן להשתמש בדם אותו תרמתי, כיוון שדמי נפסל ב"בדיקת הסקר" אך בבדיקה המאמתת נמצא כי לא מדובר במחלה, בשיחה שערכתי עם בנק הדם הוסבר לי כי הדם שלי נבדק והובהר לי מעבר לכל ספק כי לא מדובר במחלת כבד. לפני כחודשיים תרמתי שוב דם ושוב התוצאה חזרה על עצמה. בנוסף, לקרה שרלוונטי, ביצעתי חיסונים לצהבת A ו B לפני כחצי שנה לרגל נסיעה לאפריקה (לא לאיזורים מסוכנים כלל..החיסונים היו "מקדם ביטחון") זוהי הפעם השלישית בחיי שבה אני מקבל סבב של זריקות חיסון לצהבת (עשיתי בעבר במדא ושוב בצבא) מה פירוש הבדיקה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקות אינן תקינות ובמידה וחוזרות על עצמן יש צורך לברר את סיבתן.

22/02/2009 | 21:02 | מאת: דן

ד"ר מיכל שלום דבר ראשון אציין כי ברורה לי התרומה מזמנכם וממרצכם לענות עלהמון שאלות ולעיתים כאלו שחוזרות עשרות פעמים מאידך, בלי להיות רופא יכולתי להבין כי הבדיקות אינן תקינות!! לא ביקשתי אבחנה רפואית...ביקשתי רעיונות, סיבות עיקריות, גורמים...משהו!! לא ציפיתי לתשובה ככ לקונית... ושוב, אין מדברי לזלזל בכותבת התשובה...אבל עדיין - היה נחמד לקבל תשובה עם קצת יותר בשר תודה!

20/02/2009 | 16:46 | מאת: ELLA

שלום רב, במשך 3 חודשים אני מקבלת תוצאות גבוהות מאוד של ALT ו- AST אפרט: ב- 20.11.08 - ALT280, AST166 ב- 24.11.08 - ALT188, AST95 ב- 25.12.08 - ALT84, AST43, ב- 12.02.09 - ALT226, AST116 ברצוני להוסיף שתוצאות US בטן תקינות, אני סובלת מהפרעת קצב לב, בעיות במסטם מיטרלי וקיבלתי תקופה ארוכה אספירין ונורמלול. ב-4.02.09התחלתי לקבל טומבוקור וקומדין. ערך של דילול דם אינו גבוה, נע בין 1.5-2 יש לציין שבנובמבר התחלתי להרגיש לא טוב, אך קשרתי זאת להפרעות קצב לב שהחלו גם כן באותה תקופה. מה עלי לדעת ומה ניתן לעשות? אני בת 69. תודה רבה, אלה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן התוצאות אינן תקינות ומצביעות הצורך בהמשך ברור בעיה כבדית, ישנה חשיבות לבדיקת מחלות כבד ראשוניות, שימוש בתרופות וכן האם קיימת אי ספיקת הלב, במידה וקיימת.

19/02/2009 | 23:05 | מאת: מורן

יש לי כאבים מתחת לצלעות העליונות מימין, והכאבים האלה כל הזמן מפריעים. לפעמים חדים עד הגב.לפי תוצאות הבדיקות כל הזמן יש הפרעות בתפקודי הכבד . שמתי לב שבמשך שנים יש הפרעות והרופא לא רושם לבצע גם בדיקת GGT . האם הבדיקה הזאת נחוצה לבירור הסיבה.

לקריאה נוספת והעמקה

כאשר יש הפרעות בתפקודי כבד חשוב גם לבצע בדיקת GGT על מנת לאפיין בצורה טובה יותר את ההפרעה, אך זו איננה הבדיקה שתכוון לברור הסיבה וברב המקרים לא תשנה את הברור.

18/02/2009 | 20:43 | מאת: מיקה

שלום. עשיתי השבוע בדיקת אולטרסאונד לכבד. להלן הממצאים: כבד בגודל תקין, מרקם שומני. באונה השמאלית- הודגמו 2 ממצאים צמודים אחד לשני, איזואקוני עם אזור היפואקוגני מסביב. הגדול מביניהם עד כ- 3.7 ס"מ, עם זרימה בעיקר פריפרית לאחר הפעלת דופלר. טיבם של הממצאים אינו ברור. יתכן שמדובר בהמנגיונה אטיפיקאלית על רקע כבד שומני. ויש הפניה להמשך בירור ב CT תלת-פאזי. האם זה יכול להיות ממאיר? מה פירוש הממצאים או השערת הרופא לגבי הממצאים? אודה לך על תשובתך, כי אני חרדה לפני ביצוע ה CT. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הרופא סבור שמדוברות בממצא שפיר ומחובת הזהירות מבקש שתבצעי בדיקת CT. רצוי מאוד שתבצעי הבדיקה.

18/02/2009 | 11:48 | מאת: שיר

שלום רב, תוצאות בדיקותיי להלן: ALT (GPT 68.90) AST (GOT 44.0) האם התוצאות הנ"ל מצביעות על בעיה בכבד...? תודה רבה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

נראה שכן. רצוי לעקוב אחרי הבדיקות הללו ואם מופרעות באופן עיקבי יש לבצע בירור של מחלות כבד

17/02/2009 | 17:25 | מאת: איליי

שלום רב, אני בת 39 בריאה עד כה, תמיד תוצאות בדיקות הדם בטווח הרצוי, והנה לראשונה תוצאות חריגות של תפקודי כבד: ALT-37, AST-41, GGT-61, ALKP-144. הרופאה אמרה לי להמתין חודשיים ולערוך שוב בדיקות דם, אלא שאני מאד מודאגת ורציתי לדעת מה משמעות הבדיקות והאם עלי לשנות את התזונה כדי לשנות את התוצאות הבאות?! מצפה לתשובה. תודה.

הרופאה צודקת. מבחינה תזונתית יש להימנע מממתקים, שומנים ואלכוהול.

כיצד ניתן לטפל בכבד שומני ללא תרופות?? בבדיקות תמיד מופיע לי כבד שומני. אני בעל עודף משקל כללי. מה צריך לאכול וממה להימנע במקרה של כבד שומני האם הרפואה המשלימה הומואפטיה יודעת לעזור??

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול בעודף משקל הוא הטיפול היעיל ביותר. פעילות גופנית סדירה חשובה ביותר 250 דקות לשבוע לפחות, מחולק ל4-5 פעמים. ישנם נטורופתים שמועילים.

17/02/2009 | 07:57 | מאת: אלמוני

אני בן 45 אובחנתי בספטמבר 2006 כחולה בסרטן שלפוחית השתן. בוצעה כריתה אנדוסקופית של גידול מוצק שטוח בגודל 1.5 ס"מ בדופן ימני קדמי של כיס השתן. ונלקחו ביופסיות אקראיות. התשובה הפתולוגית העלתה שהגוש הוא Tcc G3 Ta אחת הביופסיות היא Ca in sito בבדיקה השנתית של CT בטן נראה גוש חשוד בכבד. בעקבות זאת ביצעתי בדיקת אולטראסאונד והרי הממצאים: מרקם הכבד היפראקואי בלתי אחיד שומני עם איזורים של sparing. בנוסף על רקע הסננה שומנית נמצא ממצא היפראקואי בגודל כ-1.0 ס"מ היקפי בסגמנט קדמי של אונה ימנית. סיכום: הסננה שומנית של כבד עם איזורים של sparing ובנוסף ממצא היפראקואי כמתואר מעלה יתכן מדובר גם באיזור של sparing ? המנגיומה קטנה? אחר? שאלותי הן: 1) מה משמעות הממצאים? 2) רופא המשפחה אמר שיש להמשיך עם בדיקת PET - אבל הוא לא יודע מה החומר המתאים ושאני אשאל את האורולוג שלי. 2) האורולוג שלי בחו"ל ואינני יודע מי הסמכות המתאימה להתייעצות כזאת? אורולוג? אונקולוג? גסטרו עם התמחות בכבד? הממצאים מלחיצים והייתי רוצה לדעת איך להתקדם. תודה על התייחסותך וזמנך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, השאלה קצת מורכבת על פי התאור הסונוגרפיהמתייחס לכבד הממצאים יכולים להתאים להסננה שומנית עם אזורים שבשל פיזור לא אחיד של השומן יוצרים תהליך המודגם בסונר או לחליפין המנגיומה שהינה גדילה של כלי דם שפירה, בשני המקרים הממצאים שפירים. לאור סיפור הרקע יש אכן צורך להתייעץ עם האורולוג המטפל או אם אונקולוג באם היה כזה ולשקול המשך ברור הדמייתי או אחר בהצלחה

16/02/2009 | 22:40 | מאת: הדס

נכבדים! ברצוני לשאול האם ייתכן שיש טחול מוגדל עד 13 ס"מ [לפי הדמיה] ולאחר מספר שנים הטחול בגודל ומרקם תקין. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
18/02/2009 | 18:00 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

הדס שלום, בהחלט יתכן שהייתה בעבר הגדלת הטחול עקב מחלה וירלית שחלפה ואיתה נסוג הטחול

15/02/2009 | 14:52 | מאת: מרקף

שלום רב, שאלה לי: אני מתחיל טיפול חוזר באינטרפרון וריבאבירין (קורס ראשון לפני 8 שנים). האם ידועים הבדלים בין אינטרפרון פגינטרון לעומת פגסיס? אני צריך להחליט איזה לקחת, ונאמר לי שאין כל הבדל ביניהם מבחינת תופעות הלוואי-האומנם? תודה מראש, אני.

לקריאה נוספת והעמקה
18/02/2009 | 18:00 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

שלום, אין הבדל משמעותי בין פגאינטרון לפגאסיס

15/02/2009 | 14:03 | מאת: משה

שלום אני בן 21... סיימתי טיפול משולב של 48 שבועות בפגסיס וקופגוס נגד הפטיטיס סי. עשיתי בדיקות ואשמח לקבל תשובה עליהם כיוון שאינני יודע לפרשם לבדי. בדיקה Hepatitis C RNA כמותי תוצאה <600(אם יתהפכו לי הסימנים אז הכוונה היא שהחלק הפתוח לכיוון 600) יחידות IU/ml 1. במעבדה עוד לא עשו בדיקה איכותית. לפי מה שאני יודע, זה אומר שבסף הגילוי של הבדיקה הזאת (600) לא נמצא הפטיטיס סי. האם אני צודק? 2. בכוונה עשיתי את הבדיקה כחודש אחרי סוף הטיפול, (שאם יש וירוס אז הוא יספיק להתרבות מעל 600). במידה ובאמת לא נמצא וירוס בדמי לאחר חודש בלי תרופות, מה הסיכוי שימצא וירוס בדמי בעוד חצי שנה??

לקריאה נוספת והעמקה
18/02/2009 | 17:57 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

שלום משה, 1. אכן אתה צודק 2.לא כדאי לבצע את הבדיקה חודש מתום הטיפול כיוון שלא ניתן לנבא מהתוצאה את סיכוי התגובה כעבור 6 חודשים.

15/02/2009 | 10:32 | מאת: רונה ויס

אחותי בצעה בדיקות דם ורמת ה-GGT היא כ-400 שזה גבוה מאוד. מאחר ואנו מאוד מודאגים והיא כרגע מבצעת בדיקות נוספות רצינו לדעת מה זה אומר האם זו בודאות מחלת כבד, האם הרופא לא היה אמור לשלוח אותה לבדיקה חוזרת ?

לקריאה נוספת והעמקה
15/02/2009 | 18:36 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

רונה שלום, היה רצוי לחזור שוב על הבדיקה. GGT ברמות כאלה מצביע בדרך כלל על מחלת כבד אך איננו מצביע על חומרת המחלה.הגורמים העיקריים (תלוי בגיל) הם: תרופות, אלכוהול,כבד שומני ומחלות דלקתיות של דרכי המרה .כמובן שיש להשלים את הברור כפי שהוצע לה בוודאי.

12/02/2009 | 23:37 | מאת: אנה

לד"ר הנכבדים! עשיתי מיפוי כבד ושם בתוצאה נרשם אין לשלול לחץ פורטלי ברצוני לדעת איזו בדיקה נוספת עליי לבצע כדי לשלול או לאמת אם קיים. יש לציין כי יש לי כאב חד מתחת לצלעות בנקודה מסויימת בצד ימין בעיקר כאשר אני מתעייפת/עומדת הרבה/מאמץ גופני. עד כדי כך שאני צריכה לשכב כמה שעות במיטה עם בקבוק חם או לקחת כדור נגד כאבים עד שהכאב עובר וכך זה מדי יום ביומו דבר שמפריע לי מאד לתפקד. מלבד זאת נתנו לי לעשות בדיקת דופלר ברגליים עקב נפיחות ברגליים בעמידה וגם בישיבה ארוכה. האם יש קשר בין השניים?

לקריאה נוספת והעמקה
15/02/2009 | 18:31 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

אנה שלום, יתר לחץ פורטלי הוא סיבוך של מחלת כבד מתקדמת, אך מיפוי כבד איננה הבדיקה המדוייקת והמומלצת על מנת לאבחן אותו.יש קודם כל לקבוע שאכן מחלת הכבד התקדמה. בנוסף לכך על מנת לאשר/לשלול יתר לחץ פורטלי, בשלב ראשון ניתן להסתפק באולטרהסאונד רגיל ודופלר של הכבד.