בחילות וכאבי בטן: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

דלקת במערכת העיכול - טיפול ותסמינים

דלקת במערכת העיכול פוגעת במיליוני אנשים ומתבטאת בכאבי בטן, שלשולים והקאות. מדובר בקבוצת מחלות דלקתיות הפוגעות בקיבה ובמעיים ושדורשות טיפול מותאם דלקת במערכת העיכול היא מושג רחב המתאר מגוון בעיות דלקתיות הפוגעות ברקמות הקיבה והמעיים. המצב משפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם ומתבטא בטווח רחב של תסמינים החל מכאבי בטן קלים ועד לסיבוכים חמורים הדורשים התערבות רפואית מיידית. המחלה יכולה להופיע בצורה חריפה לתקופה קצרה או להתמשך כמצב כרוני לאורך שנים. הבנת הגורמים השונים, זיהוי מוקדם של התסמינים והכרת אפשרויות הטיפול המתקדמות חיוניים לניהול יעיל של המצב ולמניעת סיבוכים חמורים. ממה נובעת דלקת במערכת העיכול? הגורמים לדלקת במערכת העיכול מגוונים ומורכבים, כאשר הסיבה הנפוצה ביותר היא זיהום בחיידק הליקובקטר פילורי. חיידק זה מצוי בקיבתם של יותר ממחצית מאוכלוסיית העולם, אך אינו גורם לתסמינים אצל כולם. הליקובקטר פילורי נצמד לתאים שמתחת...
ללמוד עוד על בחילות וכאבי בטן
המחקר שמשפר את איכות החיים של חולי קרוהן -תמונה

חולי קרוהן רבים סובלים מתופעות לוואי קשות שמקשות עליהם לנהל...

מאת: ליהי גיאת -...
31/05/2023
סלמונלה בשוקולדים של שטראוס: מהם התסמינים של המחלה?-תמונה

שטראוס דיווחה לאחרונה כי יש חשש שמוצריה נגועים בסלמונלה...

מאת: סתיו קורן -...
26/04/2022
דלקת במערכת העיכול - טיפול ותסמינים-תמונה

דלקת במערכת העיכול פוגעת במיליוני אנשים ומתבטאת בכאבי בטן,...

מאת: מערכת זאפ...
26/06/2025
הפסקת הריון בעתות חרום-תמונה

מה אנחנו יודעים על אמצעי מניעה לאחר קיום יחסי מין בלתי...

מאת: ד"ר שרגא...
23/04/2006

בחילות וכאבי בטן: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אני בת 19. במשך כשנתיים אני קמה כל בוקר עם בחילות וכאבי בטן שחולפים מעצמם תוך שעתיים, במהלך היום יש לי כאבי בטן שבאים והולכים. יש לי תת פעילות של בלוטת התריס ואני מטופלת ביוטירוקס. עשיתי מספר בדיקות: 1.גסטרוסקופיה-גילו לי בה אנמיה ממארת עקב השטחה של רירית הקיבה שגורמת לתת ספיגה. 2.קולונוסקופיה-הכל יצא תקין. 3.CTE-מערכת מאספת כפולה חלקית בכליה ימנית עם שני שופכנים המתאחדים בגובה הכניסה לאגן, בקע סרעפתי גולש קטן ותוכן פקלי רב לאורך המעי הגס. 4.קפסולה-Nodular lymphoid hyperplasia. 5.קלפרוטקטין-793 (טווח תקין- 0-100). בנוסף, בשבועיים האחרונים יש לי פריחה בידיים (בעיקר במרפקים), נתנו לי משחה שאני לא בטוחה שהיא ממש עוזרת. שאלותיי הן: 1. מה זה nodular lymphoid hyperplasia? 2.האם nodular lymphoid hyperplasia יכול לגרום לקלפרוטקטין להיות גבוה? 3.במידה והקלפרוטקטין הגבוה הוא לא מה-nodular lymphoid hyperplasia, ממה הוא כן יכול להיות? 4. האם תופעות אלו יכולות להיות עקב רגישות למזון מסוים? (בבדיקת דם שעשיתי לפני כמה חודשים ה-Celiac screen יצא 65 כשהטווח הוא בין 0-40 (נתנו לי לעשות בדיקה גנטית לצליאק שעדיין לא עשיתי), כשהייתי תינוקת הייתי אלרגית לחלב (היום כבר לא)). 5.האם הפריחה שיש לי (שמלווה בגירוד) יכולה להיות עקב רגישות למזון כלשהו?

יתכן וכל התמונה מוסברת על ידי צליאק.. יש להמשיך בירור

שלום, לאחר בדיקות דם שעשיתי נמצא כי יש חוסר בברזל וחוסר בחומצה פולית. ניסיתי כבר שני סוגי כדורים של ברזל שקיבלתי מהרופא אך בשניהם היו לי מלא שלשולים. (פולקס 400 ופרוגרד פוליק ) . מה לעשות?

תופעות לוואי במערכת העיכול הינן תופעות לוואי ידועות של ברזל. כדי להפחית תופעות אלו ניתן ליטול את תכשיר הברזל עם האוכל (בהתאם להגבלות המצוינות בעלון לצרכן כמו ארוחה עתירת סיבים תה, ביצים , דברי חלב וכו בסמוך לנטילה) ניתן לשקול החלפת תכשיר לפריפול או ברזל עדין .

בהמשך לתשובתי אבקש להבהיר כי ניתן ליטול עם מזון אך לא ליטול את התכשירים עם ארוחה עתירת סיבים/תה/ביצים וכו' (הפרדה של כשעתיים ויותר)

לפני כחודש עשיתי בדיקות דם והרופאה החליטה שעליי לקחת פולקס 400 . הכדור אכן גרם לשלשולים ושינוי הצבע של הצואה.. אך התחילו לי גם בחילות וכאבי בטן מדיי פעם.. האם זה יכול לקרות בגלל שלקחתי כמה ימים את הכדור ואחכ לא לקחתי אותו כמה ימים ומיד חזרתי לקחת שוב ובקיצור לקחתי אותו ללא סדר ולא כל יום כמו שצריך? אני פשוט מרגישה זוועה ואודה לתשובה

אהלן דר הלפרין אני מאומתת קורונה כבר שבוע היום התעוררתי עם טעם מתכתי חזק בפה טעם של תרופה..והיו לי קצת כאבי בטן והרגשה חזקה של בחילה..וכול זה לאחר שבוע שהרגשתי ממש טוב..האם זה סוג של תסמין ..בחילות וכאבי בטן??

שלום יעקב, אלו הם בהחלט תסמינים, והם אולי אפילו קשורים ל'קורונה'. הרבה בריאות אפי

אפשר לקחת משהו נגד בחילות ?

אם וכאשר יש צורך- כן.

שלום דוקטור, *בן18* ביום שני הלכתי לטרם עקב הקאות בחילות ושלשולים, הקאתי ללא הפסקה, כל 10-15 דקות מקיא מים, מיצי קיבה, בבוקר בהתחלה הקאתי אוכל ואז לאחר מכן התחילו ההקאות בשעות הצהריים כבר לא הרגשתי טוב אז הלכתי לטרם ואמרו שיש לי גסטרואינטריטיס נזקקתי לאופטלגין נוזלים ופראמין דרך הוריד לאחר שהביאו לי את התרופות דרך הוריד כבר הרגשתי יותר טוב ושוחררתי הביתה, מאז שאני בבית אני לא מרגיש טוב כ"כ עדיין ממש קצת בחילות וכאבי בטן לפעמים כאילו ממש מוזרים, אוכל ממש קצת לא יכול לאכול יותר מדי, פשוט לא מצליח לאכול כמו פעם, האם זה לגיטימי לדלקת שיש לי? תודה.

שלום בדרך כלל לוקח למערכת העיכול זמן להתאושש ממחלה זהומית יחד עם זאת, במידה ותלונותיך מתמשכות, פנה שוב לבדיקה