פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול

הפורום יעסוק באבחון וטיפול במחלות כבד. הפורום מזמין את הגולשים לשאול שאלות בנושאים ספציפיים, כגון: מחלות כבד נגיפיות (הפטיטיס A,B,C), כבד שומני, נזק מאלכוהול ותרופות, מחלות מטבוליות ואוטואימוניות, מחלות דרכי מרה, סרטן ראשוני של הכבד והשתלות כבד.
4900 הודעות
4453 תשובות מומחה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול

פורום זה עוסק במחלות כבד בקרב מבוגרים בלבד.
17/09/2019 | 00:22 | מאת: מיכאלה

בת 50 סובלת מעוד משקל וסוכרת מאוזנת.יש לי כבד שומני ללא צלקןת אני במעקב. בתוצאות תפקודי כבד מהיום ggt =48 alt=37 ast=26 יש לציין שהייתי עם שפעת בשבוע האחרון ולקחתי מספר אקמול בערך 4 וגם אופטלגין אחד. האם יש סיבה לדאגה האם השפעת יכולה לגרום לעלייה בערכים?

13/09/2019 | 00:15 | מאת: קוצנית ומתוקה

האם עוברים את הבדיקה בלבוש מלא? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

כמו אולטרסאונד

14/09/2019 | 21:16 | מאת: קוצנית ומתוקה

כבר הייתי תודה :-)

שלום בן 41 לאחר פריקדיטיס לאחר טיפןל באיבופן שלושה שבועות וממשיך קולכיצין פעמיים ביום האם יש קשר לעליה בתפקודי הכבד? מצורפים הערכים: ALKP-Alkaline Phosphatase 180 ALT (GPT) 128 AST (GOT) 73

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להיות לגורם המחלה יכול להיות לתרופה יכול להיות לא קשור

10/09/2019 | 21:26 | מאת: אלינה

אני בת 24, בריאה בדרך כלל - ביצעתי בדיקות דם וקיבלתי את התוצאות הללו Ast - 103 alt - 47 ldh blood - 578 אני לא מקבלת אנטוביוטיקות / או אקמול/ אני לא שותה אלכוהול ממש נלחצתי

לקריאה נוספת והעמקה

בשלב ראשון רצוי לחזור על הבדיקה ובמידה ואין שיפור והערכים מוגברים יש צורך בהמשך בירור שכן יכולות להיות סיבות רבות לעליה באנזימי הכבד.

10/09/2019 | 16:17 | מאת: רונן

תוצאות בדיקת פיברוסקאן כבד מעט שומני. ללא ממצא פוקלי. נדגמו 3 איזורים. 10 מדידות מכל איזור: להלן תוצאות מדידגה מאונה ימנית MED: 3.48KPA/3.79KPA/4.81KPA IQR: 0.47KPA/0.88KPA/0.91KPA IQR/MD: 14%/23%/19% אשמח לביאור משמעות ולנפקות לענין הצטלקות הכבד תודה רונן

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת הפיברוסקאן מראה שקרוב לוודאי אין פגיעה (צלקת) בכבד כתוצאה מהכבד השומני (דרגה F0 מתוך 4)

09/09/2019 | 13:21 | מאת: אורית

שלום רב, אני בת 45 בריאה אך סובלת מעודף משקל. מתכוונת לעבור קיצור קיבה ולכן עשיתי בדיקת אולטרסאונד בטן בה אובחן כבד שומני ומוגדל (כ-19 ס"מ) כמו כן עלה חשד לממצא נוסף ולכן עשיתי גם סיטי בטן עם חומר ניגוד. בפענוח של הסיטי צויין כי הכבד במרקם ובגודל תקין. שאלתי היא האם יש לי כבד שומני ומוגדל או לא? איזו בדיקה מדוייקת או אמינה יותר בהקשר של הכבד? אודה לתשובתכם. שנה טובה ובריאה!

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי הגודל, קרוב לוודאי שהכבד לא מוגדל כפי שכתוב בבדיקת הסיטי תאך לגבי נוכחות שומן בכבד בדיקת האולטרסאונד יותר טובה. קרוב לוודאי שיש מידה של כבד שומני והירידה במשקל היא חלק מהטיפול.

09/09/2019 | 10:38 | מאת: שוש

שלום. בת50. מזה שנים סובלת מגירוד בחלק עליון של הגוף מותן עד צוואר שמופיע בשעות הלילה בלבד בזמן השכיבה במיטה. לאחרונה הגירוד התפשט אף יותר. בנוסף, קיים אי נוחות בבטן עליונה צד ימין. נבדק ולא נמצאה סיבה. זאת ועוד קיימת עייפות משמעותית לאורך כל שעות היום כבר משעות הבוקר שעתיים לאחר הקימה. לבעיה זו נבדקו בלוטת התריס b12 ונמצאו תקינים. האם כל אלו עלולים להיות תסמינים של מחלת כבד כלשהיא?

לקריאה נוספת והעמקה

גרד יכול להיות קשור להרבה גורמים, במידה ואין סימנים בבדיקות דם או בהדמי הלמחלת כבד הסיבה קשורה, קרוב לודאי, למשהו אחר

07/09/2019 | 07:28 | מאת: אפרת

שלום ב, בבדיקת סי.טי בטן שערכתי התקבלה תשובה: כבד אינו מוגדל. באונה ימנית בסגמנט 4 ציסטה בקוטר 2.1 סמ. שאר הכבד תקין. אפר לקבל הסבר מה פשר הציסטה. האם יש מקום לדאגה? תודה רבה מראש,המודאגת מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

ציסטה הוא ממצא של "כיס עם נוזל" ממצא שכיח בכבד, שפיר ולא מדאיג

Alp 151 Alt 20 Got 20 Rheumatoid factor 5.6 Bilirubin total 0.5 מוזר בינתיים. באיזה כיוון לחשוד/ לחפש? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בשלב ראשון נדרשת חזרה על הבדיקה ולהוסיף בדיקת GGT , באם רק ALP מוגבר אזי המקור לא כבדי

06/09/2019 | 01:13 | מאת: נועם

שלום בשנות הארבעים. האם יש קשר בין רמות כולסטרול מוגברות לכבד שומני? אני סובל מכבד שומני מזה שנים רבות, ובשונה מהעבר, דווקא בבדיקת הדם האחרונה כל אנזימי הכבד היו בטווח הנורמה, ובכל זאת הכולסטרול היה גבוה מהנורמה (סוכר תקין) במקרה של כולסטרול גבוה (כללי ורע) מעט מעל מעל הנורמה ללא גורמי סיכון נוספים מלבד עודף משקל. כשעולה השאלה האם טיפול תרופתי או משהו אחר. האם מלבד שינוי תזונתי ופעילות גופנית (פעילות אני בכל מקרה עשיתי ועושה), האם יש דרכים נוספות להוריד את רמות הכולסטרול הכללי והרע? מה בקשר לתוספי המזון הללו: 1. פיסטורולים (יש נוסטרול, פיסטרולים קומפלקס של סולגאר ועוד. 2. ניאצין (ללא בעירה) במינון של 200 מ"ג פעמיים ביום. 3. סובין שיבולת שועל 4. שמרי אורז אדום (שלגביו ממה שקראתי יש בו את החומר בפעיל בסטטינים) ובכמה אחוזים זה עשוי להוריד, ותוך כמה זמן? אשמח לחוות דעתכם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נראה לי שאתה צריך להפנות את השאלות לרופאים המטפלים במרפאת ליפידים

05/09/2019 | 13:56 | מאת: מילי

בבדיקה קודמת הערך היה 24.3 עברתי אולטראסאונד בטן עליונה הכל היה תקין. בבדיקת הסמן החוזרת התוצאה 24.6מה ניתן להבין ומה לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

ברפואה יש חשיבות למידע על בריאות המטופל, ולהתייחס לתוצאות בהתאם לסיבה שעליהן נלקחו אנא חיזרי לרופא ששלח על מנת להבין את המשמעות בכל מקרה בין 2 התוצאות אין הבדל

04/09/2019 | 10:01 | מאת: רחלי

שלום לאחר ביצוע ct חזה עם הזרקת חומר ניגוד : נמצאו שני מוקדי לוואי זעירים היפודנסיים 5.5 מ״מ קרוב לוודאי מייצגות ציסטות כבדיות . אני ממש מודאגת מה זה אומר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא לדאוג ציסטות הן ממצא שפיר, כיס עם נוזל

סובל כבר מס ימים ולילות מכאבי בבטן העליונה ומיחושים גם בתחתון, ללא שילשולים והקאות רק מידי פעם בחילות ואין דלקת

לקריאה נוספת והעמקה

לא נובע מבעיה בכבד הרבה בריאות

31/08/2019 | 01:38 | מאת: דוד

לאור כאבים עמומים שבאים וחולפים במרכז הרביע הימני העליון נעשה US בטן ללא תוצאות תוך הערה לגבי האיכות הנמוכה של הבדיקה עקב השמנת יתר. מה הצעד הבא מבחינה דיאגנוסטית? EUS? MRCP? המתנה שהכאבים יחמירו?

לקריאה נוספת והעמקה

אין עדות לאבנים אז לא כל כך מבינה את השאלה

30/08/2019 | 20:00 | מאת: יול

לפני כשנתיים איתרו בכבד ממצא החשוד כהמנגיומה. במהלך השנתיים הממצא גדל מ 2.1 עד ל 4 ס"מ. הבדיקות היחידות שעשיתי היו אולטרסאונד ו ct. על מנת להרגיע אותי שזה רק המנגיומה שלחו אותי לבדיקת מיפוי כבד. תוצאות הבדיקה היו: " בתמונה פלנארית הודגם אזור קטן עם קליטה מופחתתבגבול לטרלי תחתון של האונה הימנית. בשיטת הספקט הודגם כבד עם קליטה מעט בלתי אחידה אך ללא ממצאים פוקליים ברורים וללא ריכוזים חשודים להמנגיומות. לסיכום התמונה אינה אופיינית ל המנגיומה ונשלחתי ל קורולציה קלינית ו mri" לפי הבנתי נשללה המנגיומה, אך מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

קצת קשה לתת אינטרפטציה רנטגנית לממצאים רנטגנים בשלב זה עברת את התהליך הנכון של ביצוע הדמיה שכעת לא תמכה בהמנגיומה אכן יש צרך בביצוע MRI למעשה ישנם סוגים רבים של נגעים בכבד ולא בהכרך הם בעייתים

שלום לכם בהמשך לפנייתי לפורום המכובד אתמול קראתי שעניין כבד שומניי נובע מעליית טריגליצרידים בדם בבדיקות אצלי במשך שנים לא עולים על 100.סוכרים בסביבות 85-100. מבצע הליכה יומית 5 פעמים בשבוע כל פעם 50 דקות .שומר על דיאטה דלת שומן משקל גופי סביר. איך ניתן לטפל בנושא ? תודה לכם

לקריאה נוספת והעמקה

ישנם גורמים רבים שיכעולים להשפיע על כבד שומנ י , חלקם תלויים במזון, שומנים והשמנת יתר אך לא רק, ישנם גורמים גנטיים, סביבתיים, תרופתיים שיכולים גם הם להשפיע. בגדול הטיפול הוא בדיוק מה שאתה עושה.

28/08/2019 | 13:41 | מאת: יחיא

בן 64 . לא מעשן. לחצי דם 130-80.סוכר בסביבות 100. שומנים בדם 200 . הטוב 50. הרע 155. טרגליצרידים 96.עושה הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל פעם. לפני 9 שנים אובחנתי בסרטן הערמונית ממוקד פסא לפני הניתוח 5.6 עברתי ניתוח רדיקאלי של הערמונית קיבלתי 33 הקרנות. מאז מצבי יציב. פסא לא מדיד בסביבות 0.01.לפני שבוע עברתי בדיקת אולטראסאונד בטן עליונה כמעקב אונקולוגי בתשובה נרשם מעם כבד שומני . מה המשמעות ואיך ניתן לטפל בו.

לקריאה נוספת והעמקה

לכבד מעט שומני עם אנזימי כבד תקינים הטיפול הוא בדיוק מה שאתה עושה (שמירה על תזונה ופעילות גופנית)

27/08/2019 | 11:06 | מאת: סודרי

אשמח לחוות דעת מה לעשות ומה זה אומר להלן תשובות אולטרסאונד בטן עליונה. הכבד מוגדל במשרעת 19.6 ס"מ מרקמו מעט שומני. המנגיומות בקוטר 6.4 ס"מ בקוטר 1 ס"מ ובקוטר 2.4 ס"מ באונה ימנית של הכבד. המנגיומה בקוטר 2.2 ס"מ סמוך לכיפת הכבד.

לקריאה נוספת והעמקה

המנגיומות הם תהליך שפיר בכבד אך יש צורך לאמת את האבחנה זאת לא הסיבה לתלונות אך לאור הממצאים יש צורך לבצע ברור ראשוני ולהחליט על המעקב בהתאם

עשיתי אולטרסאונד זו התשובה יש מקום לדאגה? מה הטיפול? ואיך ממשיכים? אציין שיש לי כאבי בטן וגזים כל הזמן חשבתי שזה מהכיס מרה הוצא לפני חודשיים אבל הכאבי בטן נמשכים

לקריאה נוספת והעמקה

.

25/08/2019 | 17:10 | מאת: סלומון.ק.

שלום. מזה כשנתיים אני לוקח תרופת אנטקאביר עבור הפטיטיס B ואני מבקש לדעת האם תרופה זו מחסלת את הנגיף ןהאם יש מצב שכיום אני בריא בגלל שתפקודי הכבד שלי תקינים?

לקריאה נוספת והעמקה

תרופה זו מדכאת את פעילות הנגיף לעיתים נדירות ישנה הבראה מהנגיף העובדה שאנזימי הכבד תקינים מראה שישנה שליטה בנגיף וזאת החשיבות הגדולה בטיפול

23/08/2019 | 16:52 | מאת: נתנאל

יש משמעות לתוצאות הנ"ל: ALKP 70 ALT 42 AST 24 בברכה נתנאל

לקריאה נוספת והעמקה

כמו כל בדיקה השאלה למה נעשתה ? באיזה הקשר? מה מחלות הרקע הבדיקה הינה גבולית ולכן אין הרבה משמעות לניתוח בודד

25/08/2019 | 17:36 | מאת: נתנאל

בדיקה שגרתית שאני עושה פעם בחצי שנה עד שנה בקשר למחלות רקע - יש לי אספרגר אבל בבדיקה שגרתית שנעשתה לי לפני כשנתיים(דצמבר 2017) היה לי ALKP 86 ALT 61 AST 32

אז ב 2017 הבדיקה אכן לא היתה תקינה

28/08/2019 | 07:44 | מאת: נתנאל

בקשר לבדיקה ב2017 - מה המשמעות של התוצאות הנ"ל?

שלום הייתי מאושפז באיכלוב לאחר שגילו לי עגבת . קיבלתי טיפול והחלמתי. בבית חולים נאמר לי שיכול להיות שיש לי היפטטיס סי כי זיהו שיש לי אותו בבדיקה . פניתי לרופא משפחה ועשיתי בדיקות דם אך אני קצת מבולבל מהתוצאות . להלן התוצאות : Ast -60 Alt-255 Ggt-355 Alk-242 מהתוצאות הנל אני מבין שיש פגיעה בכבד ויש סיכוי שיש לי מחלות כבד. בדיקות להיפטטיס a b יצאו שליליות . בדיקת קת PCR RNA HCV יצאהnot detected. הבדיקות הנל בוצעו 3 שבועות לאחר הגילוי להיפפטיס באיכלוב. אודה להסבר

לקריאה נוספת והעמקה

צודק לגבי הפגיעה בכבד אבל הסיבה היא לא הפטיטיס C שכן הבדיקה הזאת שלילית

שלום רב, מטופלת בשנה האחרונה בקורטיזון. כרגע 5 מג. בשל חשד לטמפורל ארטריטס. בבדיקת דם לפני שבועיים אנזימי כבד חריגים. Alt (gpt) =45 Ast (got)=39 רופאתי בחופש ואני מודאגת. תוצאות מדאיגות? מה יכול להיות? באיזה בירור להתחיל?.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

האנזימים לא גבוהים ולכן יש לחזור על זה בשלב ראשון

18/08/2019 | 13:04 | מאת: יעל שחם

בת 70 סרטן שחלה דרגה CIII נגע היפודנסי מופיע באותו גודל בכל CT. מה משמעותו

לקריאה נוספת והעמקה

הממצא יכול להיות ציסטה בכבד שאין לה משמעות אך בכל מקרה במידה ומופיע בכל הבדיקות ללא שינוי ככל הנראה שאין לו משמעות

14/08/2019 | 19:45 | מאת: מילי

התוצאה שהתקבלה 24.3 האם היא מעידה על מחלה כלשהי? האם יש קשר לכך שכיס המרה הוצא בעבר?

אין קשר לכיס מרה צריך לבדוק למה נלקחה הבדיקה

לא מצליח להבין תוצאות בדיקת דם. רשום לי: Hb surface ag nonreactiv. Hb core ag igg&igm reactiv. לא מצליח להבין אם יש או אין צהבת.. בבקשה תעזרו לי

לקריאה נוספת והעמקה

מה תשובת ה HBsAb? הבדיקה מראה חשיפה בעבר לנגיף אבל חסר

14/08/2019 | 10:29 | מאת: משה

שלום רב, לפי הבנתי אפשר לראות את נגיף ה- HCV כבר לאחר שבועיים מהחשיפה (תקיפה דקירה ממזרק), כמה זמן לאחר החשיפה אפשר לבצע בדיקה זו RNA PCR HCV ולקבל תשובה שלילית חד- משמעית?

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובות קודמות חוזרות וחוזרות וחוזרות...

14/08/2019 | 03:42 | מאת: ישראל

שלום ברצוני לדעת מה משמעות תוצאות בדיקת אולטרסאונד בטן: ריבוי גזים במידה עד בינונית בכל שדה של בטן עליונה כבד: מוגדל לפחות עד 0,16 ס"מ. מרקם נראה אחיד, אקוגני מהרגיל במידה קלה- בינונית וללא ממצא מוגדר. הודגם בגודל תקין כיס המרה: בעל רוחב וצורה שמורים, עם דופן לא מעובה. אין עדות לממצא בתוכו או סביבו. דרכי המרה תוך וחוץ כבדיות לא מורחבות. טחול: מוגדל עד 0,14 ס"מ, אינו מורחב, מרקמו אחיד. אין עדות לממצא מוגדר.. רטרופריטונאום עליון כולל אזור הלבלב: מוסתר על ידי ריבוי גזים בתוכו. במידה שאפשר לדון אאורטה בטנית אינה מורחבת. כליות: בגודל ומיקום תקינים . פרנכימה שמורה, בעלת מרקם אחיד וללא ממצא מוגדר משני צדדים. ללא עדות להידרונפרוזיס או לאבנים בכליות. הרופא משפחה אומר שלא צריך לעשות כלום העם לא צריך בדיקות נוספות ולאיזה רופא מומלץ ללכת

לקריאה נוספת והעמקה

תיאור ההבדיקה כעקרון לא מראה על משהו משמעותי , אם בדיקות הדם של הכבד תקינות בשלב זה מעקב בלבד

10/08/2019 | 23:01 | מאת: אייל

שלום רב, האם זה נכון שניתן לזהות PCR RNA HCV כבר שבועיים מהחשיפה?

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לראות את הוירוס בדם אבל אם שלילי זה לא בהכרח מראה על זה שלא נדבקת

לאור ריבוי השאלות הייתי מציעה לך להזהר ממחטים וממזרקים כדאי להפסיק להשתמש ואז סיכויי ההדבקה יעלמו

09/08/2019 | 12:59 | מאת: אייל

שלום רב, נידקרתי במכוון במזרק שאולי נגוע בזיהומים כלשהם, קיבלתי טיפול מונע ל-HIV למשך 28 יום, מחוסן להפטיטיס B, 1. הבנתי שניתן לעשות בדיקה PCR RNA HCV כבר שבוע לאחר חשיפה? בדיקה זו עולה כ-1100 שח בבי"ח 2.עבר כשבוע מאז הדקירה, אם חלילה נידבקתי, האם ייתכן שכבר יש לי תחושת אי נוחות, כאב קל באיזור הכבד? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1. אם התכוונת להדבק אז המתן בסבלנות ותעשה בדיקות דם לבדיקת הצלחת ההדבקה בודאות 2. לא יהיו לך סימפטומים בכלל הדבר היחיד שיכול להיות אם תופיע צהבת

10/08/2019 | 20:44 | מאת: אייל

שלום רב, סליחה דר' כנראה לא הבנת אותי, הותקפתי עם מזרק ונידקרתי ע"י מישהו במכוון ושאלתי : שמעתי שניתן להיבדק PCR RNA HCV, כבר שבועיים לאחר החשיפה, האם זה נכון?

09/08/2019 | 01:36 | מאת: אמיר

שלום רב אני גבר בן 52 בשנה האחרונה אני סובל מבעיות בריאותיות לא פשוטות - זיהומים בעור שעוברים רק עם טיפול אנטיביוטי תוך ורידי . לאחר בדיקות רבות התגלו שני דברים - אני נשא הפטיטיס סי (בבדיקות תפקודי הכבד התוצאות תקינות) , וסובל מטחול מוגדל(20 סמ) הייתי אצל מספר רופאים אבל כולם טוענים שאין קשר בין ההפטיטיס לבין הזיהומים שאני סובל מהם ולכן אשמח להתייחסותך האם אפשרי שיש קשר בין הדברים ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לתת ייעוץ לשאלה זו וירטואלי

08/08/2019 | 12:54 | מאת: זיו15

בבדיקת CT בטן עם חומר ניגוד נרשם "הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד פרט לתהליך היפודנסי זעיר מדי לאפיון בקוטר 0.4 מ"מ תת קפסולרי באונה הימנית של הכבד, בנוסף מספר תהליכים דומים באונה הימנית של הכבד, בעיקר בסיגמנט 6." מה המשמעות של הממצאים? האם שפיר או סרטני?

לקריאה נוספת והעמקה

כפי שנכתב "קטן מידי לאפיון" לכן יש חשיבות לדעת למה נעשתה הבדיקה ומה היה קודם

10/08/2019 | 20:51 | מאת: זיו15

הבדיקה נעשתה מכיוון שבמשך כשנתיים אני סובל מהתקפי חולשה, ותשישות קשים בתדירות שבועית,עברתי מגוון רחב של בדיקות שכולן יצאו תקינות וכעת הרופא הציע לבדוק האם הדבר נובע מגידול קרצינואידי שעלול לגרום לתסמונת פאראנאופלסטית.

07/08/2019 | 19:47 | מאת: טל

היי יש לי דלקת כרונית בצינורות המרה כבר שנים רבות.. מטופלת קבוע באורסוליט וזה בערך מייצב את תפקודי הכבד שלי. האם דלקת כרונית בכבד בצינורות המרה יכולה לעבור דרך יחסי מין לאדם אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

לא

11/08/2019 | 22:59 | מאת: טל....

ודרך מגע של דם זה יכול לעבור?

07/08/2019 | 09:39 | מאת: רמי

סובל מכבד שומני (אולי NASH, לא בטוח, יש תוצאות סותרות בפיברוטסט, בבדיקת MRI-PDFF היה 17% הסננה שומנית). לפני כמה שנים עשיתי דיאטה אגרסיבית ובמקביל נטלתי UDCA במינון 600 מ"ג על מנת למנוע היווצרות אבנים בדרכי המרה במשך מספר חודשים ללא תסמינים חריגים. כעבור כשנה וחצי עליתי בחזרה את כל עשרות הק"ג שהשלתי. באחרונה כשניסיתי לפתוח בדיאטה חדשה, ניסיתי שוב ליטול UDCA אבל הפעם יש לי תגובה חריפה של שלשולים כשאני לוקח את התרופה (טבליות אורסוליט או כמוסות אורסופאלק), אפילו במינון נמוך של 250 מ"ג . השאלה למה זה קורה ומה אפשר לעשות? האם יכול להיות שזה מעיד על כך שכבר פיתחתי אבנים בדרכי המרה (אולי בעת העלייה בחזרה במשקל)?

לקריאה נוספת והעמקה

זוהי תופעת לוואי שכיחה ואין קשר לאבנים שנוצרו או לא

07/08/2019 | 07:25 | מאת: ענת

שלום ברצוני לדעת מה משמעות תוצאות בדיקת אולטרסאונד בטן: כבד-לא מוגדל .מרקם אחיד.בשתי אונות הודגמו מספר נגעים אקוגניים בגודל עד 1.9 ס"מ.מתאימים להמנגיומות.באונה שמאלית ציסטה בגודל 1.2 ס"מ. כיס מרה-ללא עדות לאבנים.ללא סימנים של דלקת.בדופן כיס מרה הודגמו מספר מוקדים אקוגניים בגודל עד 0.3 ס"מ.מתאימים לפוליפים. אשמח לקבל תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

הממצאים בכבד הינם ממצאים שפירים שאינם בעלי פוצנציאל להפוך לממאירים יש לוודא כי אכן הממצאים הינם כפי שנרשמו

שלום. עשיתי c.t ריאות ומצאו לי בעונה הימנית המנגינה 2.6 האם אני צריכה להוריד שלא יתפתח לסרטני? האם אני צריכה להיות במעקב רפואי? האם זה לא מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ואכן מדובר בהמנגיומה זה ממצא שפיר שאין לו פוטנציאל להפוך לגידול ממאיר. בכל מקרה בשלב ראשון צריך לוודא שאכן האבחנה בסיטי היא המנגיומה בוודאות או שהמפענח רשם אפשרויות נוספות. אם זו הבדיקה הראשונה שבה זה הופיע ואכן האבחנה של המנגיומה היא היחידה מומלץ על מעקב סונאר כבד בעוד מספר חדשים ואם אין שינוי אין צורך בדרך כלל במעקב כלשהו.

06/08/2019 | 11:20 | מאת: דן

שלום, 1.האם יתכן מצב שיש נוגדנים להפטיטיס C ובדיקת הpcr rna שלילית? זה מצב בו טיפול הצליח? 2.האם במצב זה הבאדם מחוסן לנגיף, כי ישנם נוגדנים 3.האם במצב כזה הבנאדם מדבק? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קיום הנוגדנים מהווה אינדיקציה שהבן אדם נחשף לוירוס בזמן כלשהו. במידה וה PCR שלילי זה אומר שהטיפול הצליח והוירוס נעלם לחלוטין ואין סיכון להדבקה. הנוגדנים ישארו חיוביים לתמיד אך אינם מהווים אינדיקציה לחיסון.

06/08/2019 | 11:02 | מאת: אייל

שלום רב, בבילוי במועדון גייז במעבר חשוך וצפוף הרגשתי דקירה באמה שמאל. הופיעו על היד 3 נקודות פצע. כנראה ממזרק ובמכוון! במיון קיבלתי טיפול מונע לHIV למשך 28 יום, כמוכן ניבדקתי במיון : מחוסן להפטיטיס B ושלילי להפטיטיס C, החשש העיקרי שלי מהפטיטיס C , שאין טיפול מונע לנגיף זה. שאלותיי: 1.ההדבקה וודאית אם המזרק או מקור הדקירה נגוע בנגיף זה, נכון? 2.כמה זמן הכי קצר אפשר להיבדק ? נוגדנים ? לנגיף עצמו? 3.אם נידבקתי חלילה, האם הטיפול בנגיף זה מוצלח? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

כעקרון הסיכוי להדבקה מדקירה כזאת הוא נמוך . מומלץ לבדוק שוב את הנוגדנים והוירוס כעבור שלשה חדשים על מנת לשלול הדבקה לחלוטין. גם במידה ונדבקת ישנו היום טיפול יחסית פוט עם סיכויי ריפוי קרובים ל 100%.

שלום, חליתי בסרטן השחלה, עברתי ניתוח, וכעת אני מקבלת טיפול כימותרפי (קרבופלטין+טקסול), במינון חד שבועי. עד כה קבלתי 3 טיפולים שבועיים, ואני אמורה לעבור שוב טיפול בעוד יומיים. היום עברתי ב. דם , ותפקודי הכבד ) - gpt alt, עמדו על 98.00. לפני כשבועיים הם היו מעט גבוהים (62), לאחר מכן בשתי בדיקות דם תוצאות היו תקינות , והיום הן גבוהות - כאמור - 98. בעוד יומיים, אעבור שוב את אותן בדיקות (בין שאר הבדיקות לקראת הטיפול הנוסף). איך עלי להתייחס לעניין זה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

טיפולים כימותרפיים יכולים לגרום לעליה באנזימי כבד ובדרך כלל רק עוקבים במקביל לטיפול, במצבים שבהם ישנה עליה משמעותית באנזימים הרופא המטפל יודע מתי יש אינדיקציה לשינוי הטיפול או להתייעצות עם רופא כבד. ברמות האנזימים שציינת אין צורך בד"כ בשינוי כלשהו.

04/08/2019 | 17:00 | מאת: תאיר

שלום אני בן 17 ועשיתי בדיקות דם והתוצאות יצאו שיש לי 2.30 bilirubin total שזה לא תקין לפי הנורמה שהיא עד 1.20 עכשיו הbilrubin direct יצא תקין כלומר הבילירובין הלא ישיר לא תקין ממה זה יכול לנבוע? אני בריא בדרך כלל אין לי צהבת יש לציין שלקחתי רקוטאן תרופת אקנה לפניי כשנה בערך האם זה יכול להיות קשור? ואם כן יש סיכוי לפגיעה בכבד? בבקשה לענות תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ושאר הבדיקות לאנזימי הכבד תקינות אין לכך כל משמעות ולא מדובר במצב מסוכן

03/08/2019 | 21:33 | מאת: מירב

בבדיקות האחרונות שערכו לי של האולטרסאונד בטן הובחנה הסננה שומנית קשה בכבד הרופאת משפחה לא הפנתה אותי לבדיקות רפואיות נוספות אני כבת 47 שאלתי האם המצב בו אני נמצאת מסוכן והאם ההמלצה של רופאת משפחה בשמן דכים אומגה 3 יכולה לסייע במצב הקיים או להקל עליו

לקריאה נוספת והעמקה

יש צורך לבצע בדיקות דם לאנזימי כבד, פרויל שומנים וסוכרים הטיפול לכבד שומני מכוון לגורמי הסיכון במידה וקיימים וכן תזונה דלת פחמימות ופעילות גופנית מתונה.

28/07/2019 | 16:05 | מאת: אלי

שלום. ידוע שכיום יש טיפולים/חיסונים לנשאי הפטיטיס B ו-C וניתן להירפא לחלוטין מהמחלה. השאלה שלי היא האם החיסונים/טיפולים מיועדים גם לנשאים כרוניים? תודה לעונים

לקריאה נוספת והעמקה

הפטיטיס C ניתן לרפא הפטיטיס B עדיין לא

28/07/2019 | 12:26 | מאת: יעל ביאלר

שלום רב, בתוצאות אולטראסאונד שקבלתי אילו היו הממצאים : בשער הכבד בלוטת לימפה בודדות, השולטת כ 2X1ס"מ טחול - מוגדל, אורכו כ 16 ס"מ, מרקם אחיד. ו alm בכליה. על מה זה יכול להראות ? שלחו אותי לביטי בטן אבל אני ממש מוטרדת

לקריאה נוספת והעמקה

בלוטה בשער הכבד היא בלוטת לימפה וטחול שייך לאותה מערכת ולכן אכן בשלב ראשון יש צורך בביצוע סיטי על מנת לראות את גודל הבלוטת והטחול ובכלל לראות האם אכן מוגדלים

האם MRI יכולה להיות חלופה ל-CT בהתוויה זו?

26/07/2019 | 03:42 | מאת: אוהד

שלום, יכול להיות מצב כזה שבגיל 30 פתאום יגלו אצלי צליאק או קרואן? גם אם אין לי דימום בצואה? יכול להיות מצב כזה שפתאום בגיל 30 אני רגיש למוצרי חלב / קמח לבן? בחודשיים האחרונים יש לי כאבי בטן, שלשולים וצואה רכה.

לקריאה נוספת והעמקה

כן

26/07/2019 | 02:39 | מאת: מתעניינת

אני מתעניינת עבור חולה הנמצא מחוץ לישראל ומעוניין לבדוק דרכי טיפול במדינות עם רפואה מתקדמת. לאחר טיפול יעיל במחלת כבד מסוג צהבת C1 הוירוס הוכחד, אך הכבד נותר מצולק מאד ואינו משתקם. מזה כחמש שנים החולה סובל מתופעות של כבד שלא מתפקד כשורה - אגירת מים בחלל הבטן, רמות ברזל וPLATELETS ירודות מאד ומערכת חיסונית מוחלשת. במדינה בה הוא חי אין טיפול יעיל למצב הזה, וההמלצה שהוא קיבל היא השתלת כבד. האם ידוע לך על טיפול יעיל במצב מסוג זה? האם יש חומר קריאה על העניין? כל מה שהצלחתי למצוא זה טיפול במחלה הנגיפית עצמה, אבל זה כבר נעשה ובהצלחה. עכשיו צריך להביא את הכבד חזרה למצב בריא. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן ההמלצה שקיבל הינה היחידה הקיימת היום נסיגה של הפיברוזיס הינה פונקציה של טיפול בגורם , ניסונות לרגרסיה בפיסרוזיס נעשים כבר שנים בשלב זה ללא הצלחה ולכן אכן נכון במצבו להקדם להשתלת כבד באם ניתן

20/07/2019 | 17:05 | מאת: יעל

שלום, לאחרונה גיליתי שאבא שלי חולה בHBV כרוני, לפני כ 5 שנים הוא קיבל עירוי דם ולדעתי אז הוא נדבק.ברצוני לשאול כמה שאלות- האם זו יכולה להיות הסיבה? איך זה בעצם קורה, העירוי היה עם הנגיף? האם זוהי רשלנות רפואית? האם יכול להיות שאמא שלי גם נדבקה מאחר ואף רופא לא הזהיר אותה שאסור לה לקיים יחסי מין לא מוגנים? האם גם זו רשלנות רפואית? תודה רבה. יעל

לקריאה נוספת והעמקה

יעל היקרה מנות הדם נבדקות בקפידה לזיהוי נגיפים על מנת לזהות האם הדבקה נעשתה פני עשרות שנים או כעת יש צורך לבדוק האם היתה בדיקה המעידה על הנגיף לפני שנים לגבי אימך יש צורך לבדוק האם מחוסנת מה שמגן עליה או לחליפין אולי היא הנשאית וביך נדבק ממנה?

19/07/2019 | 06:55 | מאת: שחמת הכבד F4

נימצא אצלי שחמת הכבד בדרגה F4 עקב כבד שומני נאמר לי שאני צריך לרדת במשקל עוד נימצא שנימצא אצלי זה טחול מוגדל בגודל 16 ס"מ עם דליות נאמר לי שבטחול לא נוגעים האים התרופה זה הורדה במשקל ובטחול מה הטיפול

לקריאה נוספת והעמקה

אכן שחמת ואכן משני לכך הגדלה של הטחול ודליות הטחול הינו סמן הוא לא מחלה המחלה הבסיסית היא הצטלקות קיצונית של הכבד כתובצאה מכבד שומני

22/07/2019 | 06:05 | מאת: שחמת הכבד

האם הטיפול בשחמת זה ירידה במשקל עקב כבד שומני תודה

18/07/2019 | 19:39 | מאת: נחמן

שלום,פרופסור! לאישתי 4 שנים לפחות יש נוגדים ANA בדם בטיטר 1:80.בנוסף לכך היה ALT מוגבר קלות 34-36.היא אובחנה כסובלת מכבד שומני.לאורך כל השנים שאר בדיקות המעבדה תקינות(כולל בדיקות ספירת דם,ביוכימיה,בדיקות להפטיטיס,AMA,ASMA,ANCA). בחודשיים האחרונים בדיקות ALT נעות בין 25 לבין 32. היום התקבלה תוצאת בדיקת ANA.היא חיובית,אך הפעם טיטר עלה 1:160. האם העליה בטיטר של ANA מעידה על מחלה אוטואימונית בכבד או בכלל יש סיכוי למחלה ממאירה בכבד? אילו בדיקות כדאי לעשות לצורך הבירור? תודה. נחמן

לקריאה נוספת והעמקה

לא הבנתי את השאלה בנוגע לממאירות אז קשה לענות עליה בכל מקרה בנוכחות אנזימים תקינים, נוכחות נוגדנים אימונים לא אומרת שיש מחלת כבד אוטואימונית

15/07/2019 | 19:04 | מאת: דני

כבר הרבה זמן שאני סובל מריח גוף רע ואני לא יודע מאיפה זה נובע, עשיתי בדיקת דם שיצאה תקינה. אז הרופא לא הבין במה מדובר. אז אם מישהו יכוון אותי לרופא מומחה אודה לך.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן אין קשר למחלת כבד

14/07/2019 | 12:53 | מאת: מור

שלום רב, בעלי בן 34 בריא בדרך כלל ערך בדיקות דם תקופתיות, ובכולן ערך הalkp גבוה. שאר הערכים של תפקודי הכבד תקינים: 25.6.19- 134 14.5.19- 124 30.4.19- 127 3.1.18- 105 כמו כן מזה כמה חודשים יש לו עייפות בלתי מוסברת. רופאת המשפחה הפנתה אותה לגסטרואולוג אך התור הבא הוא רק בעוד חודשיים. רצינו לבדוק האם מדובר במשהו מסוכן שדורש טיפול דחוף ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא מסוכן ללא דחוף , אם ה GGT תקין לא מדובר על מקור כבדי