פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול

הפורום יעסוק באבחון וטיפול במחלות כבד. הפורום מזמין את הגולשים לשאול שאלות בנושאים ספציפיים, כגון: מחלות כבד נגיפיות (הפטיטיס A,B,C), כבד שומני, נזק מאלכוהול ותרופות, מחלות מטבוליות ואוטואימוניות, מחלות דרכי מרה, סרטן ראשוני של הכבד והשתלות כבד.
4693 הודעות
4251 תשובות מומחה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול

פורום זה עוסק במחלות כבד בקרב מבוגרים בלבד.
20/10/2018 | 09:09 | מאת: קובי

שלום , מצרף את תוצאות הבדיקה משנת 2016 ותוצאות הבדיקה 10.2018 . קיים לי ירידה קלה ב GGT אך עדיין גבוה . יש לציין באולטרסונד נמצא כי הכבד שומני קצת .מה עליי לעשות לא אוכל באופן קבוע דברים שומניים , עושה פעילות גופנית , לא שותה ולא מעשן . GGT - 206 (בשנת 2016 - 272 ). SGP - 53 ( בשנת 2016 - 152 ) . כל שאר תוצאות הבדיקה בתפקודי כבד תקינים . CHOLESTEROL 198 LDL 134 תודה

18/10/2018 | 14:42 | מאת: י

מצטער על השאלה הדבילית, עשו לי בדיקת סיטי ואמרו שהכבד שלי מעט מוגדל, אחרי 3 ימים ביצעתי אולטרסאונד שמדד גודל תקין 12 סמ, בדף כתוב "בעל מרקם הומוגני" , השאלה היא כזו, מרקם הומוגני זה המרקם התקין והרצוי? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן כן

16/10/2018 | 15:10 | מאת: רונית

שלום בני בן 15, עשה חיסונים לצהבת b בינקותו (לידה ובגיל חודש). עשה בוודאות 2 זריקות, איני זוכרת אם עשה שלישית. אני לא מוצאת את פנקס החיסונים. רמת הנוגדנים שלו היום היא 12.5. האם יש צורך בחיסון נוסף? האם בזריקה בודדת או כל הסדרה מחדש? איך אני יודעת אם קיימים נוגדנים לצהבת a? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם כתבת שיש נוגדנים אז אני מנחיה שאת יודעת שאלה נוגדנים אימוניות מוגדרת מעל ל 10 לאור גילו הצעיר כדאי שיעשה בעוד מס שנים שוב על מנת לבדוק האם נשארה רמה גבוה

13/10/2018 | 13:41 | מאת: יוליה

שלום יש לי שאלה. עשיתי ס.ט. אם חומר ניגוד (בוריד + שתייה). בתשובה כבוב: "הכבד בגודל תקין בעל מרקם אחיד. באונה הימנית של הכבד מודגמת המאנגיומה בקוטר 1.1 ס"מ. רושם להמאנגיומה נוספת זעירה בכיפת הכבד בסגמנט 8 בקוטר עד 0.6 ס"מ. כמו כן, מספר מוקדים היפודנסיים קטנים בכבד, קרוב לוודאי ציסטות זעירות.ובסיכום: "אין לזהות ממצאים חריגים בטווח הסריקה.השאר כמפורט". השאלה שלי: אם אין אפשרות לדעת ב100% שזה ציסטות, יש מצב שזה גרורות ממקום אחר? צריך לעשות בדיקות נוספות? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אין ברפואה מושג של 100% יש ממצאים שאופיינים ל ובמקרה הנדון ממצאים שהינם שפירים

11/10/2018 | 12:51 | מאת: רונית

שלום אני בת 40 ונשואה. לפני שנתיים בזמן הריון עשיתי בדיקה וקיבלתי תוצאה: HEPATITIS Bs Ag - Negative בתאריך 5.9.18 עשיתי בדיקה וקיבלתי תוצאה: HEPATITIS Bs Ag - Positive HBV QUANTITATIVE PCR - 2.6*10^2 עשיתי 2 בדיקות חוזרות, בתאריכים 25/9/18, 27/9/18 קיבלתי בשתיהן את התוצאה: HEPATITIS Bs Ag - Negative בתאריך 3/10/18 עשיתי בדיקות נוספות: HEPATITIS Bs Ab - 2.00 IU/L HEPATITIS Bc IgM - Negative HEPATITIS Bc Ab TOT. - Negative HEPATITIS Be Ag - Negative HEPATITIS Be Ab - Negative רופאת המשפחה שלי אומרת שהבדיקה הראשונה מקורה בטעות מעבדה. שאני לא נחשפתי מעולם לנגיף והמליצה לי להתחסן. אכן התחסנתי מנה ראשונה. אחרי החיסון רופא אחר שהתייעצתי איתו אמר שיש מצב מאד נדיר של נשאות סמויה, והמליץ על PCR נוסף. אציין שבעלי נבדק ונמצא : HEPATITIS Bs Ag – Negative. כמו כן הוא לא מחוסן. אני ובעלי לא נמצאים בשום קבוצת סיכון. למיטב ידיעתי מעולם לא קיבלתי חיסון למחלה זו. אני כבר מבולבלת ואשמח לעצתכם. האם אני נחשפתי לנגיף? האם יש נזק מהחיסון? מה הסיכון לתינוק שלי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן 2 הרופאים צודקים, סביר להניח שלא נחשפת ולא נדבקת והבדיקה הינה טעות, ואכן יש מצב של נשאות סמויה ולכן יש צורך לבצע HBV DNA חוזר על מנת לאשר את הטעות ולא רק ההסרולוגיה - כלומר אכן יש צורך בבדיקת DNA חוזרת ואם שלילית לסכם כטעות מעבדה התינוק שלך התחסן עם לידתו אלא אם אתם מתנגדים לחיסונים

16/10/2018 | 15:04 | מאת: רונית

חזרו תוצאות PCR Not Detected מודה לך מקרב לב על העזרה והמענה.

11/10/2018 | 10:29 | מאת: שולמית כהן

בבדיקת אולטרסאונד במסגרת מעקב צהבצ b כבד אינו מוגדל במרקמו היפראקוגני ובלתי אחיד מתאים להסננה שומנית בבדיקה לפני ממצא זה לא היה לפני שנתיים היה לי כבד היפוגני אשמח לתשובתכם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הסננה שומנית נובעת מעלייה במשקל התפתחו של סנדרום מטבולי והשפעות אחרות - אנא פנה לרופא על מנת לקבל הנחיות

10/10/2018 | 10:57 | מאת: בילורובין גבוה

שלום לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם שהתוצאות היו: Bilirubin Total 1.7 גבול עליון לנורמה הוא 1.2 Bilirubin Conjugated 0.3 גבול עליון לנורמה הוא 0.2 בבירור שעשיתי דרך האינטרנט ראיתי שתוצאה אפשרית לתוצאה עלולה להיות מחלה בכבד כשרציתי להמשיך לטפל הרופאה שלי אמרה שהתוצאות אינן חריגות ומדובר בתסמונת גילברט(הרופאה לא ראתה אותי) הייתי רוצה לשלול אפשרות שהבעיה היא בכבד לכן אני ממשיך לברר(אגב לא היו תסמינים הלכתי להבדק בגלל בחילות שיש לפעמים במיוחד אחרי שתיית אלכוהול ולא מדובר בכמות גדולה או אכילת מזון מהיר, עשיתי בדיקה זאת לפני כשנתיים והתוצאות היו בנורמה(בילירובין כליי 0.7)

לקריאה נוספת והעמקה

הרופאה צודקת ואיננה צריכה לבדוק אותך כדי לאבחן את זה כייון שזהו אבחון על סמך בדיקות דם

10/10/2018 | 22:13 | מאת: בילירובין

לא קיים סיכוי שהתופעה נגרמת עקב פגיעה בכבד?

09/10/2018 | 23:27 | מאת: מעיין

שלום אשמח לעזרה בפענוח הבדיקה: HEPATITIS Bs Ab 2.00 IU/L HEPATITIS Bc IgM Negative HEPATITIS Bc Ab TOT. Negative HEPATITIS Be Ag Negative HEPATITIS Be Ab Negative HEPATITIS Bs Ag Negative אשמח להסבר מה משמעות הבדיקה. האם נדבקתי בעבר בנגיף? האם הייתי נשאית וכעת החלמתי? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לא נדבקת לא נשאת ולא חוסנת

09/10/2018 | 14:07 | מאת: לי שחר

שלום בדיקות מעבדה תוצאות חריגות: Cpk-332 Ast-33 Alkp-146 מה אני צריכה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

לגשת לרופא בבקשה אנסה להמחיש זה כמו לשאול יש לי צבע ירוק אדום וכחול איזה רהיט יכולה לעשות...

שלום רב, אני בת 42, בשנה שעברה עברתי בדיקת us, בה נמצא כבד שומני. לפני כשבועיים עברתי שוב בדיקת אולטרסאונד, בפיענוח: כבד שומני, מרקם גס, ואבן בכליה הימנית. כמו כן, איברים מוסתרים עקב ריבוי גזים. האם ממצאים אלו מעידים על שחמת כבד? תודה מכל הלב

לקריאה נוספת והעמקה

.

שלום רב, השנה שעברה עברתי בדיקת us, בה התגלה כבד שומני. לפני כשבועיים עברתי שוב בדיקת us, בפיענוח: כבד שומני ומרקם גס, וכן אבן בכליה הימנית. האם זו החמרה? והאם הממצאים האלה מעידים על שחמת הכבד? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ממליצה בחום שתדברי עם הרופא שלך הרבה בריאות

07/10/2018 | 11:39 | מאת: ר

שלום רב, בעבר נטלתי במשך תקופה ארוכה כדורים כנגד פטריות בציפורניים. הבדיקות דם היו תקינות אך לאחר תקופה דיי ארוכה בה נטלתי את הכדורים הערכים בבדיקות של AST ו-ALT עלו. לא בצורה משמעותית שהצריכה טיפול אך הייתי במעקב ולאחר כשנה הערכים חזרו למצב התקין. כעת הפטריה בציפורן שוב חזרה. האם יש דרך בה כן אוכל לקחת כדורים כדי לטפל בבעיה מבלי לסכן את הכבד?

לקריאה נוספת והעמקה

אכן יש צורך לבצע מעקב אחר האנזימי כבד, אין מניעה מנטילת הכדורים ועל פי העלייה להחליט האם ניתן להמשיך או להפסיק אין דרך לנבא לפני

ב mri שביצעתי לפני חודש ישנה תשובה והייתי רוצה לדעת אם בכלל יש מה לברר ולאיזה רופא לפנות. ביצעתי את הבדיקה עקב כאבי בטן ממושכים ללא כל סיבה . שהיו מוקלים מעט עם כדורים בשם קל-בטן. מעברי חיידק עיקש הליקובטר שישב בקיבה 5 שנים ללא הצלחה עם 5 קורסים של אנטיביוטיקות שונות. . סיכום הבדיקה - טחול בגודל תקין. נצפו מספר מבנים בעלי אות מוגבר ברצפי T2 פזורים בטחול עד 9 מ"מ קוטרם, אשר עוברים האדרה ונשארים מואדרים בהשוואה לרקמת הטחול בשלבים מאוחרים. בכבד ניצפו ציסטות פזורות בגודל עד 8 מ"מ אשר הגדולה מהן בסגמנט 8. לא נצפו קישריות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום עליון או מזנטריום.

לקריאה נוספת והעמקה

הציסטות בכבד הן קטנות ובדרך כלל לא דורשות בירור נוסף. לגבי הממצאים בטחול מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי צורך בהמשך בירור שכן דרושה ההתייחסות של המפענח לגבי טיב הממצאים. הממצאים אינם מסבירים את כאב הבטן.

04/10/2018 | 00:48 | מאת: שרית

שלום רב, אני בת 42 בבדיקת us בשנה שעברה אובחן כבד שומני. לפני מספר ימים עברתי שוב בדיקת us, בפיענוח: כבד במרקם גס, שומני. וכן אבן בכליה הימנית. האם ישנה החמה משנה שעברה לפי הממצאים? והאם בעקבות כך שהכבד במרקם גס זה אומר שיש פיברוזיס? תודה מקרב לב

לקריאה נוספת והעמקה

התמונה הרנטגנית של מגורגר אכן מאפיינת הצטלקות על מנת להעריך את מצבך אנא פני למומחה למחלות כבד

האם ממצאים אלו מעידים על שחמת כבד? תודה מכל הלב

האם ממצאים אלו מעידים על שחמת כבד? תודה מכל הלב

על מנת לאבחן שחמת יש צורך בהערכה כוללת ומידע נוסף

04/10/2018 | 00:42 | מאת: שרית

שלום רב, אני בת 42 בבדיקת us בשנה שעברה אובחן כבד שומני. לפני מספר ימים עברתי שוב בדיקת us, בפיענוח: כבד במרקם גס, שומני. וכן אבן בכליה הימנית. האם ישנה החמה משנה שעברה לפי הממצאים? והאם בעקבות כך שהכבד במרקם גס זה אומר שיש פיברוזיס? תודה מקרב לב

03/10/2018 | 22:13 | מאת: נעמה

שלום אני בת 38 ידוע על זילבר הבילירובין שלי נע לאורך השנים עד 2.5 רציתי לדעת האם מותר לי בימים של חום או כאב ראש לקחת 2אקמול ביחד נניח פעמיים ביום? או שבגלל הזילבר זה עלול לסכן את הכבד? אני חייבת אקמול כי לא יכולה לקחת נוגדי דלקת גורמים לי לכאבים בקיבה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר הרבה בריאות

03/10/2018 | 13:54 | מאת: שלומי

אובחן אצלי כבד שומני לאחר שנמצאה עליה באנזמי הכבד בבדיקה של פיברוסקאן נמצא נקודה 1: 4.8 נקודה 2 :4.9 רשום שמתחת ל7.1 זאת צלקת מימלית F0-F1 מה המשמעות של התוצאה ? האם הערכים הנמוכים מעידים שהמצב תקין או שיש עדיין סיבה לחשוש עם בעיות כבד בהמשך ?

לקריאה נוספת והעמקה

הערכים הנמוכים מייצגים את מידת הפיברוזיס של הכבד כלומר מידת הצלקת הערכים שציינת נמוכים ולכן לא מעידים על מחלת כבד מתקדמת, מאידך יש צורך להעריך את כל מכלול הנתונים שכן בכבד שומני הרקמה איננה הומוגינית ולכן יכולות להתקבל בנקודות שונות תוצאות שונות

03/10/2018 | 10:57 | מאת: אביתר

שלום. אני בן 47. לפני שנה זיהום בבטן בשגילה שגרם לי לירידת משקל חדה ומאז הבטן טרם התייצבה ורגישה מאוד. ירדתי למשקל 50 קג על גובה 1.78 ממשקל 60 הרגיל שלי. כל בדיקות המעבדה היו תקינות. לפני 3 חודשים התחלתי קצת לעלות במשקל אבל בחודש האחרון סובל מדי יום קצת מבחילות. CT בטן לפני 3 חודשים תקין. בבדיקת מעבדה שבוצעה היום ספירת דם תקינה, כימיה תקינה, בדיקת שתן תקינה. AST ALT תקין בקצה התחתון של של הנורמה GGT ואלקליין פוספט באמצע הנורמה LDH תקין 220 קלציום ואלקטרוליטים תקינים ***יש חריגה בבילירובין הישיר. bilirubin total 1.95 mg/dl bilirubin direct 0.55 mg/dl אציין שלאורך השנים היה לי לפעמים טוטל בילירובין קצת מוגבר עד 1.5-2 ואמרו שזה ז'ילברט אבל הישיר תמיד היה נמוך עד 0.2 גם כשהטוטל היה מוגבר. 1. האם יש משמעות לבילירובין הישיר המוגבר? 2. האם זה דורש המשך בירור? 3. האם זה יכול להיות ההסבר לקצת בחילות באחרונה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה הכוללת לכל השאלות הינה לא ואכן ככל הנראה מדובר בגילברט

05/10/2018 | 15:54 | מאת: אביתר

תודה רבה על התשובה. שימחת אותי. רופא המשפחה שלי כמה חודשים בחול והרופא המחליף אמר לי שזה שהבילירובין ישיר עלה זה דורש בירור כי בז'ילבר הבילירובין הישיר לא עולה. והפנה אותי לעשות US בטן ( עשיתי כבר CT בטן לפני 3 חודשים... ) ולחזור על בדיקות. האם אני מבין נכון, שבזילבר גם הישיר יכול לעלות ל 0.55 מעל הנורמה? והיות וכל יתר תפקודי הכבד תקינים אז אפשר להיות שקט ואין צורך בבירורים נוספים ( אחזור על בדיקת דם עוד 4 חודשים ) האם נכון? תודה

עשיתי בדיקה אולסטרנוד בטן כבד- בגדול תקין מרקם הומגני הימנית הודגם מוקד אקוגניי 0.8 ס"מ יכול להתאים להמנגיומה טחול - מעט מוגדל 13.3 מרגם מגורגר כיס מרה גודל תקין ללא אפנים דרכי מאין מורחבות לבלב תקין כליה ימנית ושמלאית תקינה וערמונית תקינה הייתי אצל רופא משפחה והוא אמר לי כמה פעמים שזה תקין ועוד רופאים אמרו כך לפי מה שאת רואה איך הבדיקה?

הבדיקה אכן תקינה לפי תיאורה. ההמנגיומה הינה ממצא פיר שאין לו כל משמעות ואינו דורש בירור נוסף

לאחר בדיקה על קולית של בטן עליונה (אותה ביצעתי לפני ההריון) נמצא "כבד מוגדל במשרעת של 17 ס"מ, אקוגניות תקינה. לא נאמר לי שצריך טיפול מיוחד או כלום. מה התוצאה אומרת? צריכה לפנות לחוות דעת נוספת?

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ לבצע בדיקות דם ובמידה ותקינות בשלב זה אין צורך בהמשך בירור כלשהו אלא רק במעקב לאחר ההריון

27/08/2018 | 10:54 | מאת: סובל

לפני כחודשיים אובחן לי וירוס cmv מה שגרם לעליה בתפקודי כבד וכן באולטרסאונד נמצא המנגיומה בגודל 1 ס"מ לפני שבוע לאחר סבל ממושך בבטן הובחן לי החיידק הליקובקטר . הרופא הביא לי מרשם ל 3 סוגי אנטיביוטיקה השאלה אם עדיף בשלב הזה לא לקחת אותם שלא לגרום נזק נוסף לכבד ??

לקריאה נוספת והעמקה

המנגיומה הינה ממצא שפיר שלא קשור לאנזימי הכבד. אין מניעה מנטילת האנטיביוטיקה לחיידק ההליקובקטר אך בכל מקרה מומלחץ להתייעץ גם עם הרופא המטפל

23/08/2018 | 19:36 | מאת: לולי

מזה כשש שנים מטופלת בכדורים נגד כאבים מסוג אוקסיקונטין ופרקוסט. בבדיקות דם אחרונות Urobilinogen 2 שזו תוצאה חריגה. האם זה משהו שדורש בירור נוסף? יכול להיות תוצאה של משכחי הכאבים? כל בדיקות הדם בשנים האחרונות היו תקינות מבחינת תפקודי הכבד, מה המשמעות של התוצאה הזו? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

במידה והבדיקות האחרות תקינות אין צורך בבירור נוסף. ככל הנאה לא קשור למשכחי הכאבים

22/08/2018 | 14:45 | מאת: שיראל

שלום, עברתי לידה בניתוח קיסרי דחוף לפני כחודשיים וחצי הסיבה הייתה ירידה בדופק העובר, היה לי זיהום בדם כתוצאה מהניתוח הקיסרי טופלתי באוגמנטין ולאחר מכן אמפיצלין דרך הוריד. עשו לי בדיקות דם וראו שהכל יצא תקין ושוחררתי הביתה. היום כחודשיים וחצי לאחר הלידה חשתי כאבי ראש חזקים והופנתי לבדיקות דם והתוצאה היא שהייתה לי עליה משמעותית בתפקודי כבד SET 87 וALT 116 האם אני צריכה להתחיל לדאוג?

לקריאה נוספת והעמקה

באופן כללי באנזימי כבד ברמה זו , כל עוד תפקוד הכבד תקין אין מקום לדאגה אך מומלץ להפנותך ליעוץ רופא על מנת להחליט האם יש מקום לבירור נוסף וקביעת משטר מעקב

20/08/2018 | 15:08 | מאת: נטע

שלום.עם ידוע מתי תיאה תרופה שמרפא לגמרי דלקת כבד ב. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דלקת בכבד יכולה להיגרם מסיבות שונות, לחלקן כבר יש טיפול יעיל כך שאין תשובה כללית לשאלה זו

19/08/2018 | 19:24 | מאת: יהושע

שלום רב אשתי בת 50 הובחנה מגיל צעיר כחולה בוילסון .לוקחת כדורים בצורה סדירה. לאחרונה נפיחות ברגליים ובבטן ועליה במשקל . בבדיקת us כבד שומני ללא מיימת בטנית. בבדיקת דם רמות גבוהות של אנזימי כבד. האם יש חשש לשחמת כבד . והאם בבדיקת us ניתן לאבחן זאת . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ככל הנראה התופעות קשורות להתקדמות המחלה בכבד , יש צורך ביעוץ רופא על מנת להחליט על המשך הטיפול

19/08/2018 | 15:56 | מאת: אלה

אני לוקחת במשך שבוע entecavirלפני ימיים התחלתי להרגיש נמלים דקירות כמו מחתים בגפיים .זה קשור לתרופה .ועם זה מסוכן.סימנים לא קובעים. תודה

כעקרון תופעות אלו לא מסוכנות ובד"כ חולפות בהמשך

17/08/2018 | 15:10 | מאת: ג'וני

שלום ד"ר. אינני בטוח שהשאלה מתאימה לפורום זה, אבל אני ממש אשמח לשמוע את דעתך על התיאור הבא, ייתכן שיש קשר לנושא הפורום. אני בן 26. מבנה גופי רזה, היה פעם רזה מאוד. מזה שנים, במיוחד בשנים האחרונות, אני חווה עייפות חריגה לאחר שאני אוכל מזון בכמויות, שלכאורה, הן אמנם לא קטנות אבל עונות על ההגדרה של ארוחה "מלאה" לכל דבר, לדוגמה: מנת חומוס, טוסט גבינה צהובה, מנת פסטה שמנת גדולה, ועוד. ראשית, לרוב אני בכלל מתקשה לסיים את הארוחה, בשעה שחבריי לשולחן אוכלים יותר מהר ומסיימים הכל. שנית, לעניין הסימפטומים שאני חווה: *סחוט*, הרגשה של "כובד", מלאות גדולה, *אפאטיות*. עייף מאוד, מתקשה ללכת מרחקים ארוכים לאחר הארוחה. מה דעתך? מידיעותייך ומניסיונך - האם ייתכן שיש כאן בעיה ובאפשרותך להכווין אותי לכיווני בדיקה ספציפיים? תודה רבה מראש! ג'וני.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן לא הפורום הנכון מניחה שערת המון ברורים לאורך השנים לפי אופי השאלה ולכן קשה לי להעריך האם יש צורך להמשך ברור על פניו נראה שאין מחלה קשה הרבה בריאות

16/08/2018 | 11:23 | מאת: צורי

שלום רב. בן 18, בילירובין עלה לאחרונה, פחות מ-20. באולטראסאונד בטן: כיס מרה מעט מכווץ עם דופן מעט מעובה. טחול מעט מוגדל במראה מעט גדוש. מה זה אומר?? תודה

קשה לדעת, יש צורך להוועץ ברופא

שלום בן 43, עם עודף משקל. בריא בדר"כ, ללא תרופות. מזה שנים יש כבד מוגדל ושומני (ב - US), ולרוב היה גם עליה באנזימי הכבד מעל הנורמה. בשנה האחרונה אני מקפיד יותר על פעילות גופנית, וכן נוטל תוסף תזונה (גדילן + ארטישוק). לא ביצעתי בשנה+ האחרונה הדמיה נוספת, אך בבדיקות הדם תפקודי התכבד בטווח הנורמה. כל כמה זמן נדרש לעשות USלצורך מעקב? האם העובדה שתפקודי הכבד בטווח הנורמה מעידה על שיפור או שבתיאוריה יכול להיות החמרה במצב הכבד (דלקת/הצטלקות וכדו') אף שבדיקות הדם תקינות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

למעשה אין הנחיות הבינלאומיות נושא האולטרסאונד בויכוח רוב הרופאים ממליצים על פעם בשנה בדיקות הדם אכן יכולות תקינות למרות מחלה מתקדמת אך בשלב זה נראה כי אתה מבצע את הדברים הנכונים על מנת לשפר ולשמר את תפקוד הכבד

היי ד״ר, השאלה שלי היא כזאת - בן 19 בריא בד״כ לא נוטל תרופות קבועות, לא מעשן ולא שותה משקאות חריפים. בחודש האחרון 3 פניות למיון עקב תחושת מחנק בגרון, תחושה שהריאות מנותקות מהגוף, דופק מהיר (טכיקרדיה), רעד ותחושת עילפון. א.ק.ג תקין, אולטרסאונד בטן תקין, צילום ריאות תקין ובדיקות דם בבה״ח תקינות מלבד: בבדיקת אולטרסאונד בטן נמצא כי הכבד מעט מוגדל Bilirubin total : 4 - Bilirubin Conjugated : 0.6 - Bilirubin Unconjugated : 3.5 - pO2 (mmHg) 27 (המינימום התקין - 83) Ceruloplasmin : 17.6 - רוב הרופאים שפגשתי קבעו כי מדובר בהתקף חרדה. המשכתי עם אותם מאפיינים הלאה ולמדתי קצת להכיל אותם, אבל לפני כ7 ימים התחילו להיות לי בנוסף לכך לחץ וכאב חד בצד השמאלי בחזה, כאבי ראש, חום קל, כאבי בטן מלווים בגזים בבטן, תחושת חום בבטן העליונה, תחושה, לחץ ומגע של דופק באמצע הבטן וחוסר יכולת לאכול. כל דבר שאני מכניס לפה זוכה לבחילה ותחושת בטן מלאה אף על פי שאני אוכל בקושי. כתמים אדומים תת עוריים התחילו להופיע לי פעם ב והם נעלמים מיד שאני שם לב אליהם. ירדתי גם לפחות 5 קילו בתקופה הזאת. בעקבות כך הלכתי מרצוני לאולטרסאונד דופלר פרטי. הממצאים שם הם שהאיברים בבטן תקינים, כולל הכבד (בגודל תקין). אך קשרי הלימפה מעט מוגדלים וצמוד לאיזור הקרדיה של הקיבה נמצא מבנה היפואקואי בגודל 3.6 ס״מ על 1.1 ס״מ, יתכן גם ממצא כבדי. מלבד בדיקות הדם החריגות, כל שאר הבדיקות (כימיה, המטולוגיה כללי, המטולוגיה ספירת דם, וירולוגיה, אימונולוגיה) ללא חריגות. שאלתי היא האם אפשר לקשר בין התחושת חנק, דופק ורעד לכאבי הבטן שנוצרו בשלב מאוחר יותר, ולמה המאפיינים שלי מתאימים? לפני כן הייתי בסדר גמור ופתאום בפחות מחודש הכל התהפך. יש לי תור בנוסף בהמשך השבוע לאקו לב, יעוץ גסטרו, תפקודי ריאה ובשבוע הבא mri בטן עם חומר ניגוד. יש משהו מסוים שאני צריך לבדוק שעוד לא בדקתי? תודה על מענה.

לקריאה נוספת והעמקה

אתה עושה ברור נרחב מעל ומעבר הרבה בריאות

11/08/2018 | 12:17 | מאת: עדי

בת 30 במשקל תקין. הכבד מוגדל במשרעת של 17.3 סמ. שומני במידה מאוד קלה. לגבי הכבד לא מצויין דבר נוסף וכל יתר האיברים- תקין תפקודי כבד תקינים . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מה הסיבה בגינה בוצעה הבדיקה? לא בטוח שמדובר בהגדלה אמיתית

14/08/2018 | 20:59 | מאת: עדי

הסיבה לביקור אצל רופא המשפחה היא עייפות לא מוסברת וכאבי בטן לא ספציפיים. האולטרה סאונד בוצע בעקבות בדיקה גופנית מאז הבדיקה כאבי הבטן נעלמו נשארה רק עייפות.

11/08/2018 | 09:56 | מאת: אלה

לאחרונה גילו אצלי הפטיטיס ב שלא ידוע לפני.הומלץ טיפול בentecavir.איך כדיי לוקחת את התרופה ותופעות לווי.עם אפשר לבצע פעילות גופנית בחדר כושר ? בנוסף גילו משקע בכיס מרה. מה זה אומר ו עם כדי לוקחת ursolidתודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול מצויין להפטיטיס B ולא מפריע לשגרת החיים הרגילה בהחלט מומלץ חדר כושר ואורח חיים בריא

09/08/2018 | 09:50 | מאת: אלה

בזמן אחרון גילו לי דלקת כבד ב .הומלץ טיפול ב entecovir .בבדיקות דםhbsag חיובי hbv dna 800000 עליה בתיפקודי כב400alt. אולטרס תקין .עם זה טיפול המקובל ואחי טוב .תודה

לקריאה נוספת והעמקה

2 תרופות קיימות היום כטיפול הכי טוב להפטיטיס B אנטקביר הינה אחת מהם

06/08/2018 | 12:29 | מאת: אלה

שלום! בוצי אולטרסאונד כבד ציסטה בואנה ימנית של כבד בגודל0.9 סם .בנוסף משקה בכיס המרא.חוץ מזה בדיקה תקינה. מה זה אומר.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זה אומר שיש ציסטה - כיס נוזל חסר חשיבות קלינית משקע בכיס מרה - תלוי בסימפטומים ותלוי בסיבה שבגינה בוצעה הבדיקה

את האבחנה של ההאולטרסאונד כבד לאחר שהיתה עליה באנזמי הכבד ישנה עליה בHEMOGLOBIN A1C % כעת עומד על 6.2 ובבדיקת דם האחרונה נמצא cmv חיובי פעיל שכנראה גרם לעליה חדה מאוד של אנזמי הכבד שוב פעם. GOT-86 174-GPT אבצע עוד שבוע בדיקת גם נוספת לראות אם השפעת הוירוס חלפה. מה משפיע על מה ? הסוכר בדם על תפקודי הכבד ? או שכבד שומני משפיע על הסוכרים בדם ? אני לא שותה אלכוהול , אני לא סובל מעודף משקל ההפך אני מתאמן בחדר כושר ומשתדל מאוד להקפיד על תזונה אני בן 42 178 שוקל 80 קילו בעיקר מסת שריר. האם יש טיפול מיוחד או הקפדה מיוחדת שאני חייב לשים אליה לב ? יש דרך לטפל בכבד שומני

לקריאה נוספת והעמקה

לעליה באנזימי כבד יש סיבות רבות . אכן CMV יכול לגרום לעליה ויש צורך להמשיך מעקב, שימו שאבקות חלבון יכול לגרום לבעיה וכן סכרת מהגורמים שציינת הטיפול בהתאם לסיבה ולגורמי הסיכון

03/08/2018 | 18:35 | מאת: רון

שלום רב קיבלתי מכה יבשה בצד ימין בצלעות. הופנתי לאחר כשלושה שבועות לאולטרא סאונד בטן עליונה והתגלה הממצא-כבד לא מוגדל מרקם אחיד באונה הימנית נצפה נגע אקוגני 4.1 ס"מ מתאים להנגיומה. למה הכוונה? על פי רופא המשפחה זה מולד ואין דאגה. האם העניין מצריך בדיקות נוספות? או בלל הממצא הוא מהמכה?

לקריאה נוספת והעמקה

ממצא זהאכן ממצא שפיר ואיינו דורש המשך ברור

03/08/2018 | 17:01 | מאת: חסוי

שלום, אני בת 25, סובלת ברקע מפיברומיאלגיה (כולל עצירות כרונית). בשבוע האחרון כאבים בבטן שמאלית עליונה. בבדיקות דם אנמיה ואיבוד משקל לאחרונה. אשמח לדעת מה אומר הממצא ב-US בטן: בשער הכבד הודגמה קישרית לימפה בגודל 0.5*1 ס"מ. שאר הבדיקה תקינה מבחינת מבנה וגודל. על מה זה עשוי להעיד? והאם יכול להיות קשור לבעיה/דלקת במעי? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

בלוטה בודדת וקטנה הינה ממצא שכיח ואיננו בהכרח מצביע על מחלה

11/08/2018 | 22:22 | מאת: לינוי

יש נפיחות בעוד כמה בלוטות לימפה בבית השחי ובמפשעה...

30/07/2018 | 13:33 | מאת: יהלי

לאחרונה התחלתי ליטול פלקוניל ואני חשה כאב באיזור הכבד. בבדיקת דם נצפתה עלייה באנזימי הכבד. האם יש קשר בין נטילת התרופה לבין העלייה באנזימי הכבד?

לקריאה נוספת והעמקה

אכן יכול לגרום השאלה כמה העלייה גבוה ומה הדעניקה לאורך זמן

24/07/2018 | 15:29 | מאת: מורן

היי דוקטור אני אשמח שתגיד לי מה אומרת הבדיקה.הרופא משפחה אמר שתקין אבל ראיתי שכתוב משהו שיש בכבד. אני נורא חוששת ולחוצה אנא ממך אמור לי מה הבדיקה אומרת ואם היא באמת תקינה. תודה רבה לך דוקטור...

לקריאה נוספת והעמקה
24/07/2018 | 15:31 | מאת: מורן

לא יודעת עם הקובץ הועלה אבל רשום שהכל תקין חוץ מנגע אקוגני באונה ימינית בכבד 1.3 ס"מהמתאים להמנגיומה

המנגיומההיא ממצא שפיר ואיננו דורש המשך ברור

25/07/2018 | 06:56 | מאת: מורן

תודה על התשובה דוקטור... הייתי אצל הרופאת משפחה היא אמרה ליתר בטחון עוד 3 חוגשים שאעשה שוב אבל שאני לא יפחד ושזה לא ממאיר ולא יהפוך לממאיר בעזרת השם. פשוט בבדיקה שעשיתי לפניי שנתיים זה לא היה אז נבהלתי. צודה דוקטור

17/07/2018 | 20:33 | מאת: אור

שלום רב. בבדיקת אולטרה סאונד נמצא ממצא של משרעת כבד מוגדל בגודל של 18 סנטימטר, ובעל מרקם שומני. אינני שותה ומשקלי כ 110 קילוגרם, גובהי 177, מבנה גוף בעל עצמות כבדות. מה עליי לעשות לאחר ממצא זה ולאן עליי לפנות. רופאה כללית ענתה לי שאם ארזה הכבד יחזור לגודלו המקורי. הנכון הדבר? במידה ולא להיכן עלי לפנות לבדיקת הנושא באופן יסודי יותר. האם עליי להיות מודאג מאוד ממצא זה? תודה רבה אור

לקריאה נוספת והעמקה

אכן צודקת הרופאה - ירידה במשקל ופעילות גופנית הן הטיפול למחלתך בהצלחה

11/07/2018 | 17:39 | מאת: אתי

שלום רב, קיבלתי תשובה של ביופסיה מעי דק. FRAGMENTS OF GASTRIC MUCOSA SHOWING A FEW REACTIVE LYMPHOID NODULES T63000 T63000 אשמח לפענוח... תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בממצאים שפירים ונורמליים

09/07/2018 | 10:41 | מאת: גלית

בבדיקת mri של השדיים שעשיתי לפני שבועיים קיבלתי אתמול תשובות הכל היה תקין בשד אבל רשמו הערת לוואי נצפו מס גושים בכבד עד לגודל של 24 ממ מה זה יכול להיות נכנסתי ממש לחרדה רצינית רשמו המשך בדיקות וקולורציה...וזה בכללmri שדיים,אני ממש בחרדות מזהה ויש לי תור ר בסופש לרופא

לקריאה נוספת והעמקה

MRI שדיים הוא לא בדיקה המיועדת לאפיון הממצאים בכבד. מומלץ בשלב ראשון על ביצוע סונאר מכוון לכבד כדי לאפייין את הממצאים שכן הממצאים יכולים להיות שפירים

שלום דוקטור. בת 49 בריאה בדרך כלל. ידוע מזה שלוש שנים על כליה שמאל מתפקדת 19 אחוז וימין 81 אחוז. הגעתי לבדיקת סי טי היות ובאולטראסאונד דופלר כליות שביצעתי התגלה ממצא לוואי בטחול בגדול 2.3 על 2.5 היפודנסי, אווסקולרי. להלן התוצאות של הסי טי: בסיסי הריאות תקינים. בקע היאטלי קטן. הכבד בגודל תקין, מרקמו שומני. תהליכים היפודנסיים זעירים באונה השמאלית של הכבד בקוטר 0.1 ס"מ, טיבם אינו ברור, קרוב לוודאי שפירים. דרכי המרה התוך כבדיות והכולדוכוס אינם מורחבים. כיס המרה אינו תפוח. הטחול בגודל תקין, תהליך היפודנסי בקוטב העליון של הטחול בקוטר 1.2 ס"מ, טיבו אינו ברור. הטחול והאדרנלים תקינים בגודל ובמרקם. הכליה הימנית בגודל ומנח תקינים, ללא סימני הידרוניפרוזיס או אבנים. הכליה השמאלית קטנה מהנורמה, פרנכימה מאוד דקה וסימני הידרוניפרוזיס קשה. מערכת נוספת בצורה "בלונית". האורטר השמאלי אינו מורחב. לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום, באגן ובמפשעות. מילוי פיתולי המעי הדקים תקין. תוכן פקאלי רב לאורך הקולון אינו מאפשר דיון על דופנותיו. דיברטיקולוזיס בקולון ללא סימני דלקת. דיברטיקול בשליש היורד של התריסריון. בקע טבורי קטן, מכיל שומן פריטוניאלי בלבד. השלפוחית בעלת דופן סדיר. הרחם אינו מוגדל, מכופף אחורה. תהליכים היפודנסיים בשתי השחלות, אחד מהם בשחלה הימנית בעל גבול העובר האדרה בקוטר 1.8 ס"מ, זקיק קרוב לוודאי. מבנה גרמי תקין. סיכום: תהליכים היפודנסיים בכבד, שפירים קרוב לוודאי. .US תהליך היפודנסי בטחול, טיבו אינו ברור, קרוב לוודאי שפיר, יכול להתאים להמאנגיומה, לקורלציה עם בדיקת אולטראסאונד . הכליה השמאלית קטנה מהנורמה, בעלת פרנכימה מאוד דקה, מערכת מאספת מורחבת בצורה "בלונית". היצרות בUPJ ממצאים בשחלות, לבירור נוסף גניקולוגי. לציין כי בשני בדיקות אולטראסאונד לאחרונה לא נאמר דבר חריג בקשר לכבד. גם לא היותו שומני. (אני עם עודף משקל קל). כל בדיקות תפקודי הכבד תקינות כמו גם כל שאר בדיקות בדם, מלבד לימפוציטים נמוכים. אשמח לחוות דעתך על התוצאות. לא הבנתי מתשובתך מה לדעתך משמעות התוצאות תודה ושבוע טוב ומבורך, זואי

לקריאה נוספת והעמקה

הממצא בטחול ככל הנראה שפיר (המנגיומה9 אך מומלץ להתייעץ גם עם המטולוג/כירורג לגבי הכבד השומני בד"כ האולטרסאונד יותר מהימן בהערכה.

06/07/2018 | 18:55 | מאת: דור

שלום, בבדיקת MRI נרשם הכבד מוגדל ללא הסננה שומנית בולטת על פני שני האונות של הכבד, הודגמו ממצאים היפר וסקולריים אשר אינם בולטים בשאר הסריקות ככל הנראה מדובר ב FNH מול שינוי פרפוזיה, מומלצת בדיקה עם הזרקת חומר ניגוד הפטובילארית ספציפי כגון MULTIHANCE עם סריקה מאוחרת כעבור שעה וחצי לאחר הזרקת חומר ניגוד לוריד, מה משמעות התוצאות והאיזה בדיקה נדרשת מדובר

לקריאה נוספת והעמקה

בשתי האפשרויות שתוארו מדובר בממצאים שפירים אבל כדי להגיע לאבחנה מדוייקת של הממצאים הומלץ על ביצוע בדיקת MRI נוספת עם חומר מיוחד (multihance) שיתרונו הוא שהוא מופרש לדרכי המרה ע"י תאי הכבד כך שבעזרתו ניתן להבחין בין ממצאים שונים.

06/07/2018 | 10:19 | מאת: רויטל אברהם

שלום.ברצוני לדעת אחרי כמה זמן מלקיחת אנטביוטיקה ניתן לעשות בדיקות דם חוזרת(נמצא לי תפקודי כבד גבוהים).חשוב לי לציין שאינני שותה אלכוהול כלל ולא נוטלת תרופות קבועות ושאלתי השניה מה יכול לגרום לעלות את תפקודי הכבד ?!תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לבצע בדיקת דם אחרי שבועיים שלשה כדי לעקוב. ישנם גורמים רבים שיכולים לגרום לעליה באנזימי כבד וללא כל הפרטים קשה להגיד מהי הסיבה.

אחותי עשתה בדיקת אולטראסאוד של כבד שומני ובבדיקה נמצא שצמוד לכיס המרה יש נגע היפואקוגני סולידי בגודל 3.5×2.5ס"מ כמובן שרופאת המשפחה הפנתה אותה לבדיקות... אך בנתיים מה עלינו לדעת בממצא זה לטוב ולרע ?? אשמח לתשובה תודה ענת.

לקריאה נוספת והעמקה

ישנן אפשרויות רבות לטיב הממצא והוא חייב המשך בירור. קשה לומר בשלב זה רק על סמך בדיקת האולטרסאונד בלבד.

03/07/2018 | 18:20 | מאת: סאל

אני בן 32, גובה 176, משקל 72. לפני 3 שנים עשיתי ביופסית כבד והתוצאה היתה שיש לי כבד שומני עם עדות ל-nash אך ללא פיברוזיס. בבדיקות הדם בד"כ יש לי hdl יחסית נמוך (קצת מגבול תחתון), וויטמין די חסר, וערכי alt יחסית גבוה, טריגלצרידים גבוהים, ופיריטין גבוה. סימפטומים שמפריעים, עייפות וקשיי קשב וריכוז. לפני כשבוע עשיתי בדיקת פיברו-סקאן, והתוצאה היתה שיש לי NASH (דרגה s2) עם פיברוזיס בדרגה f2-f3 ! אציין שאבא ודוד שלי עברו השתלת כבד! אני מבין את המשמעות של התוצאות, שזה כבר מצב מסוכן, השאלות שלי האם בכל זאת המצב הפיך? אני גם מודאג מזה שהמחלה מתקדמת ואני לא מצליח לעצור אותה; לא מצליח למצוא את הסיבות שמחמירות אותה, הרי אני מנסה לעשות ספורט ולשמור על אוכל בריא (לא מצליח תמיד, יש תקופות שאני לא עושה ספורט אלא יושב כל היום, ולפעמים אוכל לא כלכך בריא כמו ממתקים ועוגות). המצב שלי מטריד אותי ומונע ממני להיכנס במע' יחסים, ולעבור מקום עבודה חדש. הוא משפיע על כל החיים שלי. מה דעתכם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

המצב יכול להיות הפיך. יש צורך ביעוץ כבד מסודר על מנת לבדוק את האפשרויות הטיפוליות ולבצע מעקב.

01/07/2018 | 17:11 | מאת: לי

הופנתי לאולטרסאונד בשאלה של כבד שומני, על רקע עליה ב GGT. להלן הממצאים: מוקד איזואקוגני 6.9 ס״מ באונה שמאלית עם זרימת דם קלושה. אודה לחוות דעת

לקריאה נוספת והעמקה

ישנו ממצא בכבד שיכול להתאים להרבה דברים, יש צורך ביעוץ כבד מסודר עם בדיקות הדם ובדיקת ההדמיה וכן לעבור על בדיקות קודמות (אם קיימות) על מנת להחליט על דרך הבירור והמעקב.

01/07/2018 | 14:32 | מאת: נירה

שלום רב. עשיתי MRI בעקבות אולטרסאונד וסיטי של ציסטות בטחול. בסיטי נתגלו ממצאים בכבד והומלץ על MRI. אבקש עזרה בפענוח התשובה: כבד בגודל תקין.קונטור כבד סדיר. נודולים מרובים פזורים עפ"נ פרנכימת הכבד.מדגימים סיגנל מעט גבוה ברצפי T2 W.אינם מזוהים בערכי T1W.נראים היטב לאחר הזרקת גדוליניום בשלב העורקי ומדגימים האדרה הטרוגנית.מתמזגים עם פרנכימת הכבד בסריקות המאוחרות.אינם מדגימים הפרעה בדיפוזיה. טחול בגודל תקין.באספקט האחורי התחתון של הטחול 3 ציסטות בקוטר עד 3 ס"מ.בסיכום הוסיף לגבי הנודולים שזה מתאים לתהליכים שפירים.ייתכן המנגיומות מרובות אטיפיות באבחנה מבדלת ניתן לחשוב על פליוסיס הפטיס(האם קיימת קליניקה נכוונת).מומלץ לבצע מיפוי כד"א ובהתאם החלטה על ביופסיה. ציסטות בטחול אינן ספציפיות.באבחנה מבדלת לימפאנגיומה.ייתכן והציסטות פוסט טראומטי.יתכן וקשורות עם פליוסיס בטחול. בשלב זה ממליץ על מעקב בלבד.מה זה הנודולים האלה? האם זה כמו גידולים? היית ממליצה על המיפוי כד"א או שרק מעקב? (לציין כי בדיקות דם תפקודי כבד תקינות לפני כחודשיים). תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

במקרים כאלו שקיימות מספר אפשרויות (כנראה שפירות) לממצאים בכבד מומלץ על יעוץ כבד מסודר על מנת לעבור על בדיקת ההדמיה ובדיקות קודמות (אם קיימות) ולהחליט על המשך הבירור.

שלום דוקטור. בת 49 בריאה בדרך כלל. ידוע מזה שלוש שנים על כליה שמאל מתפקדת 19 אחוז וימין 81 אחוז. הגעתי לבדיקת סי טי היות ובאולטראסאונד דופלר כליות שביצעתי התגלה ממצא לוואי בטחול בגדול 2.3 על 2.5 היפודנסי, אווסקולרי. להלן התוצאות של הסי טי: בסיסי הריאות תקינים. בקע היאטלי קטן. הכבד בגודל תקין, מרקמו שומני. תהליכים היפודנסיים זעירים באונה השמאלית של הכבד בקוטר 0.1 ס"מ, טיבם אינו ברור, קרוב לוודאי שפירים. דרכי המרה התוך כבדיות והכולדוכוס אינם מורחבים. כיס המרה אינו תפוח. הטחול בגודל תקין, תהליך היפודנסי בקוטב העליון של הטחול בקוטר 1.2 ס"מ, טיבו אינו ברור. הטחול והאדרנלים תקינים בגודל ובמרקם. הכליה הימנית בגודל ומנח תקינים, ללא סימני הידרוניפרוזיס או אבנים. הכליה השמאלית קטנה מהנורמה, פרנכימה מאוד דקה וסימני הידרוניפרוזיס קשה. מערכת נוספת בצורה "בלונית". האורטר השמאלי אינו מורחב. לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום, באגן ובמפשעות. מילוי פיתולי המעי הדקים תקין. תוכן פקאלי רב לאורך הקולון אינו מאפשר דיון על דופנותיו. דיברטיקולוזיס בקולון ללא סימני דלקת. דיברטיקול בשליש היורד של התריסריון. בקע טבורי קטן, מכיל שומן פריטוניאלי בלבד. השלפוחית בעלת דופן סדיר. הרחם אינו מוגדל, מכופף אחורה. תהליכים היפודנסיים בשתי השחלות, אחד מהם בשחלה הימנית בעל גבול העובר האדרה בקוטר 1.8 ס"מ, זקיק קרוב לוודאי. מבנה גרמי תקין. סיכום: תהליכים היפודנסיים בכבד, שפירים קרוב לוודאי. .US תהליך היפודנסי בטחול, טיבו אינו ברור, קרוב לוודאי שפיר, יכול להתאים להמאנגיומה, לקורלציה עם בדיקת אולטראסאונד . הכליה השמאלית קטנה מהנורמה, בעלת פרנכימה מאוד דקה, מערכת מאספת מורחבת בצורה "בלונית". היצרות בUPJ ממצאים בשחלות, לבירור נוסף גניקולוגי. אשמח לחוות דעתך על התוצאות. תודה ושבוע טוב ומבורך, זואי

לקריאה נוספת והעמקה
02/07/2018 | 22:51 | מאת: זואי

לציין כי בשני בדיקות אולטראסאונד לאחרונה לא נאמר דבר חריג בקשר לכבד. גם לא היותו שומני. (אני עם עודף משקל קל). כל בדיקות תפקודי הכבד תקינות. תודה שוב

הכבד השומני ככל הנראה אינו קשור לממצא בטחול והעובדה שבדיקות הדם של הכבד תקינות מעודדת. בדיקת הסיטי פחות טובה לאבחנה של כבד שומני.

איך ממשיכים? מה עוד לבדוק? תודה

הממצאים בטחול ככל הנראה שפירים (המנגיומה) אך בכל מקרה מומלץ להתיעץ עם המטולוג/כירורג. לגבי הכבד השומני ככל הנראה אין לך והאולטרסאונד יותר מהימן מבחינה זו. הטיפל לכבד שומני הינו שמירה על תזונה ופעילות גופנית