פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול

הפורום יעסוק באבחון וטיפול במחלות כבד. הפורום מזמין את הגולשים לשאול שאלות בנושאים ספציפיים, כגון: מחלות כבד נגיפיות (הפטיטיס A,B,C), כבד שומני, נזק מאלכוהול ותרופות, מחלות מטבוליות ואוטואימוניות, מחלות דרכי מרה, סרטן ראשוני של הכבד והשתלות כבד.
5063 הודעות
4807 תשובות מומחה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול

פורום זה עוסק במחלות כבד בקרב מבוגרים בלבד.

אשמח אם תוכלי לפרט לי יותר באשר לתשובתך "כל התשובות נכונות". למה התכוונת? והאם כדאי וצריך לבדוק עוד דברים?    

אשמח אם תוכלי לפרט לי יותר באשר לתשובתך "כל התשובות נכונות" כדי שאוכל להבין טוב יותר למה התכוונת

19/04/2021 | 18:34 | מאת: נעמי

האם כשיש אי ספיקת לב וכבד מוגדל זה סיבה לעלייה בתפקודי כבד? האם יש צורך להיות במעקב גסטרו ולעשות גסטרוסקופיה?

1. כן 2. תלוי בדרגת החשד להתפתחות שחמת

19/04/2021 | 10:08 | מאת: אביטל

בת 37. ברקע מחלת כליות מסוג IGAN ומחלת השימוטו. נמצאת במעקבים. בשנה האחרונה תפקודי הכבד מוגברים בבדיקות חוזרות פי 3-4 מהנורמה וכל חודש שעושה בדיקה הערכים ממשיכים לעלות בצורה מתונה אבל לעלות. ביצעתי את כל הסרולוגיות שיצאו תקינות וב US בטן עליונה נכתב כבד שומני בדרגה קלה. יש לציין שאני לא בעודף משקל, אוכלת בריא וכו'. הייתי במרפאת כבד ושם נאמר לי שדרגה קלה של כבד שומני בד"כ לא גורמת לעלייה כזו באנזימי כבד ובינתיים אחת לחודש עושה בדיקות של אנזימי הכבד. בנוסף יש גם כולסטרול מעט מוגבר שהנפרולוגית ביקשה שאעשה אחריו מעקב ושבפעם הבאה שאבוא אליה תשקול התחלה טיפול בסטטינים. שאלותיי הן: 1. האם באמת דרגה קלה של כבד שומני לא גורמת לעלייה כזו באנזימי הכבד (פי 3 ו- 4 מהנורמה)? 2. האם מלבד בדיקות של אנזימי כבד אחת לחודש צריך וכדאי לבדוק עוד דברים? 3. האם יכול להיות שקיים קשר בין המחלות האוטואימוניות שלי לאנזימי כבד המוגברים ולכולסטרול?

כל התשובות נכונות

19/04/2021 | 07:55 | מאת: אמנון

שלום, התחלתי טיפול מונע (שחפת לטנטית) באיזוניאזיד לפני כחודש וחצי כהכנה עתידית לטיפול ביולוגי (קרוהן) לאחר חודש טיפול תוצאות אנזימי הכבד: AST - 88 הטווח 5-35 ALT - 124 הטווח 5-45 ידוע לי כי התרופה מעלה אנזימי כבד. האם העליה היא ברמה הצפויה או עליה חדה מידי ? האם נדרש לבצע פרט לבדיקה אחת לחודש משהו נוסף ? עד איזה ערכים ניתן להמשיך בטיפול האיזוניאזיד ? לאילו תופעות נוספות יש לשים לב ? תודה נ.ב. בטופל בסכרת בשנות ה-50 (לא שותה ולא מעשן)

אכן יכול להיות מהתרופה, אכן צריך מעקב אם תמשיך העליה או שתופיע הבת יהיה צורך להפסיק את הטיפול

18/04/2021 | 00:06 | מאת: מאור

שלום, אבא שלי בן 88 לאחר TAVI הוסיפו פלביקס ופוסיד לאחר שהתפתחה אי ספיקת לב ימנית על רקע הפרעה דיאסטולית. נוזלים ירדו בהצלחה עם הפוסיד ואם הייתה מיימת הייתה קלה. מזה שנים ידוע על עמילאז גבוה 150-160, בבדיקה אחרונה 102 עם ליפאז 19 בבדיקות אחרונות הופיעו בעיות בתפקודי כבד הTAVI היה ב09/03 בדיקות תקינות 22/03 GGT 60, פוספטזה בסיסית 123, LDH 561 אך יש לציין שגבוה כל הזמן כנראה בגלל MGUS MPN. בילירובין AST ALT תקינים. חלבון 6.48 אלבומין תקין 13/04 GGT 74, פוספטזה בסיסית 140, AST 50 כלומר גבוה, ALT 25, בילירובין כללי 1.48, בילירובין ישיר 0.31, LDH 612 אך שוב זה שנים. חלבון 7.26 לאחר הTAVI התפתחה אנמיה לא ברור למה. ירידה מערכים של 10.5-11 בדרך כלל ל 8.4. עלתה עד ל9.7. הפטוגלובין תקין. בבדיקה אחרונה 11.2 בעיקר מה שמטריד אותי זה כל הבדיקות שקשורות לכבד שהופיעו. הGGT והפוספטזה בהתחלה - וגם המשיכו לעלות, יחד עם הבילירובין והAST. לעמילאז אף פעם לא התייחסו אז לא יודע למה קשור. נעשה אולטרסאונד בטן לראות אם יש משהו מבחינת המעבדה מה דעתך? האם את חושבת שזה מהלב ואז זה אמור לחזור לנורמה אחרי הטיפול? אם כן אחרי כמה זמן בדרך כלל? כי הוא על הפוסיד כבר חודש ובלי נוזלים 10 ימים כבר לפני הבדיקה האחרונה לאחר שהעלנו פוסיד. אם לא מהלב, זה מחשיד למשהו?

18/04/2021 | 00:08 | מאת: מאור

בנוסף האם יש חשד להמוליזה? כעיקרון יש רטיקוליציטים, אבל הפטוגלובין תקין. זה יכול להסביר את תפקודי כבד?

18/04/2021 | 21:21 | מאת: מאור

אעדכן שבאקו לב הפרעה דיאסטולית אבל חדר ועלייה ימין תקין עם זאת כן יש JVP, בצקת קצת וכבד נמוש מוגדל 4 סמ אז לא ברור אם כן יש בעיה בלב ובגלל זה הכבד או לא בכל מקרה מה עושים עם זה שהכבד מוגדל ושתפקודי כבד עלו?

בשלב ראשון מאזנים א הלב ועל פי המהלך והדינמיקה מחליטים על המשך הברור, הרבה בריאות

13/04/2021 | 22:24 | מאת: דנה

נראה בבדיקות הדם שנמצא כי יש לי כבד שומני, האם הדבר עלול להוות סכנה/בעיה ברצון להרות או שיכול לפגוע בהריון? תודה.

לא כל כך ברורה השאלה, רוי להוועץ עם רופא על מנת להבין מה היא דרגת מחלת הכבד לפני ההריון

13/04/2021 | 22:15 | מאת: ישראלה

שלום רב אישה בריאה בct בטן נכתב: ״בכבד נצפו 6 תהליכים עגולים הגדול שבינהם מקוטר 1.8 ס״מ חלקם מתאימים לציסטות האחרים קטנים מידיי לאפיון. - תהליכים היפודנסיים קטנים מרובים פזורים על פני הכבד טיבם לא חד משמעי האם יכול להיות שהממצאים הנ״ל הם גרורות? לא ידוע על סרטן חס וחלילה

14/04/2021 | 02:22 | מאת: ישראלה

בנוסף לכך בct בטן מ2010 נכתב: הודגמו 4 נגעים היפודנסיים זעירים עד קוטר 0.3 ס"מ בסגמנט 8 אשר נותרים היפודנסיים בכל הסריקות. בסבירות גבוהה המדובר בציסטות האם זה מרגיע ויכול להעיד על טיב הממצאים של הסיטי הנוכחי? (שבו נכתב ״קטנים מידיי לאפיון״) תודה

צריך לראות ולהשוות את הממצאים , על פניו על פי התשובה כעת נראה כי מדובר בציסטות שהם ממצאים שפירים ולא מדאיגים

13/04/2021 | 21:25 | מאת: מיכל

שלום רב בת 55: בבדיקת ct חזה בקרינה נמוכה נכתב לי נגע היפודנסי באונה הימנית בכיפת הכבד בקוטר 1.5 ס״מ אציין כי בבדיקת אולטרהסאונד מ2018 נכתב: כבד, אינו מוגדל, באונה הימנית מודגמת ציסטה בקוטר 1.4 ס״מ בנוסף בct בטן שנערך לפני חודשיים נכתב: הכבד בגודל תקין, תהליכים ציסטיים באונה הימנית של הכבד, הגדול בקוטר של עד 2 ס״מ מה המשמעות? יש המשך בירור שצריך לעשות? האם הציסטה יכולה להיות סרטנית? תודה!

14/04/2021 | 02:20 | מאת: מיכל

בנוסף אציין שבאולטרהסאונד ב2015 לא ראו שום ציסטה

נראה כי מדובר באותו ממצא שהינו ציסטה פשוטה , ממצא שאיננו מדאיג

09/04/2021 | 16:39 | מאת: ויקי

שלום רב אני בת 48, ללא מחלות רקע, ללא השמנה, לא נוטלת תרופות ולא שותה אלכוהול. כוחסטרול בבדיקת דם אחרונה עלה (213), טריגלצירידים בנורמה, סוכר 90. לאחר עליה באינזימים alt 81, act 44 , הופנתי ל us והתברר שיש לי הסננה שומנית קשה ללא ממצאים נוספים. התחלתי מיד דיאטה ים תיכונית עם הגבלת שומנים, סוכרים ופחמימות כי עד לאחרונה אכלתי הרבה מתוק ומאפים. קראתי בכמה כתבות שאסור גם לאכול שום, בצל, לימןן וקקאו ( אבקה) ? האם זה נכון ? ישנם הרבה מתכונים דיאטתיים עם תוספות אלו ולכן חשוב לי לדעת אם כדאי להשתמש בהן חופשי? האם ויטמין E מומלץ כי ההמלצות לעתים סותרות. לצערי התורים לרופאים גאסטרו ארוכים מאד ולכן אני בשלב זה רוצה להעזר בעצות בפורום.

נראה שקיבלת החלטה על שינוי אורח חיים ולכן שאלות על הרכבי מזון וערכים תזונתיים כדאי מאוד שתפני לדיאטנית התפקיד של ההפטולוג היא להעריך את הסיבות היכולות להיות קשורות להפרעה באנזימי כבד והממאים בסונר, פחות ההרכב התזונתי בהצלחה

08/04/2021 | 07:05 | מאת: שרון

שלום!האם ציסטה 2 ס"מ עם מחיצות עדינות ביותר דורשת בירור?הממצא נצפתה באולטראסאונד לאחרונה.אך בשנת 2013 ו2017 נצפתה גם בסיטי.אומנם בגודל קטן יותר. תודה

אם ציסטה נצפתה לפני שנים ולא השתנתה - אין משמעות להמשך ברור או מעקב

05/04/2021 | 15:33 | מאת: דינה

שלום רב! בשנת 2015 באופן אקראי התגלו לי אנזימי כבד מוגברים(ALT-83,AST-45).הדבר היחידי שמצאו אז הוא כבד שומני.מאז עשיתי דיאטה והליכה ואנזימי כבד התייצבו בגבול העליון של הנורמה ובאוגוסט 2020 אפילו היו מתחת לגבול העליון של הנורמה.מ2015 ועד שנת 2020 נעשה לי בירור יסודי ,כולל בירור אימונולוגי וכלום לא נמצא פרט לANA 1:80. נעשה US כבד כל חצי שנה ופעם מצאו כבד שומני ופעם -לא.תלוי במוסד הרפואי בו נעשתה הבדיקה.בשנת 2020 לא נמצא כבד שומני פעמיים ואז שוחררתי מהמעקב. בשנת הקורונה לא עשיתי הליכה ולא שמרתי על הדיאטה קשוחה כמו בעבר:הרשתי פעם בשבוע שוקולד,מידי פעם נקניק,לימון עם סוכר,ספגטי,תפ''א,. לאחרונה עליתי במשקל 2 ק''ג.אני שוקלת 66ק''ג והגובה שלי 157.אני בת 58. אתמול עשיתי בדיקות תקופתיות ובבדיקות:ALT-98!!!,AST-40. כולסטרול-259 טריגליצרידים-193 HDL-88 LDL-132 NON-HDL-171 מטופלת שנים רבות על ידי סטטינים(10 מ''ג פעם ביומיים) שאר הבדיקות תקינות:ספירה,CRP,אימונוגלובולינים,פטאפרוטאין,אלבומין,פרוטאין,סוכר,סוכר עבור 3 חודשים האחרונים. היום חזרתי על הבדיקה והתוצאות גרועות עוד יותר: ALT-127,AST-54. האם הקפיצה כזאת בתפקודי הכבד מעידים על ההתקדמות במחלת הכבד(בשחמת)? בתודה מראש. בברכה, דינה

07/04/2021 | 20:52 | מאת: דינה

היום עברתי בדיקת אולטאסאונד ולפי דבריה של הרופאה הכבד תקין לחלוטין ואפילו לא שומני.אם כך,אז מה יכולה להיות סיבה לקפיצה באנזימי הכבד? תודה

על פי הכתוב הוכחת במקרה שלך שיש קשר ישיר בין התזונה והמשקל לעלייה באנזימי כבד, ברור שלאחר זמן ממושך באם מופיעה עלייה חדשה יש צורך לחזור על ברור, מניחה שפנית לרופא להמשך החלטה על הברור

בת 37. ברקע מחלת כליות מסוג IGAN ומחלת השימוטו (בחורה "אוטואימונית"). נמצאת במעקב נפרולוג ואנדוקרינולוג. בעשרה החודשים האחרונים תפקודי הכבד מוגברים ובכל פעם הערכים ממשיכים לעלות. לפני כשבוע עשיתי בדיקות והערכים שיצאו הם: (AST - 88 (0-31 (ALT - 98 (0-34 (GGT - 51 (0-38 ב US בטן עליונה שעשיתי נכתב "כבד שומני" בדרגה קלה. יש לציין שאני לא בעודף משקל, לא שותה אלכוהול ושומרת על תזונה בריאה. לא מזמן הייתי במרפאת כבד ושם הרופאה אמרה לי שהבדיקת US לא מספיק אמינה (נכתב שהיתה קיימת בעיה טכנית) ושזו לא הסיבה שתפקודי הכבד מוגברים. כרגע ממשיכה מעקב של תפקודי כבד אחת לחודש וביוני יש לי שוב תור למרפאה. רופאת המשפחה אמרה לי שזו יכולה להיות גם בעיה כבדית אוטואימונית בשל הרקע האוטואימוני שלי. שאר הבדיקות (סרולוגיה וקרישה)תקינות. שאלותיי הן: 1. האם זו אכן יכולה להיות בעיה כבדית אוטואימונית בשל הרקע האוטואימוני שלי? 2. האם יש עוד דברים שכדאי לבדוק? 3. האם כדאי לי לחזור על ה US בטן עליונה לאחר שבבדיקה הראשוננ נכתב שהיתה בעיה טכנית? ובהמשך לשאלתך: המדדים האוטואימוניים כגון ANA וכו' יצאו תקינים כולל גם הסרולוגיות למעט זה שגיליתי שלא היו לי נוגדנים להפטיטיס B ובתור אחות הייתי חייבת להתחסן שוב. 4. האם יכול להיות קשר בין המחלות האוטואימוניות שלי לבין העלייה באנזימי הכבד? 5. גם רמות הכולסטרול שלי קצת גבוהות למרות שאני מאד מקפידה על תזונה בריאה ולא נמצאת בעודף משקל ובפעם האחרונה שהייתי אצל הנפרולוגית היא כתבה בסיכום ביקור שאמשיך מעקב אחר השומנים בדם ושנשקול טיפול בסטטנים. כרגע עוד לא הוחל טיפול בסטטינים כי התור שלי לנפרולוגית רק ביוני.

מבינה את החששות בזמן שישנן בדיקות לא תקינות ועדיין אין תשובה חד משמעית מה המקור, אך כפי שיינתי קודם - נבנתה תכנית הגיונית למעקב, כעת אין סכנה בבדיקות בערכים האלה ועל פי המהלך והמעקב יבנה המשך הברור

04/04/2021 | 18:32 | מאת: דינה

שלום רב! האם דם המוליטי עלול לגרום לעליה בתפקודי כבALT וAST? תודה

AST בהחלט אם הערכים מאוג מוגברים וההמוליזה משמעותית מוגברים לעיתים גם ALT

03/04/2021 | 22:42 | מאת: בר

שלום רב, כשבועיים שני סובלת מהרגשה רעה מאוד, עייפות מטורפת, חולשה קשה, כאבי שרירים, בחילה ועליה במשקל. בבדיקות דם נמצא: B12 - 1051 pmol/L GLUCOSE 102 mg/dl BILIRUBIN TOTAL - 1.46 mg/dl AST (GOT) - 32 U/L שאר הבדיקות תקינות. מעולם לא היה לי סוכר כ"כ גבוה בצום, ובטח שלא b12. אני מבינה שזה יכול לרמז על בעיה בכבד? תודה רבה מראש!

על פי הכתוב ALT, ALP, GGT תקינים ולכן לא נראה שמקור הבעיה בכבד

בת 37. ברקע מחלת כליות מסוג IGAN ומחלת השימוטו (בחורה "אוטואימונית"). נמצאת במעקב נפרולוג ואנדוקרינולוג. בעשרה החודשים האחרונים תפקודי הכבד מוגברים ובכל פעם הערכים ממשיכים לעלות. לפני כשבוע עשיתי בדיקות והערכים שיצאו הם: (AST - 88 (0-31 (ALT - 98 (0-34 (GGT - 51 (0-38 ב US כבד ובטן שעשיתי נכתב "כבד שומני" בדרגה קלה. יש לציין שאני לא בעודף משקל, לא שותה אלכוהול ושומרת על תזונה בריאה. לא מזמן הייתי במרפאת כבד ושם הרופאה אמרה לי שהבדיקת US לא אמינה (נכתב שהיתה קיימת בעיה טכנית במהלכה) ושתפקודי הכבד לא מוגברים בגלל זה. כרגע ממשיכה מעקב של תפקודי כבד אחת לחודש וביוני יש לי שוב תור למרפאה. רופאת המשפחה שלי אמרה לי שזו יכולה להיות גם בעיה כבדית אוטואימונית בשל הרקע האוטואימוני שלי. שאר הבדיקות (סרולוגיה וקרישה)תקינות. שאלותיי הן: 1. האם זו אכן יכולה להיות בעיה כבדית אוטואימונית בשל הרקע האוטואימוני שלי (השימוטו וה- IGAN)? 2. האם ישנם עוד דברים שניתן וצריך לבדוק? 3. האם כדאי לחזור על ה US כבד או שזו אכן בדיקה פחות אמינה?

מהם המדדים האוטואימונים בבדיקות דם? עושה רושם שנבנתה תכנית עבודה עם מחשבה מאחריה

בהמשך לשאלתך: המדדים האוטואימוניים כגון ANA וכו' יצאו תקינים וגם הסרולוגיות שעשיתי להפטיטיס יצאו תקינים מלבד הפטיטיס B שיצא שלילי ובתור אחות הייתי חייבת להתחסן שוב. אחרי מנה ראשונה יצא ab חיובי ולכן לא זקוקה להמשך מנות החיסון. 1. האם כדאי לבדוק עוד דברים? 2. האם יש טעם לחזור על ה US בטן עליונה? 3. האם יכול להיות קשר בין המחלות האוטואימוניות שלי לבין העלייה באנזימי הכבד? התור החוזר שלי אליכם הוא רק ביוני ובינתיים תפקודי הכבד ממשיכים להיות בעלייה...

יש לציין שגם רמות הכולסטרול קצת גבוהות למרות שאני מקפידה על תזונה בריאה ולא נמצאת בעודף משקל. ובפעם האחרונה שהייתי אצל הנפרולוגית היא כתבה בסיכום ביקור המשך מעקב שומנים בדם ולשקול טיפול בסטטנים. בינתיים לא הוחל טיפול. ביוני אהיה גם אצלה. האם יש קשר בין הדברים?

02/04/2021 | 15:23 | מאת: אביטל

בת 37. ברקע מחלת כליות מסוג IGAN ומחלת השימוטו (בחורה "אוטואימונית"). נמצאת במעקב נפרולוג ואנדוקרינולוג. ב 9-10 חודשים אחרונים שלושת תפקודי הכבד מוגברים פי 2-3-4 מהנורמה. בכל פעם הערכים ממשיכים לעלות... ב US כבד ובטן שעשיתי נכתב "כבד שומני" בדרגה קלה. יש לציין שאני לא בעודף משקל, לא שותה אלכוהול ושומרת על תזונה בריאה. לא מזמן הייתי במרפאת כבד שם הרופאה אמרה לי שהבדיקת US לא אמינה (נכתב שהיתה קיימת בעיה טכנית במהלכה) ושלא יכול להיות שתפקודי הכבד מוגברים בגלל זה. כרגע ממשיכה מעקב של תפקודי כבד כל חודש וביוני יש לי שוב תור למרפאה. רופאת המשפחה שלי אמרה לי שזו יכולה להיות גם בעיה כבדית אוטואימונית. שאר הבדיקות תקינות (כולל סרולוגיות וקרישה) שאלותיי הן: 1. האם זו אכן יכולה להיות בעיה כבדית אוטואימונית בשל הרקע האוטואימוני שלי (השימוטו ו- IGAN)? 2. האם ישנם עוד דברים שניתן וצריך לבדוק? 3. האם כדאי לחזור על ה US כבד או שבכל מקרה זו בדיקה פחות אמינה?

03/04/2021 | 20:33 | מאת: אביטל

נא להתעלם משאלה זו ולענות על השאלה המעודכנת. תודה

נא להתעלם משאלה זו ולענות על השאלה המעודכנת. תודה

בדיקת US ובה נכתב כבד שומני בדרגה קלה הינה למעשה בדיקה תקינה הסונר הוא אמעי נוסף בהערכה של מחלות כבד ובו ניתן לאפיין א מרקם הכבד ולחפש סימנים שומנים כמו הגדלת טחול היכולים להיות כאשר מחלת הכבד מתקדמת

שלום בחודשים האחרונים אני לוקח בכל יום כדור פריזמה 20 מ"ג ,וכדור נקסיום 40 מ"ג. בבדיקות דם אחרונות : (ALT(GPT עלה מ 30 ל 53 , ו AST(GOT) עלה מ 27 ל 43. איזה משני הכדורים כנראה גרם לעליה?

לא בהכרח שהכדורים גרמו לעליה זו נדיר מאוד שמשהו מהם גורם לעלייה באנזימים, אם כי מתואר

שלום רב, עקב כאבי בטן עליונה צד ימין עם תחושות בחילה קלות שמופיעות בעיקר ללא אוכל (אחרי אוכל פחות כואב) פניתי לרופאה. באולטראסאונד: כבד משרעת 15 סמ ומרקם אקוגני, באונה ימנית גוש רך,אקוגני בקוטר 2.8 סמ. אציין שאני בת 44. כבר 4 שנים בטיפולי פוריות. אמורה להתחיל סבב נוסף בקרוב. ברקע: טחורים מידי פעם מדממים בניגוב וופיסורה. אובחן עי גסטרואנטרולוג בבדיקת סיגמואידסקופיה בדצמברה2018. (70 סמ נבדקו עד לכפף הכבד). האם המצב הנל דורש המשך בירור? ואם כן-כיצד? חוששת מבדיקות ct עקב פגיעה בטיפולי הפוריות.

כיוון שזהו פורום כבד - אתייחס לממאים בכבד על מנת לאפיין ממצא שמופיע בסונר בטן יש צורך לפענוח של הרנטגנולוג - רופא מומחה לאפיון הממאים בכבד אני לא יכולה לנחש מה הממצא על פי הכתוב

שכחתי לציין שרשום לסיכום בכבד "באבחנה מבדלת": המנגיומה

המנגיומה היא ממא שפיר אך אם זה "באבחנה מבדלת" ולא נראה כמו או מתאים ל אז יש בעיה להתחייב ולכן 2 אפשרויות או להשוות לבדיקות קודמות אם היה או לחליפין לבצע הדמייה נוספת

תודה. לאור העובדה שאני בטיפולי פוריות ואמורה להתחיל סבב נוסף כעת, האם יש להמתין עד לבירור? איזו בדיקת הדמיה כדאי לבצע בשקלול הרקע שלי?

24/03/2021 | 14:38 | מאת: יעל

שלום אני שבועיים אחרי ניתוח לב פתוח לתיקון מסתם בבדיקות דם יצאו תפקודי כבד גבוהים האם זה אמור לרדת עם הזמן או שזה פגיעה כרונית מעכשיו בעקבות הניתוח?

תלוי בסיבה לעליה, כמה עלו האנזימים האם יש מדדים נוספים לפגיעה בכבד, מה המחשבה לסיבה לעליה הרבה בריאות

25/03/2021 | 07:43 | מאת: יעל

האם זה יכול להיות כתוצאה מתרופות או שזה בהכרח מעצם הניתוח? נתנו לי זלדיאר קרדילוק לוסק ואספירין הכל זמני מלבד הקרדילוק שזה יהיה לטווח ארוך

הכל יכול להיות , ברפואה יש חשיבות לאינטרפטיה של הבדיקות בהתאם להקשר ולכן לא ניתן לנתח את התוצאות כך

06/03/2021 | 20:39 | מאת: אבו שאח אמיר

הנבדק עבר בדיקת אולטרסאונד בטן, להלן התוצאה: מיימת וכבד שומני עם איזור היטרוגיני. הערמונית מוגדלת. ממצא ליוואי: בקע טבורי. הנבדק בן 78 חולה סכרת. הומלץ לו בדיקת CT דחופה באיזור הבטן. כעת מצבו לפני הבדיקה שתתקיים מחר, בטן נפוחה מאוד עם קשיי נשימה, ורגליים נפוחות מאוד. אשמח לקבל חוות דעתך לנושא והמלצתך. מודה מאוד **החולה הוא עם קרבה משפחתית דרגה ראשונה.

מקווה שפנה לטיפול רפואי הרבה בריאות

27/02/2021 | 18:59 | מאת: אלון

מה חדש בתרופות לריפוי להפטיטיס ב .עם קיים כמו בс . מתי יכול להיות .תודה

טרם, מקווים שבעתיד, אין ספק שעובדים על זה

25/02/2021 | 02:41 | מאת: טיפה מודאג

אני בגיל 21, עברתי קורונה לפני כמעט 5 חודשים, ומאז מרגיש חולשה ועייפות בלתי נסבלים, לפעמים אני צריך לישון יותר מ12 שעות מעת לעת וגם כשאני ישן מספיק אני מרגיש חולשה נוראית ומסיים את היום אחרי ביצוע משימה אחת, לפעמים פשוט נופל למיטה ולא מסוגל להתעורר, תמיד הייתי בדיוק הפוך והייתי מסתפק עם מעט שינה והייתי מאד זריז ועכשיו המצב בלתי נסבל, פניתי לרופא המשפחה והוא הפנה אותי לבדיקות דם קיבלתי הלילה את התוצאות, ובALT אני רואה שאני על 59 (כשהמקסימום הוא 37) ובבדיקות דם הקודמות הייתי על 18, האם יש קשר בין החולשה ועייפות לזה, והאם זה משהו ספציפי שניתן לטפל בו תרופתית? תודה על כל מענה

לצערי אין קשר בין התוצאות לסבל שאתה חווה, אין טיפול ספציפי לבדיקות אלה - רק מעקב החלמה מהירה

21/02/2021 | 22:03 | מאת: יהודית

בת 74, לפני כ 15 שנים אובחנתי כחולת pbc, אנזים ggt 70-80. מטופולת באורסולין 300 פעם ביום. אחרי שני חיסונים נגד קורונה, בבדיקות הדם שלי , הpbc חזר לנורמה (33). היתכן?

מעולה, בגרך כלל התגובה הפוכה

19/02/2021 | 14:05 | מאת: ברוך

שלום האם אפשר ליטול מי חמצן המעורבב במים לשיפור הבריאות? זאת אומרת להוסיף 5-10 טיפות של מי חמצן 3% לתוך רבע כוס מים ולשתות האם זה בטיחותי למערכת עיכול ולכבד?

שאלה מצויינת! תמיד אפשר לנסות טיפולים שונים, גם טרמפ חשב ששתיית אקונומיקה תרפה את הקורונה

28/02/2021 | 13:09 | מאת: נועם

תשובת המומחה מתנשאת

18/02/2021 | 04:55 | מאת: אני

שלום, אמי עשתה mri כבד בגלל פריטין גבוה (נע בין 1300-1700) שנוצר כנראה בעקבות מנות דם שקיבלה בעבר (ברקע cll). ב-mri כתוב שהגודל והצורה תקינים. בנוסף נכתב שהכבד בעל אות מאוד נמוך ב-t2. ב-out of phase האות בכבד נראה יותר גבוה. צ'יסטות בכבד בגודל של עד 6 ס"מ. Hemochromatosis בכבד. היא קיבלה תרופה בשם דפרסירוקס במינון של 500 מ"ג אחת ליום. האם טיפול זה יוציא מהכבד את הברזל העודף? ומה המשמעות של ה-mri? (אציין שתפקודי כבד בבדיקות דם תקינים) תודה רבה

הטיפול הנדרש כשיש עודף ברזל ששוקע בכבד הוא הקזות דם או הקלטור של ברזל בדיוק כמו שמקבלת הממאים של יסטות קטנות חסרות חשיבות בכבד, כאשר הפריטין ירד גם השקיעה מהכבד תפקת

האם תיתכן עליה באנזימי כבד בעקבות חיסון קורונה

אין מספיק מידע על הנתון הזה

12/02/2021 | 10:06 | מאת: יאיר

עקב טיפול אנטיביוטי הופיע אצלי חיידק קלוסטרידיום. סבלתי משלשולים מרובים וכאבי בטן. לאחר 10 ימים טיפול בפלאג'יל , החיידק נעלם אולם היציאות עדיין קרובות לשלשול ומידי פעם קצת כאבי בטן. בדיקות דם שעשיתי לאחר הטיפול הראוALT 64 ו AST 62 וכן PROTEIN 6.5. שבועיים לאחר מכן הבדיקות היו נורמליות. עכשיו, חדשיים לאחר הטיפול היציאות שלי מרובות ורכות מאד. לפעמים גם כאבי בטן. האם אלו עדיין תוצאות/תופעות של החיידק והטיפול בו? אני בן 72 ובסה"כ במצב בריאותי תקין פרט לנ"ל. אשמח להתייחסות, תודה

שמחה שאנזימי הכבד התנרמו, זהו פורום כבד אנא פנה לפורום גסטרו להמשך השאלות

11/02/2021 | 13:17 | מאת: אביטל

בת 37 ברקע מחלת IGAN. בחצי שנה האחרונה תפקודי הכבד מוגברים פי שניים ופי שלושה (ALT,GGT,SOT) מקווה שרשמתי נכון... ב US בטן עליונה נכתב שיש קושי בפיענוח הבדיקה מכיוון שיש ריבויי גזים אך נכתב גם כבד שומני בדרגה קלה. יש לציין שאני לא בעודף משקל. הופניתי למרפאת כבד אך התור שלי רק בעוד כחודש. בינתיים רופאת המשפחה אמרה שלא אחזור שוב על ה US אלא שאחכה לתור במרפאת כבד ואם יבקשו לחזור על הבדיקה נחזור. שאלותיי הן: 1. מה יכולה להיות הסיבה לתפקודי כבד מוגברים? (סרולוגיות תקינות וכו') 2. יש לציין שלא סובלת מעודף משקל ואוכלת מאד בריא ומסודר. ממה כבד שומני עלול להיגרם? האם גנטי? האם מלבד תזונה בריאה ישנו טיפול? 3. לאחרונה הנפרולוגית התלבטה אם להתחיל לי סטטינים בגלל כולסטרול גבולי. האם קשור אחד לשני? אשמח אם תענו לשאלותיי בהקדם. תודה רבה

קשה להעריך את ההפרעה מתנותים אלה, יכול הליות קשר לסטטינים או למחלות אימוניות או מטבוליות בכלל, יש חשיבותלמעקב ולדינמיקה בבדיקות הדם

16/02/2021 | 15:35 | מאת: אביטל

תודה על המענה המהיר. טרם התחלתי טיפול בסטטינים כך שזו בטוח לא הסיבה. יכול להיות שתפקודי הכבד המוגברים שלי הם כתוצאה ממחלת הכליות הכרונית שלי (IGAN). התור דלי אליכם למרפאת כבד הוא רק במרץ. יש מה לעשות בינתיים?

10/02/2021 | 18:07 | מאת: ברוך

שלום האם תרופות מקבוצה של נוגדי דלקת שאינם סטרואידים כמו Indometacin Celcox, Ksefo גורמות נזק למערכת עיכול ולכל הגוף לטווך ארוך? אם בעבר אני נטלתי כמות גדולה של נוגדי דלקת שאינם סטרואידים אז זה אומר שהמערכת העיכול שלי כבר פגוע?

לא ברורה לי השאלה, אנא פנה לפורום גסטרו על מנת לענות על תהיות בהקשר למעכת העיכול, מבחינת הכבד אין אפקט מצטבר

09/02/2021 | 23:34 | מאת: כינוי ע

עקב בלירובין מעט גבוה טוטאל 0.8 , נעשתה בדיקת אולטרה סאונד בטן , הכבד תקין , הודגמו פוליפים רבים בכיס המרה , הגדול שביניהם 0.6 , מה המשמעות

פוליפים מתחת ל 1 סמ דורשים רק מעקב, אך ריבוי פוליפים דורש הערכת כירוג

09/02/2021 | 18:57 | מאת: ברוך

שלום אני נטלתי כדור של Optalgin נגד כאבי ראש ובעוד 5-6 שעות אחרי הנטילה הרגשתי כאב או צריבה בצד ימין של הבטן העליון.בעבר נאלצתי ליטול הרבה תרופות נוגדי דלקת שאינם סטרואידים כמו Indometacin ,Ksefo,Selcox לטיפול בהתקפי גאוט(שיגדון) וגם הרגשתי אותה תגובה בצד הימני וגם בצד השמאלי של הבטן האם התגובה כזאת של מערכת עיכול לכדור אחד של Optalgin היא כתוצאה מנטילה של כמות גדולה תרופות- נוגדי דלקת שאינם סטרואידים?

לא סביר

אולי שואל הרבה שאלות אבל לשם כך הפורום מתנהל אני חושב.ולחכות שבועיים לתשובות ולעבור אותם בלי תגובה פשוט מזלזל .ואולי מי שכותב תשובות אחרי שבועיים לא צריך לתת תשובות בכלל.

06/02/2021 | 14:46 | מאת: ניב נחום

שלום יש לי נחושת וצרופלסמין נמוך לאחרונה ירידה בדחף המיני יכול להיות שיש פגיעה באשכים כתוצאה ממחלת הוילסון?

לא כל כך הבנתי, ירידה בחשק המיני? כאבים? יש לחשיבות לדעת מה מצב המחלה, כמה מתקדמת הא מדובר על שחמת

05/02/2021 | 12:11 | מאת: משה

האם נשא שבדם הוירוס לא קיים והpcr לא מדיד הוא מדביק בקיום יחסי מין

כאשר מגדירים נשא מדובר על כמות וירמיה נמוכה אך לא ניתן לדעת בכל נקודת זמן כמה ויריונים יש בדם ולכן מוגדר כמדבק, אמנם ככל שהוירמיה נמוכה בדם הסיכון נמוך יותר אך לא נין להתייחס כ 0

05/02/2021 | 12:09 | מאת: סימה

בת 39 בבדיקת דם ggt 114 תקין?!

לא תקין אבל לא בהכרח בעייתי, תלוי בגורמי יכון, בבדיקות נוספות וכו

06/02/2021 | 17:54 | מאת: סימה

אני טרודה שהרפואה הציבוריתמפספסת לי משהו. אני חווה כאבים בעצמות השוקיים לסירוגין.האם יש קשר? אילו בדיקות עלימ לבקש בנוסף?

06/02/2021 | 22:19 | מאת: לילך

מצרפת בבקשה את הקובץ אודה להרחבה תודה רבה

04/02/2021 | 08:09 | מאת: דן

תודה שוב על כל התשובות כמו שכתבתי סכרתי כנראה תחילת שחמת ירידה כבר 23 קילוגרמים אחרי חצי שנה כל גורמי הסיכון ירדו בזמן הזה.השאלה ביצעתי שוב בדיקות דם alt ast שלפני 3 שבועות עלו לא הרבה אחרי חצי שנה ירדו שוב לנורמה האם זה יכול להיות תמיד ככה .ועוד שאלה לה אלקליין פוספטאז יורד עולה במשך החצי שנה 220 .198 230 עולה יורד האם יכול גם לרדת תודה.

היי שאלה, עברתי בדיקת פיברוסקאן וקיבלתי תוצאת F4 נע בין 12 ל 17. מאוד מודאגת מהתוצאה!!!! אני לפני הליך בריאטרי מיני מעקף האם התוצאה תשפיע? אודה על מענה🙏

זה אומר שהכבד אצלך מעורב ויש בו עדות למחלה מתקדמת = שחמת

31/01/2021 | 09:06 | מאת: גילעד

אני שואל שוב לגבי אלקליין פוספטאז .כמו שכתבתי כבד שומני סוכרת יכול להיות תחילת שחמת .היום כבר 23 קילו פחות אחרי חצי שנה סוכר הכל הכל מאוזן mri mrsp תקין ברוך השם .מה אני צריך לעשות או לבקש מהרופא המטפל לדעת מדוע אלקליין לא יורד היה 233 ירד 198 עלה שוב 243 ירד שוב 223 ושוב עלה 233 איזה עוד בדיקות לעשות או הירידה במשקל וכל גורמי הסיכון שירדו בחצי שנה יקח זמן כבר השתגעתי בלחץ עזרה תודה

30/01/2021 | 21:16 | מאת: גלית

שלום רב, בני עומד לפני גיוסו לצבא כמעט בכל בדיקה חוזרים ערכים גבוהים של : BILIRUBIN TOTAL 1.46 BILIRUBIN DIRECT 0.41 CREATINUNE 1.09 MYOGLOBIN נמוך 21.5 רציתי לשאול, האם הערכים מעידים על בעיה מסויימת והאם כדאי לי לגשת לייעוץ עם מומחה לכבד , בעיקר לאור העובדה שבני עומד להתגייס ליחידה קרבית

אין כאם בדיקות של אנזימי כבד אלא רק של בילירובין ולכן לא ניתן לענות עלהשאלה

30/01/2021 | 18:14 | מאת: מיייק

שלום. בן 48 בעקבות כולסטרול גבוה התחלתי לקחת ליטורבה 10מג. לאחר 4 חןדשים של נטילה ביצעתי בדיקות דם בהן נמצא Alt 46 Ast 43 לפני לקיחת הכדורים שני המדדים היו בתחום א.ס. כבד שביצעתי לפני תחילת הנטילה ובעקבות כאבי בטן היה תקין לחלוטין האם העלייה יכולה להיות בעקבות הכדורים? דרך אגב לוקח גם אומפרדקס כבר 4 שנין. תודה

02/02/2021 | 14:06 | מאת: מייק

מבקש לעדכן שכעת בבדיקה חוזרת(חודש לאחר הפסקת הכדורים) שני הנתונים חזרו לתחום. כנראה האוטרבסטטין גרם לעלייה. השאלה היא האם להמשיך אותו. ובנוסף אני נזכר שבעת הלקיחה הרגשתי עיוותים וכאבים בבטן ימין עליונה. לאחר ההפסקה העיוותים פסקו

עלייה כזו איננה מחייבת הפסקת טיפול ואם יש אינדיקיצה לטיפול אזי כנראה שיש חשיבות וניתן לחדש

האם יש דרך טיפול בציסטה צלולה, והאם זה מסוכן

ציסטה הוא ממצא שפיר ולא מסוכן, באם יש צורך בטיפול הוא בדרך כלל כירורגי

28/01/2021 | 07:52 | מאת: דן

האם ניתן להמשיך לקחת ויטמין די אם יכול להיות כבד שחמתי תודה

כן

27/01/2021 | 02:38 | מאת: שירה

שלום. מה זה אומר lobular reactivity בתוצאה של ביופסיית כבד? יש לציין שהוסיפו הערה בסוף ״הממצאים אינם ספציפיים״ כמו כן צוינו “תאים עם דלקת וריבוי בכולנגיולים. (כעדות לתחלופה של תאים) PASD נראים מספר תאי דלקת ומקרופגים טעוני חומר תפקודי כבד גבוהים מזה כמעט חצי שנה. בת 19, לא יודעת אם רלוונטי אבל אציין שלקחתי גלולות במשך 3 וחצי שנים וכרגע בהפסקה של כמעט חצי שנה.

27/01/2021 | 02:40 | מאת: שירה

אני אוסיף כי יש לי אי נעימות מורגשת מאוד וכאבים בצד ימין עליונה של הבטן, חולשה ניכרת ועייפות.

לא ממש הבנתי את משמעות השאלה כאן עשית ביופסיה - לא שוחחת עם הרופא? אם לא שוחחת - חבל , זה המקום

התור לרופא רחוק אשמח לפירוש תודה

25/01/2021 | 20:34 | מאת: שני

שלום רב, אני בת 32 עם שתי ילדות ביצעתי סדרה של בדיקות דם לאחר כניסה להריון רציתי לדעת מה משמעות התשובות שמצורפות מטה : HCVAb confirmatory Negative HEPATITIS Bs Ag Negative HEPATITIS C Ab Low Positive

זה אומר שלא נחשפת להפטיטיס C ואת לא נשאית של הפטיטיס B

24/01/2021 | 16:37 | מאת: גילעד

רציתי לשאול גם ברשותך האם תפוק אלקלי פופטאז היה לי מעט גבוה בשנים האחרונות .הוא עלה עוד קצת בכמה חודשים האחרונים עלה עוד קצת יכול להיות שבגלל הירידה במשקל של יותר מ 20 קילו הרופא גסטרו שאל אותי אם זה ממתי שירדתי וזה ממש בדיוק הזמן של הירידה האם קשור תודה

24/01/2021 | 14:18 | מאת: גילעד

קודם כל תודה על כל התשובות .אני כמו שכתבתי לאחר 21 קילו פחות סובל מסכרת שכרגע לא קיימת שומנים כולסטרול הכל ירד אינזימי הכבד ירדו גם .אבל לפי רופא הגסטרו ככל הנראה תחילת שחמת mri mrsp תקין ברוך השם .התשובה שלך לשאלה שלי שרק עם הזמן ניתן לדעת אם התהליך נעצר ואם תפקודי הכבד בכללותו מראים שהוא עובד תקין מה שכרגע ברוך השם השם .השאלה באמת לאחר כמה זמן אפשר לדעת שהמצב שומר על עצמו כמובן שאני שומר על כל הגורמי סיכון תודה.

21/01/2021 | 21:08 | מאת: שני

היי, בת 33 בריאה לחלוטין , לפי מס חודשים נמצאה באופן אקראי ציסטה מסויידת בטחול בגודל 9ס"מ. ביצעתי ct mri ואולטרסאונד ונמצאה ציסטה פשוטה לחלוטין ,שללו גם אקיקונלית . הומלץ על ניתוח רק בגלל הגודל או לבצע מעקב , כרגע החלטתי לא להתנתח . לפי ההסתיידות והגודל נאמר לי שהציסטה נמצאת אצלי בגוף כבר שנים . אני אחרי 3 היריונות ו3 ניתוחים קייסריים חושבת על היריון נוסף ורציתי לדעת האם קיים סיכון ? במידה וכן מהו?

לא ניתן לענות על השאלה הזאת, בטח לא כשהאבר הראשוני המעורב הוא הטחול ולא הכבד, מניחה שאם קיבלת המלצה לניתוח והחלטת שלא להנתח היו לך את מאגר השיקולים הכולל כולל יתרונות וחסרונות

20/01/2021 | 13:55 | מאת: אנה

שלום רב, ביצעתי בדיקת CT כליות ואובחן כי ישנן הסתיידויות בכבד (גודל תקין) בדיקות דם שביצעתי לאחרונה הינן תקינות מה זה אומר הסדיידויות בכבד, חוץ מזה לא היה כתוב כלום ואני ממש בלחץ מהממצא צירפתי את תוצאות הבדיקה תודה

לא מסמן כלום

23/01/2021 | 10:14 | מאת: אנה

תודה רק לוודא, זה אומר שזה תקין?

כן