CME לאחר ויטרקטומי ל ERM וניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

16/03/2018 | 01:03 | מאת: דון

ב-5.4.15 עברתי ויטרקטומי על רקע ERM ב-9.2.16 עברתי ניתוח קטרקט באותה עין(שמאל),מאז קיבלתי 4 זריקות ,הראשונה אווסטין ולאחר מכן מדי כמה חודשים עוד 3 זריקות טריאסנס (האחרונה בסוף פברואר השנה),העיבוי המרכזי במקולה היה בבדיקת oct האחרונה 562. אני בן 72, ללא מחלות רקע,לא לוקח תרופות כלל,פעיל מאד ספורטיבית מוטרד מאד מהעובדה שעד כה אין תרופה לבצקת המקולרית אצלי(שאיננה על רקע מחלה). האם יש דרך טיפול נוספת שכדאי לשקול? אגב, לאחרונה עברתי סדרת טיפולי דיקור סיני לטיפול בבצקת. אודה מאד על תשובתך.

18/03/2018 | 21:07 | מאת: פרופ' דב וינברגר

נראה לי שהבצקת במקרה שלך היא עקשנית ואינה מגיבה לטיפולים שגרתיים יחד עם כך אני סבור שהבצקת כן נובעת מהניתוחים שאותם עברת. לצערי ללא בדיקה ומבט קפדני על ה OCT איני יכול להציע לך פתרון אחר.

19/03/2018 | 17:52 | מאת: דון

תודה רבה על תשובתך, אכן זו האבחנה שקיבלתי,שהבצקת היא טראומה בעקבות הניתוחים שעברתי, קראתי על מחקרים שנעשו בחו"ל שבה דווח על שיפור מסויים בעקבות לקיחת תוספי תזונה, בארץ הומלץ לי על כמוסות אופטיק+פורטה (של סופהרב), המכיל לוטאין ורכיבים נוספים. האם במקרה שלי התוספים הללו יכולים להואיל/להזיק?

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות