ניתוח ויטרקטומיה +קאטארקט

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

18/05/2019 | 15:43 | מאת: ריקי

שלום רב לפני 7 שבועות עברתי ניתוח משולב בגלל erm . לפני הניתוח הראיה בעין החולה היתה מטושטשת, לאחר הניתוח הראיה השתפרה בהדרגה. אבל נוצר עיוות קשה בראיית קווים לאורך ולרוחב. כמו כן מרגישה מעין חיץ והרגשה של חול/גוף זר וזה מאוד לא נעים. יש לציין שבבדיקת ה OCT לפני הניתוח עובי הממברנה היה 430, כיום הוא 457 . אודה על הסבר מדוע נעשה עבה יותר? כאשר המנצח מסר לי לאחר שבוע בביקורת, דהוא הסיר את כל הקרום? האם תופעה זו היא ידועה, ומה הצפי לעתיד. הקווים העקומים לא משתפרים, אלא, להיפך. תודה דר על תשובתך.

תחושת החול יכולה לנבוע מיובש במידה ויש עוות בראיה יש לבצע צילום OCT חוזר לבדוק שאין בצקת במרכז הראיה לאחר ניתוח או התפתחות של נוזלים מתחת לרשתית. מציעה לפנות לרופא המנתח עם הצילום העדכני

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות