בצקות קשות בעיניים עקב סכרת

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

27/05/2018 | 16:29 | מאת: חני

שלום, אחי חולה בסכרת כבר מעל 12 שנה, ולפני כמה שנים היתה לו חסימה ורידית בעין שמאל עשו הזרקות אווסטין ואח"כ לייזר והוא רואה שם פחות מ 40%,העין הימנית שלו היתה בסדר עד שנה שעברה, הוא חטף אירוע מוחי התאושש ממנו ואח"כ נכנס לדיכאון חריף ואז בעין הימנית החל טשטוש מוחלט נקבע שעה לו בצקת קשה הזריקה לו אווסטין, זה לא עזר ואח"כ סטרואידים בשם קוגל, ולא עזר הוא ממש מתעוור והוא רק בן 50 מה אפשר לעשות מלבד הזרקות?? להציל לו ראייה??

27/05/2018 | 17:20 | מאת: פרופ' דב וינברגר

טין ספק שמצבו קשה לפי תאורך אבל צריך לוודא קודם אם הפגיעה בראיה היא בשל מצב הרשתית או בשל פגיעה מוחית על רקע האירוע. לעיתים גם מתפתחת קטרקטה בעין בה הוזרקו הסטרואידים. ואזי הפתרון הוא ניתוח קשה לי מאד להעריך מה גורם לירידה בראיה מתאור באינטרנט

28/05/2018 | 23:52 | מאת: מה אפשר לעשות אם כך לבצקות??

היי, מצב הרשתית והפגיעה בראייה אינה בשל הפגיעה המוחית ,מהאירוע הוא התאושש הסטרס שנכנס אליו בעקבות הדיכאון שקיבל אח"כ ביחד עם חוסר איזון סוכרתי גרם לו לבצקת הקשה בעין הימנית,הסטרואיד שהוזרק היה פנלוג ,האם עליו להמשיך להזריק אווסטין או ניתוח יכול לעזור במקרה כזה??

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות