ניוון רשתי רטוב - CNV

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

01/11/2017 | 11:55 | מאת: ss

שלום, אמא שלי בת 75 לפני כחצי שנה עקב ירידה בראיה עשתה בדיקת oct והתוצאות בעין ימין CNV אזור של צפיפות גבוהה תת רטינלית, מעל PED עם נוזלים תת רטינליים ועיבוי ציסטי מעל. עובי הרשתית המולקולרית מגיעה ל-960 מיקרון בעין ימין שינויים גליים בשכבת ה-RPF המתאימים לדרוזן ללא הרמה או הצטברות נוזלים. ללא עדות לנגע פעיל מבנה שמור פוביאלי שמורי עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-265. ביה"ח בו היא מטפלת מתעקש על הזרקות (עשתה כבר שלוש) למיטב הבנתי לא יהיה שיפור משמעותי מכיוון שיש לה צלקת. האם אני טועה? בנוסף ששמעתי בתקשורת לפני כחודש על זיהומים במחלקת עיניים בעקבות הזרקות נוצר בי פחד שמה היא תאבד את העין הטובה יותר. האם יש אפשרות כן להציל את העין. מה עליי לעשות כדי לשמור על עין שמאל. אשמח לתשובה- כי למרות ששאלתי כבר עשרות פעמים במח' אין התייחסות ותורים למומחה רשתית ארוכים מאוד תודה מראש

02/11/2017 | 15:57 | מאת: פרופ' דב וינברגר

כתבת פעמיים על עין ימין כך שלא ברורה השאלה אך בעין הפגועה יש צורך בהמשך הזרקות ובעין הטובה אין צורך להזריק לפי תיאור הבדיקה. זיהום הוא תופעה הקוריית אבל בשכיחות מאד מאד נמוכה כך שזו לא סיבה להמנע מטיפול. בעין הטובה יש להמשיך במעקב של כל 3-4- חודשים עם OCT

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות