ראיית דופק עצמי + ראיה קופצת על פי הדופק

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

31/05/2018 | 16:08 | מאת: יהודה

שלום לך ד"ר, אני רואה את הדופק שלי בעין כאשר אני עושה פעולות פיזיות כמו לעלות במדרגות, ריצה קלה וכו'. אני לאחר חיגור עקב היפרדות רשתית אך הרופאים אומרים שהרשתית צמודה ויש מעט נוזל בחלק תחתון של העין. האם כדאי לי להיבדק על ידי רופא ניורואופטומולוגיה או שהרופא רשתית היה רואה אם היה סיבה לזה?

31/05/2018 | 18:22 | מאת: פרופ' דב וינברגר

זאת תופעה שמתרחשת עם עלית הדופק ולחץ דם ולדעתי אין צורך בבדיקה נוירואופטלמולוגית, בעת מאמץ גופני תמדוד דופק ולחץ דם ואם הם בערכים נורמאליים זה בסדר.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות