פגיעה בעין בעקבות סכרת

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

22/04/2019 | 18:51 | מאת: עדי

שלום רב דןקטור וחג שמח! אימי בת 54 חולת סכרת מזה שני עשורים. לאחרונה הסכרת כנראה פגעה בעינייה. הרגישה טישטושים בראייה, ובחודש מרץ עשו לה לייזר פעמיים בשתי העיניים. ומאז המצב קצת החמיר. ב16.4 קיבלה זריקת אווסטין בעין שמאל... וביממה האחרונה גם העין השנייה החלה לקבל טישטוש. יש לנו תור לרופא מומחה רק ב30.4 מה אתה ממליץ לעשות כרגע? יש לה רגעים שהיא ממש ממש לא רואה טוב. היא בהיסטריה... הרופא בבית חולים סורןקה אמר שתצטרך לעשות עוד כ3 זריקות . אחת לכל חןדש. האם לאחר מכן המצב ישתפר? כי כרגע המצב מידרדר קצת והיא לא רואה טוב ומרגישה שזה מחמיר . האם זה חלק מתופעות הלוואי? האם האווסטין בסופו של דבר יעזרו? וחלילה לא תגיע לעיוורון? מה עוד אפשר לעשות? תודה וחג שמח!

פגיעה מסכרת בעיניים יכולה להיות קשה לעיתים וחשוב מאד איזון סכרת וטיפול במחלה בכדי למנוע עיוורון. טיפול בזריקות אבסטין שכיח מאד לטיפול בסבוכים של סכרת בעיניים כגון בצקת במרכז הראיה על רקע של סכרת או דימום בזגוגית על רקע של סכרת שגשוגית. בדרכ מתחילים ב 3 זריקות אבסטין אחת לחודש במידה והוחלט שיש התוויה להזרקה וממשיכים בהתאם לתגובה. השיפור בראיה לא מיידי ולא מתרחש בכל המקרים.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות