טיפול בהזדקנות הרישתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

27/12/2018 | 12:02 | מאת: דרורה לב

אני בת 70, סכרתית, ומקפידה להבדק פעמיים בשנה. לפני כשנה וחצי אמר לי הרופא שיש בעיה ברשתית והפנה אותי לאסותא ת"א שם אני במעקב. קיבלתי 5 זריקות אווסטין בעין שמאל, ללא הועיל לצערי הרב. עכשיו אני מקבלת זריקות בעין ימין. שאלתי היא האם יש טיפול טוב יותר מאווסטין. אני מתה מפחד להתעוור. אודה לתשובתך

הטיפול בבצקת במרכז הראיה על רקע של סכרת כולל הזרקות תוך עיניות. יש 2 סוגים של הזרקות - זריקות אנטי VEGF כגון אבסטין, לוסנטיס ואיליה וזריקות סטרואידים כגון אוזורדקס הטיפול באבסטין כלול בסל של קופת החולים ובדר"כ מתחילים ב 4 זריקות אבסטין. במידה ואין תגובה לזריקות אבסטין ואין הטבה בבצקת אז על פי שיקול הרופא המטפל ניתן להחליף את הטיפול לזריקות איליה או לוסנטיס או אוזורדקס כקו שני במסגרת הביטוחים המשלימים. מטופלים עשויים להגיב לכל אחת מהתרופות ולעיתים כאשר אין תגובה טובה יש צורך בשינוי הטיפול. אף אחת מהתרופות לא מבטיחה תגובה מלאה בכל המטופלים. חשוב לא פחות מהטיפול בהזרקות לאזן את רמות הסוכר וההמוגלובין A1C בדם.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות