טשטוש בראיה לאחר סוכר גבוהה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

11/11/2017 | 08:47 | מאת: ארז

שלום ושבת שלום. בן 42 לפני כשבועיים אובחנתי כחולה סכרת סוג 2 אחרי בדיקת דם 323 ו A1C 10.7. הגעתי בעקבות ראיה מטושטשת לרחוק!! וסימנים של סכרת (צמה ושתן מרובה). התחלתי טיפול בגלוקומין פעמיים ביום ואחרי שבוע הראיה די היסתדה. ואז הרופא רצתה להתחיל טיפול באינסולין וביקשתי לנסות להתייצב עם כדורים לפני. הרופאה הסכימה בשל השיפור ברמת הסוכר ושינתה את הכדורים לגלוקומין בבוקר ו januet בערב, לאחר מספר ימים הראיה שוב טושטשה הפעם לקרוב!! אני כבר שבוע ככה. יש לציין שרמת הסוכר די התייצבה סביב 110-120בבוקר לאחר צם 8 שעות ואף פחות ובערב לאחר האכל 140+-. בבדיקת רופא עיניים לא נתגלתה פגיעה בעיניים, ואף אמר שעם התיצבות הסוכר הראיה תשוב לקדמותה. דבר נוסף לפני שמונה שנים עשיתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים והראיה מאז הייתה מצוינת. אשמח לשמוע חוות דעת על הנושא תודה ארז

11/11/2017 | 11:40 | מאת: פרופ וינברגר

במידה ואין פגיעת רשתית מסוכרת התופעה המתוארת היא השפעת רמות הסוכר על העדשה ויכולת המיקוד שלה. אכן באיזון הסוכר התופעה של טשטוש חולף בדרך כלל עוברת

12/11/2017 | 18:24 | מאת: ארז

תודה לך פרופסור וינברגר על תשובתך. האם העובדה שממדי הסוכר בימים האחרונים מתצבים סביב 90-120 לא אמורים לשפר את הטשטוש? כמה זמן להערכתך זה אמור לקחת?

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות