התנתקות הרשתית מהדופן

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

31/08/2017 | 23:01 | מאת: משה

שלום דוקטור, לפני מספר שנים התנתקה אצלי הרשתית מדופן העין. עברתי את הניתוח הנדרש והכניסו לי סיליקון לתוך העין. אם יוציאו לי את הסיליקון, אבל הרשתית מאוחר יותר תתנתק שוב, האם אפשר יהיה לחבר אותה אז לדופן, או שהעין לא תוכל לראות יותר ? בתודה, משה

03/09/2017 | 19:13 | מאת: פרופ' דב וינברגר

בדרך כלל הזמן המומלץ להוצאת הסיליקון הינו מספר שבועות. צריך לעשות את כל הפעולות המונעות כדי שהרשתית לא תפרד אחרי הוצאת השמן אך במרבית המקרים לא משאירים סיליקון בעין בשל תופעות לואי חמורות

04/09/2017 | 22:25 | מאת: משה

שלום דוקטור, סליחה שאני שואל שוב, כי לא קיבלתי תשובה לשאלתי. אם הרשתית תתנתק כעבור זמן לאחר הוצאת השמן, האם אפשר יהיה לחבר אותה אז לדופן ? בתודה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות