לאחר ניתוח חיגור יש לי סימנים שלא נעלמים ואולי התדרדרות

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

11/05/2018 | 11:34 | מאת: יהודה

שלום לכם, להלן ההיסטוריה שלי והיכן אני עומד עכשיו. לפני כ6 חודשים הייתי רואה grainy sight בזווית ספיציפית עם אור בעין ולא עשיתי מזה שום דבר. הלכתי לרופא עיניים שאמר לי שזה כנראה כלום כי הוא לא ראה דבר. לאחר 3 חודשים הייתי משחק FLAG FOOTBALL ולפני 3.5 חודשים התעוררתי בבוקר עם פס שחור בעין של FLOATER אז הלכתי לרופאת עיניים שאיבחנה בקרע ברשתית ב12-1. ניגשתי למיון תל השומר ושם עשו לייזר אך בגלל הדימום הייתי צריך לחזור למחרת לקבל עוד לייזר. בבדיקה של שבוע לאחר הלייזר גילו לי היפרדות מקומות ב12-1 והיפרדות נוספת למטה בשעה 5. המליצו על ניתוח חיגור בלבד ללא ויטרקטומי. הניתוח היה מלפני 3 חודשים. מאז היו לי שינויים עצומים בעין ובראיה ואני מאוד מפחד לאבד לגמרי את הראיה. יש לי חלקים בעין שמהבהבים כל הזמן באור בהיר. יש לי CURTAIN FLASHES בחלק עליון ותחתון של העין. אני רואה את הדופק שלי בעין PULSATING VISION וגם כאשר יש מסך לבן או כאשר אני מסתכל באור יום אז יש זיגזוג של אור כמו תולעים בראיה. וזה בנוסף לFLOATERS. לפני יומיים כאשר סוף סוף חשבתי שהFLOATERS נעלמים התווספו עוד נקודות שחורות כמו עוד אבק לעין. מיד הלכתי לרופאה אך היא לא ראתה משהו מיוחד שלא היה קודם ברשתית העין. אני מאוד מפחק שהעין שלי לאט לאט פשוט נהיית גרוע יותר והרופאים מפספסים משהו. שכחתי להוסיף שחודש לאחר הניתוח חיגור היה לי קרע נוסף מלפני החיגור. אני בן 33 נשוי עם תאומים בדרך. אני מאוד מפחד שאני יאבד את הראיה כי הסימנים נהיים גרועים יותר בכל יום. אשמח לעזרה

11/05/2018 | 11:39 | מאת: יהודה

והאם יש קבוצת תמיכה או קו חם להתייעצות כי אני כבר בחרדות ולא מפסיק לבכות על כל זה

13/05/2018 | 19:16 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הסיפור אותו סיפרת אינו כל כך ברור ומבולבל מבחינה רפואית ולכן לא אוכל ליעץ או להרגיע. עליך להבדק על ידי מומחה רשתית וכמובן לשאול את כל השאלות

15/05/2018 | 21:51 | מאת: יהודה

אנסה להסביר בצורה טובה יותר: היסטוריה רפואית- חולה קרוהן מזה 16 שנים כרגע ברמסיה שנתיים לאחר טיפול ביולוגי בשם רמיקייד. מיופיה של -4.50 לפני החיגור. יום אחד בהיר קמתי עם מלא נקודות שחורות בעין ופס שחור שפשוט לא ראיתי דרכו. בתאריך 5.2.18 מצאו הלכתי לרופאת עיניים שהיא גם מומחית לרשתית במכבי והיא מצאה אצלי קרע פרסתי ברשתית בשעה 12-1 עם היפרדות מקומית ודימום זגוגיתי שמסתיר את הגבול בשעה 1-2. ניגשתי לתל השומר ועשו לייזר וגם ב6.2.18 עשו עוד לייזר לאחר שהדימום ירד. בתאריך 8.2.18 בביקורת מצאו עוד היפרדות רשתית נוספת עם קרע ב5 המתקרבת לארקדה. בתאריך 11.2.18 נכנסתי לניתוח חיגור כאשר השאירו שארית נוזל בתחתית. לאחר הניתוח בלבד היה לי אזור בחלק העליון של העין שהכל שם היה מטושטש ואז לעט לעט התחיל להיות לי ריצוטים בחלק העליון ומשמאל בתוך העין. בתאריך 21.3.18 נכנסתי שוב למיון עיניים כי נהיה לי מוזר בעין - להלן הסיכום של הרופאה "רשתית צמודה שארית נוזל תת רטינלי מועטה בהיקף תחתון עם קרע עליון שמונח על החיגור מוקף בלייזר סמוך לו נראה קרע נוסף קדמית לחיגור עם מוקד קטן של VH סמוך עליו. בתאריך ה23.3.18 התחיל להיות לי חלק שחוק בחלק התחתון של הראיה כאשר אני ממצמץ ולאט לאט נהיו סימנים נוספים. ונכתב גם על אפקט חיגור? בתאריך ה8.5.18 נהיה לי יותר FLOATERS וגם עיוותים בראיה בחלק התחתון והימין של העין. כיום התופעות שיש לי הם: curtain flashes כאשר אני סוגר את העיניים והבהובים כאשר העיניים סגורות בחלק עליון וגם תחתון. חלק עליון ושמאל מטושטשות FLOATERS מרובים בעין. חלק שמאל תמיד מרצטות blue field entoptic phenomenon חלק ימין ותחתון של הראיה מעוותות. ואני רואה את הדופק של עצמי בראיה כי זה קופץ עם כל פעימה. כאשר באתי לרופאה ב8.5.18 היא אמרה שהרשתית אינה צמודה עקב השארית נוזל אבל היא לא רואה סימנים שיגרמו לשאר הסימנים שעדיין יש לי. אני ממש מפחד שהם מפספים משהו כי אני מרגיש עדיין ממש על הפנים ולא מרגיש שיפור בכלל. כל יום אני משתמש פחות ופחות בעין כי זה פשוט קשה לראות דרכו וכואב. אשמח אם תוכל לחשוב על משהו שהרופאים מפספסים.???

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות