האם ברגעים אלו יש חוקרים שמנסים לשתול רשתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

24/11/2017 | 13:09 | מאת: עופר

שלום פר', אני לאחר שנתיים של ניתוח ויקטומי הפרדות רשתית ובחלק קטן מהפרפרייה בגלל הצלקות כנראה נשארתי ללא ראייה שם האם אתה רואה בטווח של עשור 20 שנה השתלת רשתית? או לחילופין משהו אחר שיחזיר את הראייה באיזור הזה בעין השניה יש לי תמיד שערות צפות כבר כמה שנים האם זה אומר שקרב היום שיהיה לי קרע/ הפרדות?

25/11/2017 | 16:47 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אענה לשאלה השניה תחילה. השערות הצפות הן עדות לעכירויות בזגוגית ואינן מעידות על סימנים מקדימים לקרע או הפרדות הרשתית. במידה ומופיעים חדשים או יש הבזקים יש צורך בבדיקה חוזרת של הרשתית. לגבי השתלת רשתית. אני מאמין שבטווח שציינת תהייה רשתית מלאכותית אבל נראה לי שזו תהייה מושתלת במטופלים/ות עוורים לחלוטין ולא לכאלה שיש להם עין אחת טובה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות