שלוש בעיות בעין ימין

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

02/12/2018 | 13:12 | מאת: כרמלה

מזה 15 שנים אובאיטיס בעין ימין. רוב הזמן במצב רדום. לאחרונה ירידה בראייה ואבחנה של קטרקט. מועמדת לניתוח. ב oct, ממש לאחרונה, נמצא בנוסף חשש לerm באותה עין. צריכה להחליט עם הליכה לניתוח קטרקט שמציק כבר מעל שנה. אך חוששת משתי הבעיות הנוספות באותה עין. אשמח לכל עצה

שלום רב, תודה על שאלתך תחילה יש להעריך את מידת חומרת הקטרקט והאם מסביר את הירידה בראיה. ניתוח קטרקט אכן יכול לגרום להחמרה באובאיטיס ולכן מומלץ להוועץ במומחה אובאיטיס בנוגע להכנה המומלצת לניתוח בכדי למנוע התלקחות של האובאיטיס. בנוגע ל ERM יש להעריך את מידת החומרה של ה ERM ובהתאם לזה לשקול האם לעשות ניתוח קטרקט בלבד או שמומלץ לבצע ניתוח משולב של קטרקט עם ניתוח ויטרקטומיה להסרת הקרום בנוסף.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות