שטף דם ברישתית גדול סמרכז העין

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

21/02/2019 | 05:38 | מאת: יגאל

ביום שישי 8.2הרגשתי משהו בעין סגרתי עין שמאל וראיתי בימין ירח גדול בצבע ירוק שמתחלף לאדוםהגעתי למיון בלינסוןונקבעhmdעם דימום מוקולריביום ראשון המשכתי בטיפול שכלל צילוםoctשבו נראהדימוםתתרטינליסביבהפואבה קיבלתי זריקה לעין tpa0.1וכעבור שעה actapשל cp6.0.5 בבדיקה התברר שלא חלה הטבה הוזרקה זריקת אווסטין לעין ויש לחזור להזרקה בעוד חודש וחודשים הראיה בעין ימין 1\18 ב20.2 הלכתי לרופא בשם יגאל רוטנשטרייך ממליץ להחליף הזריקה לאיליה שאלתי האים האיליה נמצאת יותר טובה מאווסטין או יש טיפול אחר יותר טוב והאים היא נמצאתברשימת התרופות של משרד הבריאות ללא תשלום תודה

בארץ אבסטין נמצא בסל הבריאות כקו ראשון לטיפול בנוון מרכז הראיה של הגיל המבוגר. לאחר כשלון של 3 זריקות אבסטין ניתן להחליף טיפול לאיליה או לוסנטיס במסגרת הביטוחים המשלימים בהשתתפות עצמית קטנה. לא ניתן לקבל אישור לקבל איליה או לוסנטיס כקו ראשון במסגרת הסל. במידה והדימום חל לאחר זריקות אבסטין ולא לפני ניתן לבקש אישור להחלפת טיפול. במידה והטיפול באבסטין הוחל לאחר תחילת הדימום יש לקבל 3 זריקות ולבחון את התגובה.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות