ניתוח בקע לילד בן שנתיים. ציבורי או שר"פ?

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

22/05/2023 | 10:36 | מאת: ישי

הבן שלנו בן שנתיים צריך ניתוח בקע (יש לו קצת רקע רפואי- נולד עם כליה אחת). אני מנסה להבין מה הדרך שבה אני אמור להחליט בין ציבורי ושר"פ. על פניו שר"פ נשמע עדיף מכיון שאני יודע מי המנתח. מצד שני האם יש צורך לשלם על השתתפות עצמית וכו'. אשמח לשמוע אם יש דרך או אינפורמציה שיכולה לעזור לי להחליט בין השניים.

שלום ישי היתרון של השר"פ הוא שאתה קובע מי ינתח את הבן שלך והניתוח גם יכול להיות במועד קצר יותר. יחד עם זאת לילדים עם רקע רפואי מורכב, יש יתרון לעבור את הניתוח במרכז רפוא עם טיפול נמרץ זמין. המידה והתפקוד הכלייתי של בנך תקין, ניתן לנתח אותו בכל מרכז רפואי. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים