מה בודק הכירורג שלשה שבועות אחרי ניתוח בקע?

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

14/06/2023 | 09:43 | מאת: שמשון

לבן שלי בן שנתיים היה ניתוח בקע. בבית חולים אמרו לנו לחזור לכירורג ילדים בקופה בין שבוע לשלשה אחרי הניתוח. רציתי לשאול האם צריך לחזור דווקא לכירורג בקופה שהפנה אותנו לניתוח (הוא לא זה שניתח) או אפשר ללכת לכירורג ילדים אחר. דבר נוסף- יש תור זמין לכירורג ילדים צעיר ונחמד, אבל אנחנו לא יודעים כמה נסיון ומקצועיות יש לו. האם זוהי בדיקה פשוטה? אם כן אולי נלך אליו. מהצד השני אם זה בדיקה מורכבת שדורשת ידע ונסיון אולי כדאי ללכת לכירורג עם נסיון. נשמח לקבל עזרה. תודה רבה

שלום רב תהליך ההחלמה לאחר ניתוח בקע יכול להמשך עד כשלושה חודשים ובבדיקה לאחר שלושה שבועות ניתן לזהות סיבוכים מוקדמים כמו דמם או זיהום. כשמהלך הניתח וההחלמה לאחריו עברו ללא בעיות, גם כירורג ילדים עם ניסיון קטן יכול לבדוק בצורה מאד טובה ובמידת הצורך להתייעץ. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית ילדים